Firkete İşi Şal Yapılışı
Orgu seven meleklerim sizlere şimdi firkete işi bir orgu şal modeli yapılışını sunacağım...Ben pek anlamıyorum orguden ama orgu ormeyi seven meleklerimiz modele bayılacaklardır eminim..El emeği goz nuru dokerekten guzel bir şal modeli cıkıyor ortaya...yapılışını aşağıda sizler icin sunuyorum...Bunlarda tığ işi şal modelleri bakmak isterseniz..

ANGORA GOLD SİMLİ
RENK: 144 KOYU PUDRA
YUMAK:1
TIĞ: 1,5
BEDEN: 36-38
Firkete işi ile,145-150 cm uzunluğunda 5 parca hazırlanır. 20 dal birleştirip, arasından tığ ile toplanıp, 8 zincir cekilir. 4 dalı alıp, arasından gecilir ve sık iğne ile tamamlanır. 8 zincir cekilir. Diğer 4 dal birleştirilip, sık iğne ile tamamlanır, 8 zincir cekilir. Bu şekilde toplam 7 adet 4′lu dal zincirle birleştirilir. 8 zincir cekilir. Yine 20 dal bir arada toplanıp, sıkiğne ile birleştirilir. 8 zincir cekillr.7 tane 4′lu dal ve 20 li şeklinde parca
firkete işi şal modeli, en guzel orgu şal ornekleri, derya baykal alize şal ceşitleri anlatılışı
kenarı zincirle gecilir. Diğer parca da aynı şekilde orulurken, 4 zincir cekip, ilk parcanın 8 zincirine batılır, yine 4 zincir cekilir. Boylece uzun parcalar birbirinine eklenerek devam eder. Tum parcalar eklendikten sonra kenarlara 8 zincirle birleştirme yapıp, icleri 4 sıkiğne + 4 zincir + 4 sıkiğne ile doldurulur.