Sezeryanla doğum yapacağım kesinleşti(normal istiyordum ama kısmet değilmiş.)
Kafamı kurcalayan birkac soru ve sorun var, ozellikle sezeryanla doğum yapmış olan anneler yardımcı olursa cok sevineceğim...
Sorularım sezeryan sonrası emzirme ile ilgili;
- Sezeryan sonrası emeliyat yeri sanırım bebeği tutup emzirmede soruna yol acıyormuş, yani ağrı yapıyormuş.. Bu durumda bebeği hangi pozisyonda emzirmek daha rahat oluyor.
- emzirme yastıkları sezeryanlı annelerde daha fazla rahatlık sağlıyormu acaba. Kullanıpta sezeryan sonrası cok işime yaradı diyenler varmı?
- Sezeryan sonrası sut gelmezse pompalar işe yararmı, yoksa pompa sut geldikten sonra sağım icin mi iyi oluyor.
- Birde şunu cok merak ediyorum bebek ilk doğduğunda sut de geldiğinde ne kadar tutacağız goğuste tam doymasınımı bekliyeceğiz yoksa bikac dakika emzirip daha goğsu bırakmadan diğer goğusemi vericez, ağız sutunden faydalansın diye. Bu hani ağız sutu diyorlar ya(sarımsı oluyormuş) cocuğun bağışıklığını guclendiriyormuş, iki goğustende kac gun kadar bu ağız sutu geliyor..
- Goğus ucu yara olursa hangi goğus başlığını tavsiye edersiniz sanırım bir coğu işe yaramıyormuş ama işe yarayan bir marka varsa yazarsanız iyi olur. Kimi duz oluyormuş goğus başının şeklini alıyormuş kimide kendiliğinden uclu oluyormuş. en azından kullanıpta şu markadan memenun kalmadım dedikleriniz varsa yazın ona gore alayım yada almayayım...