SiRa

Temel otobuse binmek icin bilet alacakmış bilet bayisinin onune gitmiş ve ufak 'n'şeklinde bulunan pencereden iceriye doğru eğilerek,
- Beyfendi bir otobus bileti verirmisiniz demiş.
Gişedeki adam lutfen sıraya gecermisiniz diye seslenmiş temele. Temel şaşırmış cunku sırada kimse yokmuş. Temel tekrar gişedeki adama; - Arkadaş bir bilet istiyorum demiş adam biraz daha sestonunu arttırarak sıraya gecin demiş. Temel şaşkın bir halde.
- Tekrar yav kardeşim bir bilet verirmisin demiş adam bu sefer yuksek sesle sıraya gec be kardeşim demiş. O arada temelin beklediği otobus gelmiş ama temel hala bileti alamamış.Temel yine; - Etme kardeşim ver bileti daa otobus geldi demiş. Adam yav sıraya gec dedik ya deyince artık temel zivanadan cıkmış ve 'n' şeklindeki pencereden adama sağlam bir yumruk oturtturmuş. Adam;
- Ne kim vurdu lan bana kim o lan diye başını'n'şeklindeki camdan dışarıya cıkarıp karşısında temel'i gorunce
Temel; - Ben ne bileyum uşağum baksana sırada bu kadar adam var kim bilur kim vurdu saaa.

Pijama

Temel Dursun'a misafirliğe gitmiş. Fakat bi zaman sonra bardaktan boşanırcasına yağmur yağmaya başlamış. Dursun
- "Temel bu akşam gitme, cok yağmur yağıyor. Burda kal yarın gidersin.Yoksa cok ıslanırsın" demiş. Temel kabul etmiş. Bir ara Temel ortalıktan kaybolmuş. Sonra kapı calmış. Kapıyı acan Dursun Temel'i sırılsıklam karşısında gorunce şaşkın bi halde sormuş:
- Ula Temel bu ne hal? Temel de
- "Hacan pijamalarımı almağa cittum" demiş.

Alkol Kontrolu

Trafik memurları bir gun, trafik kontrolu yapıyorlarmış. Karşıdan gelen Temel ile Fadime’yi goren komiser hemen arabayı durdurmuş. İkisini de emniyetkemeri takılmış gorunce,
- Ya beyefendi bu gun yaptığımız kontrolde tek emniyet kemerini takan cift sizsiniz, bu yuzden size 500 milyon odul veriyoruz der. "Ama merak ettik bu parayla ne yapacaksınız. Temel sevincle
- "Ne yapacağım hemen gidip kendime bir ehliyet alacağum der. Komiser şaşkın şaşkın
- "Ne ehliyetiniz yok mu der, Fadime olayı toparlamak icin, kusura bakmayın memur bey temel icince ne dediğini bilmez” der. Komiser daha da şaşkınlıkla
- "Ne bir de ickili misiniz diye haykırır. Arkadan yaşlı adam one atılır ve
- "Ben demiş idum calıntı arabayla yola cıkmayalum başumuza bi iş gelir diye. Komiser neye uğradığını şaşırmışken, bagajdan atlayan İdruste koşa koşa gelerek
- "Ne oldi gectuk mi sınırı"der.

Tahlil

Temel hastaneye gitmektedir. Girişte birinin agladığını gorur.
Yaklaşır ve sorar: "Hayrola hemşerim! Neden ağlıyorsun?".
Adam: "Kan tahlili yaptırmaya geldim. Parmağımı kestiler." der.
Bu sefer Temel daha şiddetli bir şekilde ağlamaya başlar. Bu sefer susan adam Temel'e sorar:
"Hayırdır hemşerim. Sen niye ağlamaya başladın?".
Temel: " Ben..." der, "İdrar tahlili yaptırmaya geldim..."

Piyano

Temel Laz olduğu icin kendinden nefret ediyormuş. Amerikaya gitmiş ve bircok ameliyattan sonra burnunu duzelttirmiş, iyi şekilde İngilizce oğrenmiş ve meşhur bir piyanist olmuş. Birgun buyuk bir topluluğa konser verdikten sonra seyircileri selamlarken on taraftan bir ses duymuş:
-Helal sana hemşerum, cok iyi calayusun da!
Temel: - Benim Laz olduğumu nereden anladın yahu. Halbuki Lazlara benzememek icin bir suru ameliyat oldum.
- Nasıl anlamayayım, demiş adam. Butun piyanistler otururken sandalyeyi kendilerine cekerler, sen ise sandalyeye oturup piyanoyu kendine cekeyusun.