Arkadaşlar şimdi size kendim alışveriş yaptığım bir yurtdışı alışveriş sitesi hakkında biraz bilgi vermek ve ne gibi avantajlar icerdiğini ve bu sitenin alışveriş yapmak icin tercih edilme sebebi hakkındabiraz bilgi vereceğim.
Sitenin adı iherb.com binlerce urun ceşidine sahip dunya capında tanınmış bir online alışveriş sitesidir arkadaşlar. Site kendi alanında isim yapmış bircok kozmetik,vitamin,besleme takviyeleri,ev gerecleri,parfumeri,krem vs. gibi alanlarda isim yapmış firmaların urunlerini bizlere uygun fiyata sunmaktadır.
Ulkemizdeki vitamin ve besin desteği urunlerinin fiyatlarını ve ceşitliliğini(!) goz onune alırsak iherb.com sitesinin onemini bir kez daha anlamış oluruz.Kendim genelde iherb.com dan diyetli beslenme urunleri ve parfumeri-kozmetik urunlerini alıyorum.Turkiyedeki coğu sanal mağazaya gore cokta uygun fiyatlara ve promosyonlu alışverişler yapabilirsiniz.İşin en guzel yanı iherb.com alışveriş sitesinin Turkiye gibi 50’nin uzerinde ulkeye sipariş onayı vermesi ve bunyesinde 5.000 ne yakın farklı markayı barındırmasıdır.Şimdi bu siteden nasıl alışveriş yapılır ve hangi yol izlenir bunu resimlerle aşağıda anlatmaya calısacağım.
Eğer siteyi ziyaret etmişseniz direk fark etmişsinizdir ki bu sanal site ABD menşei olduğu icin sayfa
İngilizce.Ama kesinlikle telaşa duşmeyin.Her işin bir kolay yolu vardır.Tabi yabancı dil bilmeyenler yada az bucuk bilenler icin diyorum.Bilen arkadaşlara bir şey dediğim yok.
Sayfaya girdiğimizde aşağıdaki resimdeki gibi arama bolumune “skin cream” yazıp “search” butonuna tıklayın

Arama işleminden sonra aşağıdaki sayfada gorulduğu gibi arattığımız cilt kremiyle ilgili tum urunler ekrana cıktı.Şimdi herhangi bir urunu sepetimize nasıl eklediğimizi alttaki resme bakarak sizde yapın.

Urunumuzu sepete attıktan sonra aşağıdaki resimde gorulduğu gibi sepetimizin icini gosteren sayfa acılacak.

Şimdi iherb.com sitesinin ilk kez alışveriş yapacak olan muşterilerin yaptığı avantajlarından bir tanesini size soyleyeceğim.Aşağıdaki resimde ok ile gosterdiğim yere "ADE506" kodunu yazdığınızda 5$ indirim kazanıyorsunuz.Aşağıdaki resimde gorulduğu gibi....

"ADE506" kodunu yazıp "UPDATE" butonuna tıkladığınızda aşağıdaki resimdeki gibi 5$ indirim kazanmış oldunuz.ve boylece 8,28$ lık urunumuz 3,28$ duştu.Ne kadar guzel değilmi.

Şimdi alışverişimizi tamamlamaya doğru gidelim.Aşağıdaki resimdeki gibi "Proceed to Checkout" butonuna tıklayalım.

"Proceed to Checkout" butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi uye olma ekranı cıkacaktır.İlk defa alışveriş yapacağınız icin bir defaya uye olup siparişinizin geleceği adresi tanımlamanız lazım.
Resimdeki adımları tamamladıktan sonra "YES" yazan kutucuğu işaretlediğinizde iherb.com haftalık olarak belirtmiş olduğunuz mail adresinize indirim urunlerini ve kampanyalar hakkında bilgi mailleri atacaktır.Eğer istemiyorsanız "NO" kutucuğunu secip "Create an Account" butonuna tıklayın.

Yukarıdaki işlemleri tamamlayıp "Create an Account" butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi kayıt formunu doldurun ve "Contunie" butonuna tıklayın.....

Şimdiye kadar bahsettiğim işlemleri sorunsuz bir şekilde halledip aşağıda gorduğunuz ekrana geldikten sonra , şimdi iherb.com dan satın aldığımız urunu hangi kargoyla adresimize gonderileceğinisececeğiz.Zaten Turkiyeye posta taşıyan sadece Airmail var.Onun icin hic durmadan ekrandaki "Select&Checkout" butonuna tıklayıp devam edelim.

"Select&Checkout" butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi odeme ekranı cıkacaktır.Genelde odeme yapacağımız zaman tedirgin oluruz.Acaba param boşuna gidermi, fazlamı cekerler,şifrelerim calınırmı vs. gibi.Başta bende sizin gibi duşunduysemde sonun da uzun araştırmalarım ve siteye atmış olduğum mailler sonucunda bu sitenin bu tip konularda muşterilerine karşı ve genel iş etiği gereği cok dikkat ettiğini oğrendim.Şuana kadar yaklaşık 20'e yakın sipariş gectim ve hicbirinde sorun yaşamadım.Sayfanın sonunda yapmış olduğum alışverişlerin bir kısmını paylaştım...Ayrıca site guvenlik sertfikalı bir sitedir.Sorun olmaz yani. Aşağıdaki resimdeki gibi kutucukları doldurduktan sonra "Contunie" butonuna tıklayın...

Geldik alışverişimizin en son bolumune arkadaşlar.Aşağıdaki ekrandaki urunleri yukarıdakinde farklı cunku ben krem yerine yeşil cay ve soya proteini satın aldım.

Siparişimizi tamamlayıp işleme alınmasını sağlamak icin son olarak kutucuk icinde gostermiş olduğum butonu tıklayıp siparişi tamamlıyorsunuz.Bu işlemi yaptıktan sonra siteye kayıt olurken belirtmiş olduğunuz mail adresinize iherb.com tarafından siparişinizin kendilerine ulaştığını ve en kısa surede işleme alınacağına dair bir mail gondereceklerdir.Siparişiniz kargoya verildiğinde de yine bir tane daha mail alacaksınız.Oda siparişiniz kargoya verildiğini soyleyen mail olacaktır.

Ve son olarak aşağıdaki resimdeki ekrandan siparişlerinizi gorebilirsiniz.Bu ekrana ulaşmak icin sayfanın sol ust koşesindeki "My Account" linkine tıklamanız yeterlidir.

Evet arkadaşlar siparişimizi verdik.Artık siparişimizin adresimize gelmesini bekleyeceğiz.Yaklaşık 1 hafta (7gun) icinde paketiniz posta gorevlisi tarafından adresinize kadar gelecektir.Eğer elışveriş yapmak isteyip sorunlar yaşayanlar olursa bu başlık altında bana sorabilirsiniz.Keyifli alışverişler.....
Giriş icin tıklayın >>>> www.iherb.com