İlk olarak youtube da bir video izledim op dr Banu Ciftci videoda diyordu ki; Her kadın her ay farklı yerden yumurta bırakır. Bir ay sağdan diğer ay soldan. Bu cumleyi duyduğumda araştırmayı bunun uzerine yoğunlaştırdım. Ve burada dış gebelik gecirmiş insanların profillerini yazdıkları mesajları inceledim.
Bu dediğim yontem herkeste uydu.
Şimdi ilk dış gebelik gecirmiş birinin ovulasyon tarihini (ay olarak) yazdım 2.sinde sağlıklı olanların ya da tekrarlayan dış gebeliklerin ovulasyonlarını da yazdım.
Sonra ilk ovulasyonda hangi tupte ise sağ sol diye saymaya başladım.
ORNEK; kişinin ovu tarihi ocak diyelim. Şubatta dış gebelik oldu ameliyat ya da iğneyle sonlandırıldı (bu kısım onemli değil gebeliğin atılması icin oluşan kanamalar da onemli değil bizim icin ovu tarihleri onemli). Sonasında korundu ve Ağustosta korunmayı bıraktı diyelim. Şu şekilde saydım;
Ocak sağdan yumurtlamış olsa (Dış gebeliğin oluştuğu tup hangisiyse artık)
Şubat sol
Mart sağ
Nisan sol
Mayıs sağ
Haziran sol
Temmuz sağ
Ağustos sol = İşte eğer kişi bu ovu doneminde gebe kalırsa soldan yumurtladığı icin dış gebelik gecirmeyebilir. Ama eğer temmuzdaki ovude gebe kalmış olsaydı O zaman dış gebelik gecirebilirdi. Cunku aynı tupte oluşmuş olacak gebelik.
Şimdi ben burada yazan bircok uyeyi ornek alarak iyice inceleyerek bunu yazıyorum.
Bakıp araştırdığım herkeste bu dediğim yontem meydana gelmiş.
İlk olarak "dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar" topiğinde akimerayı inceledim sonra diğer birkac uyeyi.
Kızlar bu doğru olabilir mi acaba ya sizden ricam 2 dış gebelik gecirmiş ya da once dış sonra sağlıklı gebelik gecirmiş kişilerin bu dediğimi uygulaması.
%100 bi yontem değil belki ama %50 ya da %60 bile olsa cok iyi olmaz mı
Tabii iki tupte sorun da olabilir o zaman bu yontem gecersiz oluyor.
Bu yazdıklarım size uyuyor mu kızlar? Umut arıyorum kendimce ama ya bu yontem doğruysa

Sacma da gelebilir tabi bilemiyorum