5 yaşın icinde ve 8 aylık 2 kızım var.ikinciye hamileyken eşime '' buyuk kızımızı sen uyutmaya başla oyle gitsin,cunku ufaklığın mamasıydı,altıydı,dişiydi,emmesiydi sen karşılayamayacağın icin,buyuk kızı uyutman daha mantıklı'' dediysem de eşimin sen buyuu al git ben kucuğu uyuturum gibi (sebeplerini de saymama rağmen) mantıksız cevabı karşısında; ufaklık ağlayp sızlasa da once buyuk kızımı yatak odasına goturup hikaye okuyup yarım saate uyutup geliyorum.sonra babası uyutumamışsa kucuk kızımı emzirip/yemek yedirip altını temizleyip, kah memede, kah dizde uyutuyorum.eğer baba uyutmuşsa da iş bu durumdan sonra başlıyor zaten.erken uyuyan ufaklık(ya acıkıyor,ya altı kirlidir ondan geri uyanıyor,ya susuyor) yarım saat sonra kalkıyor ve 3-4 saat daha uyumuyor.bu da gecenin 1i ya da 2sine tekabul ediyor.yatak odasında biri sağımda diğeri solumda,eim başka odada yatıyor.
1-acaba her ikisinin odalarını ayırıp yeni bir uyku duzeni kurmaya mı calışsam?
2-her ikisini aynı odada uyutmanın caresine mi baksam?
3-anne ile uyumaları daha mı kesintisiz olur acaba? yanıma yatırmaya devam mı etsem?
4-babayı zorla da olsa başka şekilde bu uyu surecine dahil mi etsem? not:yatak odasına değil,uyku uyuma surecine eşim horladığı icin cocuklar uyanıyor,o yuzden aynı odada uyumak imkansız.
aynı durumda olan annelerden cevapları icin şimdiden teşekkurler...