Temel ava cıkmış, eli boş donmemek icin kasaptan bir tavşan almış. Fadime,
- Ha pu netur, soyulmuş tavşanı nasıl avlaysun?
- Sevişirken yakaladum, ciyinmeye firsatu olmadu vurdimm onuuu.....
3 astronot uzaya gidecek. bunlardan biri alman biri İngiliz biri de bizim temel. Bunlar yıllarca gelmeyecekleri icin en onemli ihtiyaclarını sorarlar. Alman
-"bana sarışın, esmer, kumral hatun" der. İngiliz
-"bana bol bol icki " der. bizim temel
-"baaa bol bol cigara" der. Neyse istekler temin edilip uzaya fırlatılıyorlar. 3 astronot aradan yıllar geciyor geri donuyorlar.tabi aileler merakla bekliyor. once alman iniyor dalyan gibi alman olmuş iğne iplik. Sonra İngiliz iniyor adam zil zurna sarhoş. Tabi ki sıra temele geliyor. Temel kapıda gorunur gorunmez bir fırlıyor ağzında sigarayla:
-"Allah'ını seven baaa ateş versuuun
Alman,Fransız,İngiliz ve Temel Kucuk bir ucakta seyahat ederlerken yardımcı pilot heyecanla gelerek
-"Bakın buyuk bir sorunumuz var,ucağın motoru arızalandı ve duşuyoruz.Bu yuzden ucaktaki yuku hafifletmemiz lazım.icinizden birisi kendini feda etmek zorunda" deyince .
Herkes birbirinin yuzune bakmaya başladı.Kısa bir sessizlikten sonra Alman gururla ayağa kalkarak
-"Cok yaşa Almanya" diyerek bağırdı ve kendini aşağı attı.
Fakat on dakika sonra yardımcı pilot gelerek aynı şeyleri soyledi.Bu sefer Fransız gururla ayağa kalktı ve
-"Cok yaşa Fransa" diyerek kendini aşağı attı.
Fakat biraz sonra yardımcı pilot gene gelerek
-"Maalesef inebilmek icin son bir kişinin daha kendini feda etmesi gerekiyor" dedi.Temel ve İngiliz bir muddet birbirlerine baktılar ve Temel gururla ayağa kalkarak
-"Cok yaşa Turkiye" diye bağırdı ve İngilizi tutup aşağı attı
uy paralar
temel banka soymak sucundan yargılanıyormuş , son celsede hakim delil yetersizliğinden temelin tahliyesine karar vermiş . temel bunu duyunca cok sevinmiş ve bağırarak hakime ;
- uy cozunu sevdigumun hacim beyi , yani şimdi bu paralar penim oldu değil mu .....?
guneş
Bir mecliste konuşulurken,
Amerikalı :
-biz mars'a gideceğiz, demiş.
Alman :
-biz yakıtsız giden otomobil ureteceğiz, demiş.
Fransız :
-atom bombasını etkisiz hale getirecek projelerimiz var, demiş.
Bizim karadenizli de onlardan geri kalmamak icin :
-biz de guneşe gideceğiz, demiş.
-guneşe gidemezsiniz, demişler. guneş yakar.
Karadenizli gulumsemiş :
-o kadar da enayi değiliz, tabi, demiş. akşam serinliğinde gideceğiz
Tuvalet Kağıdı
Fadime ile Temel buyukada da dolaşıyorlarmış
Bir martı Temel`in kafasına pislemiş
Fadime:
-Temel git şu tuvaletten tuvalet kağıdı al
Temel:
-Gerek yoktir kuş coktan ucup gittu
Temel Cemal'e anlatıyormuş:
- Bi herif bana cok sempatiksiniz dedi.
- O ne demektir?
- Pek de pilmeyrum ama, her ihtimale karsi furdum oni.
Karadeniz sahilinde bir kahvede inatcilik sampiyonasi duzenlenmis. Uc musabik ortaya cikmis, baslarindan cikan birer olayi anlatip, kahve sakinlerinden sampiyonu secmesini istemisler.
Birinci musabik:
"Bir aksam isten eve dondum, kapiyi caldim, hanim kim o dedi, kim olacak bu saatte, kapiyi baska kim calar ki! Kizdim. Kapiyi ben caldim, hanim israrla kim o dedi. Bu sabaha kadar boyle devam etti. Sabah oldu ise gittim."
Ikinci musabik:
"Agriyan disimi cektirmek icin disciye gittim. Disci hangi disin agriyor diye bana sordu. Madem koskocaman disci, agriyan disimi o bulsun diye inat ettim. Disci butun dislerimi cekti. Sira agriyan disime gelince, yine agriyor demedim ve agzimdaki bu tek dis inadimdan kaldi."
Ucuncu musabik:
"Evlendigim ilk gece hanim bana dokunma dedi. Ben de inadim tuttu. Aradan 17 yil gecti, hala dokunmadim."
Bu arada juri baskani
"Ama senin uc tane kocaman cocugun var, nasil olur?"
diye sorunca:
"Inadimdan onlarin bile nasil oldugunu sormadim."
Temel bir arkadasindan cok iyi tuyo veren bir adamin adini ogrenir.
Hemen kosar;
- " Bugun yapilacak yarista hangilerine oynamaliyim" der.
Adam soyle bir bakar;
- " Sen kac yasindasin?" diye sorar.
- " 28 " der Temel. Adam da;
- " Tamam, git 2 ve 8' e oyna."
Gercekten adamin verdigi tuyo yarislar sonunda tutmustur. Temel ikinci hafta yine gider. Yine soru aynidir.
Adam:
- "Sen kac kilosun? " der.
Temel " 76 kiloyum." deyince;
- " Bu hafta da git 7 ve 6' ya oyna." der.
Bu yarisin sonuclarini da adam dogru tahmin etmistir. Arkadaslari da saskinlik icinde izlemektedirler. Bu kez Temel neyi var neyi yok satar.
Parasini cebine koyar, yine ayni adamin yolunu tutar.
Adam bu kez
- " Senin ....şeyin... uzunluğu ne kadar? der.
Temel saskinlik icinde
- " 25 cm. " deyince adam da
- "Bu sefer de 2 ve 5'e oynayacaksin" der.
Arkadaslari yarisin sonuclarini cok merak etmektedirler.
Ertesi gun hemen Temel' in yanina kosarlar ki bir bakarlar Temel' in yuzu cok kotudur. Hemen sorarlar ne oldu diye.
Temel' in verdigi yanit ise sudur:
- " Gururumun kurbani oldum. 1 ve 3 kazandi."
Temel birgun iş icin Almanya'ya gitmek zorunda kalmıştı.Ucakta da Dunya Almanya Tukuruk
Şampiyonu varmış.Tukuruk şampiyonu Temel'e
doğru tukurmuş.Adam Temel'in alnını sıyırmış.Adam Temel'e:
_Ben Almanya Dunya Tukuruk Şampiyonuyum,
demiş.Temel bu olayı umursamamış.Adam bir kere
daha tukurmuş.Bu sefer de Temel'in kafasını
sıyırmış.Temel dayanamayıp Tukuruk Şampiyonun
suratının ortasına tukurmuş
Sabahları yemek yiyemiyorum. Cunku seni duşunuyorum
Oğlenleri yemek yiyemiyorum. Cunku seni duşunuyorum
Akşamları yemek yiyemiyorum Cunku seni
duşunuyorum
Geceleri uyuyamıyorum.
Cunku ACIM
temmelle dursun bir gun kamp yapmaya gitmişler kurmuşlar cadırı akşam olmuş yorgunlukla yatmışlar sonra temel uyanmış dursunuda uyandırmış demişki dursun bak bakim yukarıya ne goruyorsun dursunda demişki yıldızları goruyorum
temel= bunlar sana ne ifade ediyor demiş
dursun=astrolojik olarak saman yolunu metorolojik olarak havanın yarın guzel olacağını bizim koydede saatin 3 olduğunu gosteriyor demiş
dursun=peki sana ne ifade ediyor demiş
temel=LAN SALAK CADIRI CALMIŞLAR
Dursun, cok feci bir trafik kazası gecirir... Koma halinde hastaneye kaldırırlar. Tedavi olurken kendine gelir. Yatağında bakar ki bir kolu yok... Hepten morali bozulur, asabileşir. Bir taraftan da hastaneyi birbirine katar:
-Ben tek kolla nasıl yaşarım şimdi!
Diye bağırıp cağırır. Kendini hastanenin penceresinden atıp intihar edeceğini soyler. Doktorlar başına toplanır, bakarlar Dursun ciddi, başlarlar nasihata:
-Bak evladım, insan tek kolla da yaşayabilir, olmediğine şukretsene. Sonra beterin beteri var. Gecen yıl Temel de kaza gecirdi. Onun iki kolunu birden kesmek zorunda kalmıştık... Ama o senin gibi bağırıp, hastaneyi birbirine katmadı. Şimdi de gul gibi yaşayıp gidiyor. İnanmazsan git de bak.
Dursun, bir an sakinleşir, gider yukarı mahallede Temel'i bulur. Bir de bakar ki, Temel'in hakikaten iki kolu kesik ama, Temel bahcede kıvır kıvır oynuyor, hem de nasıl oynuyor...
Bizim Dursun'un kafası karışır ve hayretle Temel'e yaklaşır:
-Ula Temel, eyi ki seni gordum, yoksa hayatum gideyidi. Ula bizim bi kolumuz kesildi diye intihar edeceğidum. Ama senin, iki koli kesik vaziyette, hem de bi dansoz gibi oynamana karşı teselli oldum... Şu dunyanın haline bak, benum tek kolum kesildi diye intihar edecek kadar beyinsuzum, sense iki koli yok gobek ataysun... Derken, Bizim Temel patlar:
-Ula sen manyak misun, ne gobek atmasi. Sırtım fena halde kaşuniyi... Patlayrum
Cuma
Padisah birgun bir ferman yayinlayarak o haftaki cuma namazinda orada yasayan herkesin bulunmasini zorunlu kilmis. Dort bir yana haber salinmis ve cuma vakti gelmis. Bizim Temel disinda butun ahali cumaya katilmis. Ertesi gun padisah sadrazami yanina cagirip sormus:
-Dunku cumaya ahaliden katilmayan var mi ?
- Evet efendim, bir kisi katilmadi. Temel.
- Tez getirin o deyyusu karsima
Temel'i bulup yaka paca padisahin huzuruna cikarmislar.Padisah,Temel ve Sadrazam kaldiginda Padisah sormus,
- Soyle bakalim neden gelmedin dunku cuma namazina ?
- Cok onemli bir isim vardi padisahim
- Himmm demek onemli bir isin vardi. Oyleyse sana olmeden once uc dilek dileme hakki taniyorum. Soyle bakalim ilk dilegini.
- Yok padisahim ben en iyisi dilek dilemeyeyim siz beni oldurun.
- Dile lan deyyus cabuk adami cileden cikartma.
- Peki. Eeee sey padisahim. Ben sadrazamin karisina hastayim, madem oyle olmeden once bir yatsam onunla.
Tabi bunu duyan sadrazam olaya siddetle karsi cikmasina ragmen, padisahin "Bosver takma kafana nasil olsa olecek" gibi sozlerinden
sonra istemeye istemeye razi olmus. Ardindan sira ikinci dilege geldiginde Temel de yine ayni naz ve padisahin azarlamasi. Sonunda
Temel ikinci dilegini soylemiş.
- Eeee sey padisahim ben sizin kariniza da hastayim,olmeden once onla da...
- Ne diyorsun lan sen (falan padisah kopurmus)
Tabii bu kez de sadrazam telkinde bulunmus ve Temel Padisahin karisiyla da... Veee sira gelmis ucuncu dilege;
- Soyle bakalim su ucuncu dilegini de bitirelim artik su isi.
- Yok padisahim soylemeyeyim, ilk ikisini soyledim ama bunu nasil soylerim bilmiyorum.
Ilk ikisinden daha kotu ne olabilir ki diye dusunen padisah kizarak
- Oglum soyle bak iskence yaptiririm, soyletirim
- Peki efendim, demis Temel ve devam etmis,
- Ben sadrazamla size de hastayim.
Ardindan kisa bir sessizlik ve Sadrazam :
- Padisahim ben sanki Temel'i namazda gorur gibi oldum. Hatirliyor gibiyim.
Padisah :
- Nasil hatirlamazsin lan essoglu essek yanimda oturuyordu.!
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- ..: TemeL Fıkraları Hemide ßisuru :) :..