Merhaba arkadaşlar,

doğum hikayeme başlamadan once tum hamişlerin duyun beni; UYUYUN UYUYUN UYUYUN!!! Bulduğunuz her fırsatta uyuyun enerji depolayın, boool bol uykusuz geceler sizi bekliyor cunku
Şimdi tum detayına kadar doğum hikayemi paylaşacağım sizinle, normal doğum olduğu icin merak eden arkadaşlar vardı. Bildiğiniz gibi hep normal doğum planlamıştım, en son 39 hafta kontrolume gitmiştim pazartesi gunu doktor yine hic bi belirti yok beklemeye devam haftaya goruşuruz demişti. Lakiin o gece saat 3 de bi sancıyla uyandım ilk gaz sancısı sandım tuvalete cıkmak istedim, tuvalate gittim geldim yine yattım bana gore gaz sancısıya

uyudum, bir saat sonra yine sancıya uyandım, baktım bu sanki biraz değişik bişe

bekledim kendimi dinledim baktım ki duzenli aralıklarla geliyor haaa tamam dedim bu kez gercekten oldu galiba, kızlar yola cıktı. Cekmekoyde oturuyorum ben doğum yapacağım hastane şişlide. Hemen hazırlanıp ilk olarak evin yakınındaki bi hastaneye gittik, doğum başlamış mı emin olalım gece yarısı evdeki kızımızı boşuna yatağından kaldırıp yollara duşmeyelim diye emin olalım istedik. Gittik doktor muayne etti 3 cm acılma var ikisi de baş gelişi geliyor, doğum başlamış hemen sezeryane alalım dedi, kendisine icimden (afedersiniz) ooooşşşttt dedim, dışımdan kesinlikle hayır dedim

sen uykuna kaldığın yerden devam et doktorcum başkasını bul kesecek ben doktoruma gidiyorum dedim ve cıktık hastaneden. Eşime kalsa hemen anında karşıya hastaneye gideceğiz babannesi Adayı alıp arkamızdan taksiyle gelecek. (Kendisi biraz paniktir de

) asla dedim cocuğumu bırakıp gitmem, eve donduk bu arada sancılar vurup gidiyor tabi, ben adanın cantasını hazırladım eşimin cantasını hazırladım, adayı uyandırıp durumu anlattım, bu surede eşim başımda dokuz doğurdu tabi

ben cantayı hazırlarken sancı geliyor tutuyorum bi yerden guc alıyorum bekliyorum sancı geciyor işime devam ediyorum. Haaa bu arada belki aranızda bilen arkadaşlar vardır eve gelir gelmez meryem otumu da suya koydum, ben faydasının olduğuna inanıyorum. Neyseki beş bucuk gibi evden cıkabildik, Allahtan o saatte trafik yoktu 20 dk da gectik hastaneye, tabi bu arada arabada herkesi arayıp doğumun başladığını haber verdim, fotoğrafcımı aradım, organizatorumu aradım, cateringcimi aradım, onlar onemli unutmamalıyım

velhasıl herkesi aradım bi tek doktorumu aramadım, biliyorum ki doğum başladı ee hastaneye gidince zaten onlar ararlar doktorumu diye sabahın korunde rahatsız etmim dedim, evi de hastaneye yakın biliyorum, ilk sancımı hissettiğim andan doğumum bitene kadar hic panik olmadım, stres yapmadım, hep keyifliydim tadını cıkardım. Hastanemize vardık nob dr muayne etti acılma 6 cm olmuş, doktorumu aradılar, o sırada ben odamı beğenmedim odamızı değiştirdik

doktorum geldi niye beni aramadın dedi, rahatsız etmek istemedim nasılsa arayacaklardı sizi dedim, bi kahkaha patlattı

bir saate doğum olur seni hazırlasınlar doğumhaye cıkartsınlar ben bi kahvaltı yapıp gelim dedi olur dedim. Ben hazırlandım doğumhaneye cıktım, doktorum kolunun altında gazetesiyle girdi doğumhaneye

sonra eşimi ve fotoğrafcımı aldılar iceri, haaa bu arada atlamim suni sancı hic almadım gerek kalmadı, epiduralde yaptırmadım ona da gerek kalmadı herşey cok hızlı gelişti zaten. Herşeyiyle normal doğum oldu yani

sonra benim hic ıkınma hissim yoktu, sancılarım da aman aman cok canımı yakan beni cığlık cığlığa yapacak sancılar değildi, o yuzden doğum suresi uzun olacak diye cok korkuyordum. Neyseki onu da hallettim. Suyum gelmediği icin ilk keseyi doktor patlattı, suyum geldikten sonra İlk gelen iki sancımla kendimi ıkınma hissine alıştırdım, ucuncuye sancım geldiğinde cok kuvvetli ıkındım Ruya cıktı

onu hemen kucağıma verdi doktor, hemen kucağımda emzirdi biraz hemşireler, ben onu emzirirken doktor diğer keseyi patlattı, sonra bi daha ıkındım Ela geldi

veee hepsi bu. Cok şukur cok sağlıklı doğdu bebişler. Ruya 3400 Ela 3200 doğdu. Benim hic dikişim yok. Sadece doğumdan hemen sonra kan boşalımından dolayı heralde cok uşudum titredim ısınmam zaman aldı. Odama geldiğimde harika bi kahvaltı beni bekliyordu

cocuklar gelene kadar ben hemen kahvaltımı yaptım, kaybettiğim enerjimi toparlamam gerekiyordu. Kahvaltıdan sonra duşumu yaptım pijamalarımı giydim kızlarımı temiz temiz karşıladım. Onlarda banyolarını yapıp temizlenip giyinip oyle geldiler. Hemen ikisini de emzirdim. Bir gece hastanede yatıp ertesi gun cıktık. Ben cok şukur sağlıkla kızlarımı kucağıma aldım. Umarım sizde sorunsuz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi. Bakımları konusuna değinmiyorum burda, sorulursa cevaplarım ama ip ucu olarak şu kadarını soylim tek cocuk buyutmek meğer ne kadar da kolaymış

ne kadar cok yazmışım, umarım sonuna kadar sıkılmadan okuyan olur