ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili dikkat ceken bir gelişme yaşandı. Bloomberg'de yer alan bir habere gore; Apple, 7 Eylul'de tanıttığı iPhone 14 ailesinin uretim sureciyle ilgili yeni bir karar aldı. Bu karar, iPhone 14'e olan talebin pek de beklendiği gibi olmadığını ortaya koyuyor.
Bloomberg'e konuşan kaynaklara gore Apple, ilk aşamada iPhone 14 uretimini artırmak istedi. Hatta bu noktada uretim tesislerine talimat gonderildi ve uretilmesi gereken iPhone 14 sayısı 6 milyon kadar artırıldı. Ancak gelinen son noktada bu karardan vazgecilmiş durumda. İddialara gore Apple, iPhone 14 uretimini gectiğimiz yılki talimatları doğrultusunda iPhone 13 ile aynı seviyede tutacak.
Apple'ın iPhone 14 hedefi 90 milyon adet
Edinilen bilgilere gore; Apple, onumuzdeki surecte 90 milyon adet iPhone 14 uretimi gercekleştirecek. Bloomberg kaynaklarına gore oncelik, daha fazla ilgi goren Pro modellere kaydırılacak. İlgi noktasında en merak edilen urun ise iPhone 14 Plus. İlk kez bu yıl satılacak Plus modelin uretim sureciyle ilgili nasıl bir karar verileceğini en az birkac ay sonra goreceğiz. Peki Apple, iPhone 14 uretimi icin neden boyle radikal bir karar almış olabilir?
Aslına bakacak olursak iPhone 14'un standart versiyonunun ilgi gormemesi, cok da şaşırtıcı değil. Zira şirket, bu yıl dikkat ceken bir karara imza attı ve iPhone 14 ile iPhone 14 Plus'ta gectiğimiz yıl tanıttığı A15 Bionic işlemciyi kullandı. Acık konuşmak gerekirse bu durum, tuketicinin ilgisini Pro modellere cekti. Zira iPhone 14 ile iPhone 13 Pro arasındaki ufak tefek farklar vardı. İşte tum bunlar, Apple'ın iPhone 14 uretim kararını etkilemiş gibi gorunuyor...