1)
Cemaat namaz kılıyordu..iclerinden biri konuşunca, oteki -Namazda konuştun, namazın bozuldu! diye kızdı..Bir başkası gulerek -sende konuştun İkinizin namazı da bozuldu” ehe ehe diye guldu.. Dorduncusu -Ucunuzun namazı da bozuldu. Cunku ucunuz de konuştunuz” dedi. Aynı safta duran bir başkası -Allah’a şukur ben hic konuşmadım! deyiverdi..

2)

Bir gun bir karı koca, 18 yaşındaki cocuğunu bir testten gecirmeye karar vermişler..Evde mutfak masasının ustune bir miktar para, bir dini kitap ve bir de 1 şişe şarap koymuşlar..Cocuk dini kitabı secerse din adamı olacak, parayı secerse işadamı olacak, şarabı secerse tembel biri olacak diye duşunmuşler..Gizlice bir yere saklanıp beklemeye başlamışlar..Cocuk mutfağa gelmiş..masanın ustundeki parayı alıp cebine koymuş..sonra dini kitabı biraz karıştırmış onu da almış..sonra da şarap şişesini acıp birkac yudum almış ve gitmiş..Evin beyi : - Hanım bu cocuğun durumu sandığımızdan da kotu cıktı..Hanımı neden diye sorunca evin beyi : - Politikacı Olacak..demiş..

3)

NASA uzaya ilk astronot gonderme denemelerine başladığı yıllarda uzmanlar tukenmez kalemin yercekimsiz ortamda yazamadığını keşfederler..Murekkep yazılacak yuzeye akmamaktadır..Amerika bu problemi cozmek icin 10 yıl ve 12 milyon dolar harcar..Sonunda Amerikalılar yercekimsiz ortamda 300 santigrat derecede ve -100 derecede yazabilen bi kalem geliştirirler..Rus uzmanlar ise bu soruna daha kolay ve ucuz bir cozum uretirler.. Kurşun Kalem kullanırlar

4)Gunlerden bir gun 1 papaz, 1 sarhoş ve 1 muhendis giyotinle olum cezasına carptırılırlar..İlk Sıra papazdadır..İnfaz memuru papaza sorar:
- İnfaz edilirken yukarı mı aşağı mı bakmayı tercih edersin?
Papaz cevap verir:
- Yukarı bakmak isterim.. En azından olurken yuzum tanrıya donuk olur..der
Papazın isteği yerine getirilir, giyotin bıcağı havaya kaldırılır ve bırakılır. Bıcağın hızı kesilir kesilir ve tam papazın boynuna santimetreler kala duruverir..Bu tanrıdan bir işaret olarak gorulur ve papaz serbest bırakılır.. Sıra sarhoşa gelmiştir.. Bir umutla sarhoş da yukarı donuk olmak istediğini soyler.. Aynı şekilde giyotin bıcağı tam sarhoşun boynuna yaklaşmışken yavaşlar ve durur.. Bu da tanrının bir işareti olarak kabul edilir ve sarhoş da serbest bırakılır.. En son sıra muhendistedir.. Muhendis de yukarı donuk infaz edilmek istediğini belirtir.. Tam bıcak havaya kalkmışken muhendis bağırır:
- Durun bir dakika, bıcaktaki sorunun nerede olduğunu anladım..

5)Ucağın kalkmasından 15 dakika sonra 50 kişilik ucağın hoparlorlerinden Kaptan Pilotun sesi duyulur:
- Sayın Yolcularımız ucağımıza hoşgeldiniz..Şu anda Atlantik Okyanusunun uzerinde 15 bin feet yukseklikte bulunmaktasınız..Sağ tarafınıza bakarsanız ucağımızın bir motorunun yanmakta
olduğunu cıplak gozle gorebilirsiniz..Sol tarafa bakarsanız ucağın kanatının kopmuş olduğunu goreceksiniz..Aşağıya bakarsanız bir kırmızı bot icinde 3 kişinin size el salladığını goreceksiniz..Bu kişi ben, yardımcı pilotum ve ucağımızın hostesi..Dinlemekte olduğunuz ses bir bant kaydıdır..Mucks

6)Kadının biri 10 tane veletle anaokuluna gitmiş..Cocuklarını ana okuluna yazdıracakmış..Mudire hanım şaşırmış ve cocuklarının isimlerini sormuş..Kadın da Ahmet demiş..Okul muduru bayan yine şaşırmış..Yani hepsinin ismi Ahmet mi? Nasıl zor olmuyor mu hepsi tek isim? Kadın zor olmadığını mamafih işinin daha kolay olduğunu soyler..Hatta şoyle bir ornek verir..Ahmet yemeğe gel diyorum hepsi geliyor..Ahmet hadi cıkıyoruz diyorum hepsi benimle dışarı cıkıyor..Mudure hanım şaşkınlık icinde Peki bi tanesine ozel bişi yapsan nası cağırıyosun karışmıyor mu ? diye sormuş..Kadın da - O tur durumlarda soyisimleriyle sesleniyorum.. demiş

7)Unlu bir televizyonun muhabiri Deli Dana hastalığını araştırmak icin bir koye gider..Koylunun birini kamera karşısına alır ve sorar :
Muhabir : - İyi gunler beyefendi..Deli dana hastalığının sebebini araştırıyoruz..Sizce Deli dana hastalığına ne sebep oluyor ?
Koylu : - Biz Boğayla Danayı Her Yıl sadece bir kere dışarı salarız..
Muhabir : - Nasıl Yani salmaktan kastınız nedir beyfendi ?
Koylu : - Boğa ineğe senede bir kere atlar..
Muhabir : - Beyfendi bu olayın Deli dana Hastalığıyla alakası ne ?
Koylu : - Bak hanım evladım biz inekleri gunde iki kere sağarız..
Muhabir : - Beyfendi ben Deli Dana hastalığından bahsediyorum..Siz bana gelmiş ne anlatıyorsunuz..?
Koylu : - Hanım kızım anlatmak istediğim şu..Duşun senin meme uclarını her gun iki kere sıkıyorlar fakat sadece senede bir kere sana atlıyorlar..!