Merhaba arkadaşlar hamileliğim sırasında ard arda yaşadığım sıkıntıları ve bulduğum cozum yollarını paylaşmak istedim cunku hamileyken ben cok okudum ama benim gibi yaşayan bulamadım.başkalarına yardımcı olmak amaclı yazmak istedim. Hamileliğimde Bulantı ve kusma cok uzun surdu ilk ay 5 kilo verdim 16 Hafta boyunca bulantım ve kusma devam etti buna care bulamadım ama elma iyi geliyordu yağlı yemiyordum ama 16 hafta sonunda bir uyandım hicbirşey kalmamış yani sizde aynı sorunu yaşıyorsanız maksimum 16 hafta sonra geciyor. ancak kusma bittikten sonra tukurmeye başladım ama devamlı ağız dolusu calıştığım icin şirkette yanımda cop tenekesi vardı ve devamlı hic ara vermeden ağzım doluyordu dışarda boş su şişeleri ile dolaşıyordum doktorlar hamilelikten olduğunu soyluyorlardı ama ben gecmezse diye cok korkuyordum bu durum icin karanfili cozum buldum karanfil ciğnediğinizde tamamen olmasada bir nebze daha iyi. bu durumda 6 aylık olana kadar devam etti sonra burnum tıkanmaya başladı KBB uzmanına gittim hamilelikten olduğunu soylediler damarlarım şişiyormuş burun tıkanıklığı nedeni ile uyuyamamaya başladım sıkıntı geliyordu yattığımda ilk başlarda cok fazla değildi ve burun bantları kullandım gercekten cok iyi geldi. tıkanıklık varsa mutlaka deneyin. daha sonra grip oldum burnum tamamen tıkandı bantlar işe yaramamaya başladı burun tıkanıklığı nedeni yuzunden panik atağa girdim cok şiddetli sıkıntılar yaşadım ilk seferinde 37 saat uyumadım devamlı yuruyordum 10 dk oturup yarım saat yuruyordum gribim gecene kadar burun spreyi kullandım 10 gun surdu burun spreyleri 5 gun kullanılıyor ama gunde 3 defa ben gunde 2 sefer kullanıp kullanım suresini uzattım grip gecti ama panik atagım devam etti psikologa gittim psikiyatriye gittim hamilelikten yapcak birşey yok dediler tabi ben bu zamanlarda uyuyamıyorum gunde 2 saat maksimum uyuyabiliyorum calıştıgım icin saatler ilerledikce stres oluyordum uyuyamıyorum ama işte 3 saat sonra işe gitmeliyim ne yapacagım diye iyice sıkıntı geliyordu paniğim yukseliyordu mudurumle goruştum işe geliş saatlerimi serbest bıraktılar cok şukur sabah 6,30 da cok ilginc bir şekilde uykum geliyordu 2 saat kadar uyuyup işe gidiyordum ama 6,30 a kadar acaba uykum gelcekmi ya gelmezse diye diye paniğim şiddetleniyordu bide doğumdan sonrada boyle olursam nasıl bebeğime bakacagım diye iyice şiddetleniyordu melisa cayı ve limonlu rezene cayı iciyordum onlar biraz rahatlatıyordu birde psikiyatri yarışma programları izle demişti yemekteyizi izliyordum gece internetten acıp oda gercekten işe yarıyordu onu izlerken uykum geliyordu ayrıca internette bir psikoloğu okudum etrafımızdaki renkleri ve nesneleri gorerek soylersek rahatlıyormuşuz 15 dk boşunca bunu yapıyordum oda beynimin farklı duşunmesine sebep olup rahatlatıyordu ancak gecmedi ama ben alıştırmıştım kendimi bunları yaparak geciriyordum gunlerimi sonra tekrar grip oldum bu sefer daha şiddetli oldum ve panik atağım tavan yaptı titriyordum başka psikiyatriye gittim kadın doğum doktorumla karar verdiler cok hafif bir sakinleştirici yazdı cunku erken doğuma gidecek pozisyona gelmiştim hergun kullanabilirmişim ilacı ama Allah yardım etti ve ben yarım ilacla 1hafta 10 gun kadar iyi oluyordum sonra tekrar başlıyordu burnumun tıkanmaları yuzunden ama doğuma kadar sadece 3 tane ilac ile kurtardım ve sezeryan oldum sezeryana girmeden burun spreyimi sıktım doktorum sık dedi panik ataga girerim korkusu ile cok iyi bir kadın doğum doktorum vardı gece bile arıyordum beni cok idare etti sonuc olarak doğum yaptım ertesi gun burun tıkanıklığım tamamen gecti ve panik atağımda bitti gayet saglıklı kilosu normal bir bebeğim oldu cok şukur. sonuc olarak arkadaşlar bunların hepsini yada bir tanesini bile yaşıyorsanız korkmayın geciyor bebeğim şuan 9,5 aylık ve ben doğumdan sonra hic boyle sorunlar yaşamadım yeniden doğdum sanki ve iyiki cekmişim dedim cunku hamileliğimde hissedemesemde anne olmak dunyanın en ama en guzel şeyiymiş artık cok mutluyum sizde geciceğini bilin ve ya gecmezse diyerek psikolojinizi bozmayın hamile arkadaşlarıma Allah kurtarsın diyorum saglıklı mutlu gunler diliyorum