Hanımlar doğum travması yaşayanlar yazabilir mi hala atlatabilmiş değilim
Gebelik / Hamilelik / Doðum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Saðlýk
- Gebelik / Hamilelik / Doðum
- Hanımlar doğum travması yaşayanlar yazabilir mi hala atlatabilmiş değilim
-
28-09-2022, 22:08:39Hani herşey planlıdır da eksiksiz olacağını hissedersiniz ya benim doğum surecim tam olarak oyle ilerliyordu. Duzenli yuruşuyume cıkar beslenmeme dikkat eder ve sporuma kadar aksatmıyordum. Doktorumla surelki iletişim halindeydim. Hamilelikte yaşadığım tek sıkıntı ise kabızlıktı. Doktorum da bu konuda normal doğum planlıyoruz sana lavman vericez bağırsaklarını guzelce boşaltırsın ve tamamen doğuma odaklanırsın diyerek beni telkin ediyordu. Gece sancılarım tutunca hastaneye geldik de 2 cm acılmam vardı doktorum normal doğum planlıyoruz aksi taktirde bişey olmazsa dedi ve aradan 6 saat gecti sadece 4 cm acıklığım vardı ve ben beklemek istedim cunku cok korkuyordum sezaryen sonrası acılardan. Acıklığım son 5 cm ye ulaştığında guzel ilerleme kaydettik sonrası daha kolay olur dedi ve lavman yapmamız gerektiğini soyledi. Hemşire hanım bana yardımcı oldu fakat 20 dk boyunca tuvalete gittim geldim ve bir turlu rahatlayamadım. O sırada bende baş donmesi başlayınca bebeğimin kalp atışlarının zayıfladığı anlaşıldı ve acil sezaryene alıyoruz dedi doktorum fakat spinal olacağını soyledi. Ben o anki heyecanla soylemeyi unuttum fakat hemşire hanım da hatırlatmayı unutmuş olmalı ki anestezi verildikten sonra ben belimin altını hissetmemeye başladım. Ve bunu soylediğimde bağırsaklarım coktan harekete gecmişti kendime hakim olamıyordum doktorum ise olanları bir an once kontrol altına almak istiyordu. Doğumhaneye ağlayarak girdiğimi hatırlıyorum sadece birde altıma poşet serdiklerini. O kadar utandım ki yer yarılsa da yerin dibine girseydim dedim. Fakat yine bişeyler ters gidiyordu ki anestezi uzmanı ilac dozunu artıracağını soyledi doğumun yaklaşık 45 dk surdu cok şukur bebeğim iyiydi fakat ben uyuşma suresini biraz gec atlattığım icin uyuşukluk gecene kadar dinlenme odasına aldılar. Karmakarışık duygular icerisindeydim. Olanları bana gostermek istemeseler de yardımcı personel surelki gelip altımı temizliyordu. Ve ben doğumumu hic boyle hayal etmemiştim. Oyle bir travma oluştu ki ruyalarıma giriyor ve ikinci cocuğu asla duşunmuyorum lutfen yardım eder misiniz