Plan Bozuldu
Akıl hastanesinde deliler bi araya gelip kacış planı yaparlar. Elebaşları planı anlatır :
-Buyuk bir kutuk bulup ilk once 1. kapıyı, 2. kapıyı ve daha sonra 3. kapıyı kıracağız ve herkes başının caresine bakıp kacacak. Sabah olunca bir kutuk bulurlar doğruca 1. kapıyı kırarlar, 2. kapıya koşup onuda kırdıktan sonra 3. kapıya yonelirler. 3. kapının acık olduğunu goren elebaşları der ki :
-Arkadaşlar plan bozuldu geri donun.
Ders Bitti
Delileri ucağa bindirmişler, bir şehirden otekine naklediliyorlardı.Ama o kadar cok gurultu yapıyorlardı ki, sonunda pilot dayanamadı, ucağı ikinci pilota teslim ederek iceride ne olup bittiğini gormek istedi. Deliler ucakta hep bir ağızdan bağırıp cağırıyorlardı.Baktı, en başta, bir deli, otekilere uymamış, akıllı, uslu oturuyordu.
-Sen neden bağırmıyorsun? diye soracak oldu. Adam :
-Ben bunların oğretmeniyim, diye cevap verdi.Onlarda benim oğrencilerim.Şimdi teneffusteler de onun icin ses cıkartmıyorum. Pilot, caresiz yerine dondu. Bir sure gecti.Bir an geldi ki sesler busbutun kesiliverdi. Pilot:
-Aman cok guzel! diye sevindi.Herhalde kendinin oğretmen olduğunu sanan deli, otekileri derse almış olsa gerek, diye duşundu. Ama dakikalar geciyor, arkadan hic bir ses seda cıkmıyordu.Pilot biraz daha bekledikten sonra merak etti.Gidip bakmak istedi. Bir de ne gorsun! Ucağın kapısı acık ve iceride oğretmenden başka kimsecikler yok değil mi! Dehşetle sordu :
-Oğrencilerin nerede?, diye...
-Dersler bitti.Hepsini evlerine gonderdim!
Karşı Kaldırım
Bir akıl hastası, bulunduğu kaldırımdan karşıya gecip rastladığı ilk gorevliye sormuş:
- " Affedersiniz, karşı kaldırım nerede acaba? "
Gorevli şaşırmış ama yine de karşı tarafı gostererek:
- " İşte şurada ", demiş.
- " Kime yutturuyorsun yahu... Daha şimdi orda sordum, burayı gosterdiler!... "
Bende Napolyon
Akil hastenesini gezen saglik bakani bir hastanin yanina yaklasmis. Hasta ona bakmis,
- Yeni mi dustun?..
- Hayir, ben saglik bakaniyim. Buraya sizleri ziyaret etmek icin geldim...
- Heh heh heh, saglik bakaniymis... Bende Napolyon Bonapart, memnun oldum.
Eriyor
Deli , kahveye girdiginde soluk solugaydi. Bos bir masaya oturup ocaga seslendi :
- Bana bir cay!..
cay geldi , sekerleri atip karistirdi. Garsonadan yine seker istedi. Onlari da atip
karistirdi, yeniden istedi. Garson :
- Sekiz seker koydun caya, dedi saskin saskin,
- Koydum ama , iste goruyursun, hepsi eriyor!..
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Deli Fıkraları