Lanet olsun diyorum ve Haberi Paylaşıyorum

Yurtdışından alışverişe yasak ve kısıtlamalar geliyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 150 Euro muafiyetinin sağlık ve kozmetik urunlerinde suistimal edilmesi ve 150 Euro limitiyle gelen urunlerin ticaretinin ozellikle online ortamlarda başlaması nedeniyle, devletin vergi kaybına uğradığının ve vatandaşın sağlığının riske atıldığının tespiti uzerine calışma başlatıldığını ve duzenlemelere gidildiğini acıkladı.

“E-ticarete konu eşyanın gumruk işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi, eşya ve sahiplerinin izlenebilmesi, muafiyet amacı dışında ticari amacla yapılan ithalatların takip edilebilir olması acısından oluşturulan Elektronik Ticaret Gumruk Beyannamesi (ETGB) programı hazırlanarak 7 Mart 2011 tarihinden itibaren fiilen kullanılmaya başlanmıştır. Bu program ile suistimali onleyecek ve gerekli denetim ve risk analizlerinin yapılmasına imkan verecek yeni bir uygulamaya gecilmiş oldu. Bu uygulama ile on beyan ve risk analizi kapsamında yapılacak gumruk kontrolleri daha etkin olacak, gelen ve giden gonderinin miktarı, mali boyutu ve turleri konusunda istatistik uretilebilecek. Diğer taraftan, konunun hukuki altyapısının hazırlanması calışmaları da tamamlandı.”

Şimdi ne olacak?

Sadece gercek kişiler bu muafiyetten faydalanabilecek ve ticari amacla kullanılması engellenecek. Muafiyetten surekli aynı kişi yararlanıyorsa, buna da sınırlama getirilecek. Sporcu gıdaları ve kozmetik urunlerin getirilmesi tamamen yasaklanıyor. Eşya muafiyet hakkı ise iki ayda bir ve yılda en fazla beş kere kullanılabilecek. Bunun dışında vergi odenecek. Aynı urunden birkac tane getirildiyse, bir butun olarak değerlendirilecek ve vergi alınacak.

-------------------

1 hafta once S.Berry den Makyaj seti aldım Dun geldi urunum ..... Bundan sonra ne olacak merak ediyorum . S.Berry Sitesinin Başlığınada yazmışlar ...Gecici olarak Turkiye'ye gelen siparişler kabul edilmez.... diye COk feci canım sıkıldı ya