Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da duzenlenen 4. Gocebe Oyunları'nın acılış toreninde acıklamalarda bulundu.
Erdoğan, "Her iki yılda bir duzenlenen gocebe oyunlarının dorduncusunde İznik'te sporcularımız ve misafirlerimizle birlikteyiz. 4. Gocebe Oyunları'nı her koşesi buram buram tarih, kultur ve tabiat kokan İznik'te başlatıyoruz. Gocebe Oyunlarını dunya capına yayan bu organizasyonu, insanlığın kadim mirasını gelecek kuşaklara bırakma misyonu acısından onemli goruyorum. Oyunlara katılan ulkelerle bu organizasyon vesilesiyle kurduğumuz munasebetlerin ve katılımcılar arasında gelişen pozitif enerjinin hepimizde kulturel diplomasi kapısı acacağını duşunuyorum. Atlı sporların, gureşlerin ve okculuğun da icinde bulunduğu 40'tan fazla dalda yapılacak musabakalarda yarışacak binlerce sporcumuzun heyecanını şimdiden gorebiliyorum." ifadelerini kullandı.
Hat, ebru, oya, cam, el işi, bez bebek, sedef, kece yapımı ve elbette merkezi İznik olan cinicilik başta olmak uzere cok sayıda geleneksel sanat da gocebe oyunlarının programında yer alıyor. Pekcok tanınmış sanatcı konser, halk oyunları, cocuklarımız korolarıyla etkinliğimizin renklenmesine katkı verecek. Geri donuşum, kolaj, oyuncak tasarımı, resim gibi bircok atelye calışması da oyun programı da bulunuyor. Her yonuyle cazip oyunlara şahitlik edeceğiz. Cocuklarımıza yonelik calışmaları ozellikle onemli goruyorum. Cocuk obası olarak kurulan etkinlikler, evlatlarımıza unutulmaz etkinlikler yaşatacaktır. Biz bu oyunlara dunyada giderek yok olmaya yuz tutan bir kulturel zenginliğe sahip cıkmak, onu yaşatacak zemini oluşturmak olarak bakıyoruz.
Başkan Erdoğan 4. Gocebe Oyunları acılış toreninde konuştu
Başkan Recep Tayyip Erdoğan 4. Gocebe Oyunları acılış toreninde konuştu!
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Başkan Recep Tayyip Erdoğan 4. Gocebe Oyunları acılış toreninde konuştu!