Ay, hepiniz ne kadar da hassasmışsınız canım! Nasıl olur da bu halk goz gore gore oyunu AKPye verirmiş? Bunun adına katiline Âşık olmak denirmiş... Boyle bir ulkede yaşamak artık olanaksız hale gelmiş... Bu iktidarın değişeceğine olan inancınız kalmamış! Zaten herkes layık olduğu iktidar tarafından yonetilirmiş...
Bir suru laf, laf, laf!
Sozum sana; secim yenilgisi şokunu uzerinden atamayan, uzgun, yılgın saf vatandaş:
Hemen aklını başına topla, kendine gel!
Yoksa senin bu yılgınlığından, bezginliğinden oyle bir yararlanırlar ki; işte o zaman gercekten kacacak delik ararsın...
Gun, ağlayıp sızlanma gunu değil...
Pes edip, kacıp gitme gunu, hic değil!
Gun, direnme gunu!
Pasif ama kararlı bir direnişin tam zamanı artık!
Sokaklara cıkmak, bağırmak cağırmak, ofkelenmek, sinirlenmek yok bu direnişte...
Oğren artık iyi niyetli arkadaş; secimle gelir bunlar... Ama asla secimle gonderemezsin!
Cunku demokrasi, insanlığının ve yurttaşlığının bilincinde olan insanların coğunlukta olduğu ulkeler icin ideal bir sistemdir.
Bizim gibi okuyup yazmayı bilene ve dort işlemden ikisini guc bela yapana aydın denilen ulkelerde demokrasi, sadece zorbalara hizmet eder!
Peki; biz ne yapacağız o zaman? diyorsan...
İşte; doğru soruyu buldun nihayet!
Demokrasicilik oyununun adaletten ve cağdaşlıktan uzaklaştığı, diktatorluklerin aracı haline getirildiği toplumlarda, aklını calıştıracaksın...
Sosyalizm, emekcilerin uretimden gelen guclerini kullanmaları esasına dayanır...
Gunumuz toplumu ise uretim değil; tuketim toplumu...
O zaman biz de tuketimden gelen gucumuzu kullanacağız!
Eğer ureten bizsek, vergi veren, bu toplumu ayakta tutan, artı değer yaratan, aklını calıştıran ve tum bunlara karşın kendini ifade edemeyen, ezilen, itilen, kakılan yine bizsek...
O zaman tuketimi durdurmayı deneyeceğiz bir kez olsun!
Evet; tuketmeyeceğiz.
Tuketimi en aza indireceğiz bir sureliğine...
Birileri gibi evdeki paraları sıfırlama olanağımız olmasa bile alışveriş, eğlence, gezi harcamalarını sıfırlayacağız...
Yeme, icme, barınma ve giyinme harcamalarını kısabildiğimiz kadar kısacağız.
Gerekiyorsa arabaya binmeyip yuruyeceğiz...
Bu zalim değirmenin, bizim taşıdığımız sularla, yine bizi oğutmesine boyle tepki gostereceğiz.
Değerimizi anlayacakları gune kadar...
Heceleyerek soyluyorum:
TU-KET-ME-YE-CE-ĞİZ!
Bu kampanyaya da iktidarın emir kulu olan işadamlarının şirketlerini boykot ederek başlayacağız.
Bu zulme seyirci kalan firmalardan tek kuruşluk alışveriş yapmayacağız, gazetelerini almayacağız, sularını icmeyeceğiz, kredi kartlarını iptal edeceğiz, bankalarındaki paralarımızı cekeceğiz...
Hatta bırakın ozel arabalarımızı, toplutaşıma araclarına bile binmeyip yuruyeceğiz!
Bizi umursamadılar; cocuklarımızı oldurup gectiler...
Paramızın onunde kul olacaklarına adım gibi eminim!
GUNUN SORUSU
Secim sonucları ortada; ne ilginctir ki uc parti de yenilgiyi kabul etmiyor! Tablo acık: Berkini vuranlar, ayakkabı kutularına para dolduranlar, baskın yapılacağından kuşkulanınca evdeki paraları sıfırlayanlar kazandı. Bu yuzden, bugune kadar izlediğimiz mucadele yontemlerini yetersiz buluyorum ve yeni bir kampanya başlatıyorum: TUKETMİYORUZ! Sorum size:
Var mısınız?
TUKETMİYORUM, CUNKU...
Haydi; tam sırası: Sandıktaki gucumuzu kucumseyenlere, anlayacakları dilden yanıt verelim!
Ben internette (Lutfen TIKLAYIN) adresinde Tuketmiyoruz diye bir sayfa actım... Sayfa anında buyuk ilgi gordu ve bir gunde binden fazla katılımcısı oldu... İster bu sayfadan, ister kendi sayfalarınızdan bu kampanyanın yangınlaşmasını sağlayın.
Yaptırabiliyorsanız; kucuk el ilanları, broşurler, afişler, cıkartmalar yaptırıp; duraklara, araclara, apartmanlara... Yani bırakabildiğiniz her yere bırakın!
Dinci ve bolucu şirketlerle bu baskı duzenine hizmet eden firmaların urunlerini almayın, hizmetlerine para odemeyin...
Bu kampanyayı eşinize, dostunuza, arkadaşlarınıza ve ulaşabildiğiniz herkese duyurmaya calışın.
Kısacası:
Onurlu bir insan olduğum icin TUKETMİYORUM!
Berkinin ve Haziran direnişi şehitlerinin katilleri bulunmadığı icin TUKETMİYORUM!
Ulkem bolunmeye goturulduğu icin TUKETMİYORUM!
Birilerinin ayakkabı kutularının daha fazla dolmasına katkıda bulunmamak icin TUKETMİYORUM!
Yargı, iktidar tarafından ele gecirildiği icin TUKETMİYORUM!
Bu ulkede nefes bile alamaz hale geldiğim icin TUKETMİYORUM!
Bizi bugune kadar bir tuketim makinesine donuşturenleri protesto etmek icin TUKETMİYORUM!
Bu iktidardan kurtulacağım gune kadar TUKETMİYORUM!
Bu ulkeye sevdalı ve mucadele etmekten yorulmuş herkesi, bu pasif direnişe katılmaya davet ediyorum!
GUNUN İSYANI!
İsyanım, yeni kampanya onerisini daha okur okumaz, Tutmaz diye burun kıvıran bezgin okurlara:
Tutup tutmaması senin elinde... Once bir dene! Bu tiranların şirketlerine para kazandırma... Kamu arazisi yağmalanarak yapılan o evleri alma... Yuzde 60ı vergiden oluşan otomobillere binme... İktidar yalakası işadamlarının sahibi olduğu mağazalardan giyineceğine, pazardan giyin! Yeter ki yenilgiyi kabullenip, 1.80 uzanma! Kısacası... Hadi beyim; yılmak yok... Unutma ki her yıkım, yeni bir başlangıc icin fırsattır!
Mustafa Mutlu / Bu zulmu bitirmek icin tuketimden gelen gucumuzu kullanmalıyız !
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Mustafa Mutlu / Bu zulmu bitirmek icin tuketimden gelen gucumuzu kullanmalıyız !