Tehdit ve hakaret suclamasıyla tarafıma dava acılmış ve bu konu tamamen iftiradan ibarettir arkadaşlar. Hic oyle 2. ağızdan bir arkadaşıma yapıldı filan demiyorum evet ben sakın durumundayım. Bu konuda cok netim kesinlikle iftiradır ve ceza alsam da bu sonucu değiştirmeyecek ki eğer yazdıklarımı okursanız ne gibi bir tehlikenin olduğunu da gorursunuz. Bilindiği uzere ogeye denetleme yaparak her turlu icerik değiştirilebilir. Ekran fotoğraflarının delil değeri hususunda bir cok akademik makale bile mevcuttur. En buyuk soru da şudur: Ekranda o sırada ne vardı? Sahte ekran fotoğraflarını delil olarak sunmuşlar. Anonim bir hesaptan guya x kişisine karşı tehdit ve hakarette bulunduğum iddia ediliyor. Şimdi neden anonim kullanıyorsun diyenler cıkacaktır hic kusura bakmayın kullanmayan var mı diye sorduğumda ne cevap vereceğinizi cok merak edeceğimi bildiririm. Davaya karşı cok guclu bir savunma gonderdim ve dava devam etmekte. Bilişim sucları ip adresini tespit edememiş ve mahkemeye instagram temsilciğine sorun demişler. Mahkeme de sormuş. Ayrıca bir şeyi de ifade edeyim bu kişiler beni bir kac kez daha şikayet ettiler ve hepsinden takipsizlik kararı aldım.
Şimdi...
Instagram'ın ulkemizdeki yasal temsilcisi olan MADOKA TURKEY BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ (INSTAGRAM) isimli firmaya mahkeme muzekkere yazarak x hesabının IP adresini istemiştir.
Şimdi benim sorum da cok basit Instagram IP adresi veriyor mu?
Cok yoğun araştırmalar yaptım ve vardığım sonuca gore vermiyor ama net değil.
Benim başıma gelmez demeyin... Şoyel duşunun... X hesabı var anonim ya da gercek hic fark etmez. Anonim olduğunu varsayalım ve herhangi birisiyle konuşuyorsunuz diyelim. Konuştuğunuz kişi, atıyorum x_200 kullanıcı adındaki Instagram hesabından ona mesaj attığınızı biliyor ve siz de gercekten bu hesabı kendi evinizdeki IP adresinizden kullanıyorsunuz. Gercekten de karşı tarafla konuşuyorsunuz ve karşı tarafın hesabının hic onemi yok. Şahsa siz merhaba yazdınız ama şahıs onu istediği gibi ogeyi denetleme yaparak WhatsApp ya da Instagram fark etmeksizin değiştiriyor ve suc teşkil eden ifadeler ekliyor. Daha sonrasında SS alıyor ve savcılığa ya da kolluğa giderek, bakın bu kullanıcı adındaki hesaptan bana bu kufurler edilmiştir ve suclar işlenmiştir bunlarda delillerim diyor. Ama gercekte Instagram sunucuların da boyle bir veri yok, gercekte bu yaşanmadı. İşte SS'lerin aslında ne kadar sacmalık olduğunun kanıtı. Sizin ifadeniz alınırken de siz ben bu sucu işlemedim diyorsunuz diyelim ama gercekten bu hesap benim evet kullanıyordum diyerek bir anlık durustluğunuz tutuveriyor ve suc şuphesi oluşu veriyor. Savcılık da artık takipsizlik verirse ayrı iddianame duzenlerse ayrı bir hikaye başlıyor.
Gercek suclular bir kenara sucsuzların da başı yana biliyor ve tehlikeye girebiliyor. Aslında IP adresi, hesabın sahte ya da gercek olması bir kenara asıl mevzu... İsnat edilen suclamalara istaneden fiilerin gercekten gercekleşmiş olup olmadığıdır.
Mesela siyasi davalar bunların dışında orada olayların nasıl olduğunu biliyoruz hepimiz.
Ama normal yaşamlarımızda biz normal insanlar icin ise bence durum oyle değil. Bazı kelimelerimi secerek yazmaya ozen gosteriyorum cunku gercekten cok sacma bazı şeyler.
Benim kendime ait sitem var mesela. Bana mahkeme dese ki bak kardeşim boyle bir dava var senin sitende bu suc işlendiği iddia ediliyor sen teyit eder misin? IP adresini verir misin rica olunur dese... Ben evet IP adresi bu, iddia edilen icerikte doğrudur halen yayındadır mevcuttur dese okey. Bu iddia edilen SS'ler ile uyuşuyorsa sanığın sucu sabitlenmiş oluyor bana gore %99.9.
Aleni ortam herkesin gorebileceğini temsil eder. Aleni olmayan ortam da mesela kişiyle ozel mesajlaşmanız. İddia edilen SS'lerde kufur mu var? O zaman IP adresini sen gec once... Bu mesajların iceriği gercekten boyle mi Instagram doğrulabiliyor. Bu bilir işinin yapabileceği bir şey değil.
Konu sahte hesap değil, konu IP adresi değil... Konu... Aslında iceriğin gercek olup olmadığı... SS'lerin.. Şimdi ben bu konuda rahatım... Suc işlemedim...
Ama hesap gercekten benim ve mahkemeye de bunu soyledim. Ama mahkeme buna bakmıyor baktığı şey şu; şu IP adresini Instagram verirse ve sanığın ev adresi cıkarsa tamamdır... iş
Şimdi siz oturun duşunun. Babanızın gercekten kendisine ait, gercekten kendi evinde kullandığı bağlantı sağladığı Facebook hesabının olduğunu duşunun ve art niyetli kotu birisiyle goruştuğunu duşunun ama o sıra bilmiyor. Daha yeni bir başka forumda bu konuya benzer ornek gordum. Cocuğun babası dul ve dul bir başka kadın tarafından dolandırılıyormuş. WP uzerinden. Adam bu karıyla papaz olsa şimdi bu kadın ya da destek alacağı birisi mesajların iceriğini değişse SS alsa ne olacak ?
Instagram IP adreslerini ABD'de hakaret suc olmadığından kimseye vermiyormuş. Verdiği cevaplar da cok gec geliyormuş o da ret oluyormuş.
Herkese acık olarak paylaşılan bu alttaki videonun ilgili zaman diliminden izlemeye başladığınızda ne demek istediğimi de gorursunuz.
Ben yine de sizlere sormak istediğim: Başından benzer olay gecen var mı ?
Bu davamda Instagram IP adresini vermezse cok yuksek ihtimalle beraat edeceğim ve diğer takipsizlik kararlarımı da buna ekleyerek tazminat acacağım.
Herkese guvenli, mutlu ve huzurlu yaşamlar diliyorum.