Karşılaşmadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ataman, en onemli rakipleri Fenerbahce'yi yenerek bu kupayı kazanmanın daha da anlamlı olduğunu belirterek, şoyle konuştu:
"Macın ozellikle ilk yarısında cok iyi bir basketbol oynadık. Bugun maca 3 yeni yabancı oyuncumuzla başladık, tercihimizi onlardan yana yaptık. Macın ilk yarısında hucumda ve savunmada mukemmel bir oyun ortaya koyduk. İkinci yarı biraz duraksadık, ozellikle Fenerbahce'nin uzunlarının faul problemine girmesi, onların daha cok 5 kısa oynaması, macın temposunu değiştirdi. Orada hata yaptık. Ancak genelde mac zaten bizim kontrolumuzde gitti. Sezona hazır durumdayız. Tabii ki bugun oynatamadığımız kenarda olan oyuncularımız var. Shane Larkin'in katılmasıyla beraber Avrupa Ligi'ne yine aynı hedefle başlayacağız. Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası gibi bir anlamlı kupayla başlamış olmak bizim icin guzel bir moral. Tabii ki tek bir mac. Fenerbahce yeni bir takım, yeni bir hoca. Onlar da cok iyi mucadele ettiler ama macın genelinde oyuna hakim olan ve macı hak eden tarafın bizim olduğumuzu duşunuyorum."

"BUTUN TAKIMLARIN TEK HEDEFİ BİZİ GECMEK"
Ergin Ataman THY Avrupa Ligi'nde son iki sezonun şampiyonu olduklarını hatırlatarak, butun takımların kendilerini gecmek icin onemli kadrolar kurduğunu dile getirdi.
Kariyerinde bu kupayı 8. kez kazandığı hatırlatılması uzerine Ataman, sozlerine şoyle devam etti:
"8 olmuş, ben de sayamıyorum ama cift hanelere 2 kaldı. İnşallah kariyerimde bu kupada cift haneli rakama ulaşan ilk ve tek antrenor unvanına sahip olurum. Kupayı aslında kazanan oyuncularım. İyi bir takımımız var. Yonetimimiz buyuk bir fedakarlıkla bu takımı bu şekilde tutmaya devam ediyor. Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyiz. Biz sadece Efes taraftarının değil, Turkiye'nin takımıyız. Son iki sezonun Avrupa Ligi şampiyonuyuz. Avrupa Ligi de haftaya başlayacak ve ozellikle İstanbul'daki maclarımızı kapalı gişe oynayacağımızı duşunuyorum. Uzerimizde buyuk bir sorumluluk var. Tarihte ilk defa bir takımın ust uste Avrupa Ligi'nde 3. kez şampiyon olması icin calışacağız. Avrupa'da bu sezon transfer rekoru kırıldı, buyuk transferler yapıldı. Butun takımların tek hedefi bizi gecmek. Bizim takımımızın da pek gecilmeye niyeti yok."