Merhaba
Kızım kasımda 3 yaşını dolduracak. Bu yaşına kadar ben baktım. Cok hareketli aktif ve sosyal bir cocuk gittiği yerde kalmak isteyen bana ve babasına bağımlı olmayan bir cocuk. Kreşi gecen yıl duşunmuştum ozel kreşleri gezdim hicbiri icime sinmedi. Bu yıl icime sinen en azından cocuklara ticari gozle bakılmayan bi kurum kreşine kayıt yaptırdık. Gecen hafta carşamba yarım gun başladı iki gun yarım gun gitti cuma tam gun gitti. Başlarda biraz mızıldandı ama kayıt olduğu gun cok hevesliydi. Bu hafta başı surekli ağlamaya başladı. Sebepsi ateşi yukseliyor. Ofke nedeni olabilir diyorlar. Acayip mız mız ve dibimden ayrılmayan artı hırcın bir cocuk haline geldi. Cocuk gelişimci psikolog hepsiyle goruştum alışır diyorlar. Ama kızım gittikce kotuye gidiyor. Akşam yarın okula gidicem diye yatıyor sabah kalkınca evden cıkartamıyoruz

dun ateşli diye gondermedim. Onceki gun surekli izledim hep oğretmeninin yanındaydı parka cıkıyorlar orda bile oyuncakların yuzune bakmadı

surekli oğretmeninin ya kucağında ya elinde obur cocuklar koşup oynuyorlar benim kızım yerinden kıpırdamadı onu oyle gorunce cok uzuldum. Gecede annem nerde diye sayıklayıp ağlıyor burdayım diyorum hayır sen annem diilsin diyor

bu sabah yerlere attı kendini evden cıkartamadık ağlamaktan helak oldu

dun gidicem diyen cocuk sabah olunca tersine değişiyor

cocuk gelişimci evde hep hakimiyetin onda olduğu icin burdaki kurallar ona ters geliyor olabilir dedi. Sakin davranın anlatın dedi. Ama anlamıyor tamam demiyor ve vazgecmeyen bir cocuk. Uyku eğitimini 1 ay denedik ama alışmadı. Tuvalet eğitimi 10 gun uğraştım bir defa bile yaptıramadım sonra kendisi bıraktı. Ve bana cişin varmı diye sorma ben gelince soylerim diyor. Bu sabah bizide cileden cıkarttı

babasıda bağırdı bende bağırdım

başkasının annesi olcam dedim. Fayda edermi diye hic tasvip etmediğimiz yollara başvurduk. Okula tepkisi olcak o da bir tarafa psikolojisi bozulcak diye cok korkuyorum

nerde yalnış yapıyoruz bilmiyorum