Cok defa şahit olduğum bi durumu burda paylaşmak istedim.Kınada yapılması gerekenleri eğer bir sıralamaya koyarsak sorunsuz bir kınamız olur en onemliside gelin hanım sırayla neler yapılacağını bilir..Cunku bir duzen olmadığında maalesef her kafadan bir ses cıkıyor.Birileri Kına yakılsın gec oldu derken başkası yok daha erken az daha durun der..Gittiğim bir kına gecesinde,duğun başka şehirde olacağı gelin gelinlikte giyindi ve sonrasında kına yakalım denildi gelin cıktı kıyafetini değişmeye gelin değişti kıyafeti aaa daha erken demezlermi gelin tekrar gelinliği giyindi ay ne kadar moral bozucu bir durum ben bile uzuldum geline.Uzun lafın kısası buyrun bunları sıraya koyalımda kendimiz yonlendirmiş olalım kınamızı.Sağa sola cekiştirilmekten kurtulalım

Beterimki Organizasyon

4-5 arkadaşınıza kaftan kiralayın cok uyguna bulabilirsiniz yahut kaftan veren kına mekanlarıda var araştırın.
Bir arkadaşınız kaftan kıyafetiyle girişte lokumla misafirleri karşılar.
Onceden belirlenen muzikle gelin ve damat mekana girer dans edilir..
Danstan sonra kaftanlı kızlar onceden belirlenen oyun havaları ile eğlenceye start verir.
Misafirleri piste cıkarır eğlenmelerini sağlarlar.
1 saat sonra misafirleriniz icin aldığınız hediyeler(mendil/minik duvaklar/kokular vs..) dağıtılır..
30 Dk sonra İkramlar dağıtılır.
1 saat sonra ise kına icin gelin hazırlanmaya gider.Kaftanlı kızlar eşliğinde mekana girerler.Kaftanlı kızlar ellerinde mumlarla etrafında donerek turkuler soylerler vb..
30 Dk Kına yakılma sureci.
Misafirlere kınayla beraber el kapakları dağıtılır..
Sonra 1 saat daha eğlence ve biter ..
Daha farklı eklemek istediğiniz birşeyler varsa paylaşırsanız sevinirim,paylaşalımki en guzel kına Kadınlar Kulubu Hatunlarının olsun