Kuzum konuşmuyor cok uzuluyorum.
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Kuzum konuşmuyor cok uzuluyorum.
-
29-09-2022, 09:19:59kayra 25 mart doğumlu, "baba,mama,anne,haydi" gibi temel şeyleri soyluyor ama sorun şu ki bunların hicbirini bilincli olark soylemiyor. yani bana hitaben anne ya da mamasını kastederek mama ya da uykusu geldiği icin eeee eeee demiyor. dun bir cocuk doktoru ile goruştum. "16. haftası bitmiş en az 3-4 kelimeyi bilincli kullanabiliyor olmasını beklerdik. ya kalıtımsaldır(ailelerde gec konuşma eğilimi vardır) ya da calışan annelerde rastlıyoruz bu duruma bakıcınız gelişimi ile ilgilenmiyordur." dedi. "gunde yarım saatten fazla (baby tv bile olsa) tv seyrettirmeyin ve bebeğinize kitap okuyun"dedi cok moralim bozuldu. canım sıkıldı. 3-4 tane değişik değişik kitap aldım. ama gel kuzum kitap okuyalım diye oturtuyorum. resimlerini falan anlatarak okumaya calışıyorum guzel guzel ağlayıp sıkılıyor elimden kitabı cekiştirip yemeye calışıyor. cok hareketli bir cocuk ole benimle oturup kitap falan okumaz. gelişimine yardımcı olur diye baby tv seyrettiriyordum onu da onermedi. bakıcıya duşman duşman baktım bu sabah ona da cok kızdım. arada eve gidiyorum butun gun tv7 ve stv deki şu acıklı hikayeleri izliyor. bu gun tatile gidiyorum 1 haftalık donunce ciddi bir konuşma yapıcam kendisiyle. cok uzatıp kafanızı şişirdim kusura bakmayın. sizde durum nasıl arkadaşlar? cocuklarınız konuşmaya başladılar mı kac kelimeyi bilincli kullanıyorlar acaba?bilmiyorumkismile