Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz...
Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Ozellikle rendelediğinizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin. Aynı işi gorur.
Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda cok kotu patlıyorlar.
Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Cok zor durumda kalmadıkca yememeniz tavsiyemizdir.
Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri duşer. Mumkun olduğunca ciğ tuketin.
Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.
Tencere kapağı en mukemmel tabaktır.
Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi duşunmediğiniz şeylerin saklanması icin idealdir. Bu bolume konan şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur. Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız curuyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
Makarna paketini acmak icin paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tum gucunuzle fayansa vurun.paketin ust tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Ozellikle misafirlerin yanında yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu size maco bir hava verir.
[C]alıntıdır
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Puf NoktaLarı (YarıLdım)