kızım 23 aylık tuvalet eğitimine başlayalı 10 gun oldu, bezini hic cıkarmadım henuz. kaka ve ciş zamanlarını tahmin etmeye calışarak goturdum tuvalete. lazımlığa oturmadı,klozeti de istemiyor direkt tuvalete comeliyor artık taş yer nere denk gelirse ) o yuzden surekli poposunu ve ayaklarını yıkıyorum hasta olacak diye korkuyorum. eğitimde de şu aşamadayız, kakayı işine gelirse soyluyo ama coğu zaman ben ıkınmaya başlayınca hemen kapıp goturuyorum, cişi oyun haline getirdi surekli ciş var ya da kaka var diye goturuyo beni, orda suyla tuvalet kağıdıyla oynuyo. aradabir de azıcık ciş yapıo. her seferinde kucuk bi duş alıp cıkıyoruz. sabrımı cok zorluyo artık bu durum. ama pes etmeyi duşunmuyorum.
size sorum bezini cıkarmamam sorun olur mu gecikir mi oğrenmesi,
ikinci sorum gece eğitimine hic başlamadım, eş zamanlı mı gunduze alıştıktan sonra mı başlamalıyım? gecede kac defa kaldırmalıyım kac saatte bir?
lutfen tecrubelerinizi yazın tek başıma şu işin altından kalkamayacakmışım gibi geliyo bir yandan da utanıyorum kendimden tuvalet eğitimi bu kadar zor mu gercekten 10 cocuk buyutenler nasıl buyutuyo diye geciyo hep icimden.
Allah yardımcımız olsun, yine de sağlıklı olsunlar da gerisi hallolur inşallah...