•Eşin doğduğu ay
•Kadının doğduğu ay
•Son adet tarihi
Japon takvimi iki aşamalı hesaplamadan oluşur. Aşağıda ise bu hesaplamanın mantığını sizlere anlatmak istedik.
Hemen aşağıda yer alan tabloya dikkatlice bakınız. İncelemenize gerek yok. Cunku size gerekli olan bilgiyi biz acıklayacağız.
Tablonun ust sekmesinde sutunlarda babanın doğduğu aylar, satırlarda ise annenin doğduğu aylar sıralanmıştır. Japon takvimine gore bebek cinsiyeti hesaplamak isteyen ciftler tabloda doğdukları ayları işaretleyerek birleştiği noktayı bulurlar. Tabloda dikkat ettiğiniz gibi 1 ‘den 12 ’ye kadar rakamlar sutunlara yazılmıştır. Dolayısı ile anne ile babanın doğdukları ayları bulup birleştirerek kesiştiğiniz noktayı bulunuz. Burada yer alan rakam bir sonra ki hesabımızda bizlere yardımcı olacaktır. Ornek : Babanın doğduğu ay Haziran ayı, Annenin doğduğu ay Mayıs ayı olsun. Hamileliğin başladığı ayı ise Nisan ayı kabul edelim. Tabloya baktığımızda babanın doğduğu ay ile annenin doğduğu ayın kesiştiği nokta 9 rakamına denk gelmektedir.(Tablo-1 'e bakılır.)
Tablo - 1'de annenin doğum ayını, babanın doğum ayını baz alarak elde ettiğimiz 9 değerini bulmuştuk. Tablo 2'de ust kısımda 9 değerini olduğu sutuna gidip alta doğru hamileliğin başladığı ay olan Nisan ayını buluyoruz. Gorduğunuz uzere Erkek icin beş adet carpı (XXXXX) işareti varken. Kız icin tek bir adet carpı (X) işareti bulunmaktadır. Bu demek oluyorki yuzde 83 ihtimalle bebeğin cinsiyeti erkek, yuzde 17 ihtimalle bebeğin cinsiyeti kız olacak.
UYARI : ifade etmek isteriz ki bu yazımızın bilimsellikle hicbir ilgisi yoktur. Ancak meraklı annelerin meramını gidermek ve birazda magazinsellik acısından bu yontem hakkında sizlere bilgi vermek istedik.