Maqandanın $oForLuk KıLavuzu 1
Geyik0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Maqandanın $oForLuk KıLavuzu 1
-
18-09-2019, 05:55:54
MAGANDANIN ŞOFORLUK KILAVUZU
1 Yol verilmez alınır. Bir garajdan ya da otoparktan direkt yola cıkacaksanız, aracların size yol vermesini beklemek hayalcilik olur. Burada kural, aniden yola fırlamaktır. Merak etmeyin hızla gelen araclar ‘zınk’ diye duracaktır.
2 Mecbur kalmadıkca kimseye yol verilmez. Amac ulaşılacak yere bir an once varmaktır.
Cok mecbur kalınırsa hafiften hız duşurulur. Yavaşlamanıza sebep olan araclara kufretmek en doğal hakkınızdır.
3 Yeşil ışığın yanması beklenmez. Kırmızı ışıkta beklerken vites boşa alınmaz, birinci vitese takılır ve ayak debriyajda tutarak araba bağırttırılır. İyi şofor yeşilin yanacağını hisseder ve yanmadan fırlar. Yeşil ışık birkac saniye sonra nasıl olsa yanacaktır. Eğer ışıkta bekleyen araclar sızın onunuzdeyse, sarı yanmadan kornaya sonuna kadar basılır ve “Hadi be deve, yurusene” diye bağırılır.
4 En sağ şerit emniyet şeridi değil acelesi olanların şerididir. Trafik tıkandığında en sağ şeritten huzur ve guven icinde gidebilirsiniz.
5 On dikiz aynasına CD asmak, otomobili kazadan ve beladan koruyacaktır. Zaten ayna oraya onun icin monte edilmiştir. Başka işlevi yoktur.
6 Sinyal verilmez luzumsuzdur. Durmak veya donuş yapmak isteyen, istediği zamanda ve yerde durabilir ya da donebilir. Arkadan gelen aracların suruculeri bunu altıncı hisleriyle anlamalıdır. Anlamazlarsa arkadan vuru ve suclu duruma duşerler.
7 Ağır vasıtaların yeri sol şerittir. Sadece onlar değil, butun ticari araclar sol şeritten gider. Kucuk ve hafif binek otolar, onları her zaman yol vermeli etmemelidir.
8 Her taşıtın arkasında mutlaka surucunun hayat felsefesini iceren bir yazı olmalıdır. ‘Yıkılmadım, ayaktayım’
‘Ben sevdim eller aldı’
‘Sollamayı zevk edindim, sağda neşe ne arar’
‘Şoforsun dediler, vermediler’ bunlara ornek gosterebiliriz.
9 Ambulanslar acelesi olanlar icin faaliyet gostermektedirler. Sirenlerini acmış son hızla giden bir ambulÂns gorurseniz hemen arkasına takılın. En kısa zamanda varacağınız yere ulaşırsınız.
10 Korna calmak en doğal hakkınızdır. BU hakkı sık sık kullanın. Az korna calanlar trafikte hemen fark edilir ve dışlanır.
11 Otomobiller sadece yolda kaldığı zaman bakıma veya servise oturulur. Onun dışında araclarını bakıma goturenler acemi caylaklardır.