Gecmiş Zaman

Okulda birgun Turkce oğretmeni zaman kiplerini işliyor ve oğrencilerine bir soru soruyor :
- Cocuklar -ben guzelim- dersem hangi zamana girer bu cumlem?
Cocuklar hep bir ağızdan :
- Gecmiş zaman oğretmenim.

Konuşabilir misiniz?

Hoca derste sorar :
- Arkadaşlar balıklar neden konuşmazlar.
Bu soruyu kimse cevaplayamaz. Ali kalkar ve soruya cevap verir :
- Hocam sizin başınızı suya koysam konuşabilir misiniz?

Oğrenci Yurdu

Universitede, donemin ilk gununde rektor yeni gelenleri toplamış, universite kurallarını anlatırken sıra yurt olayına gelmiş. Rektor demiş ki :
- Kız yurtları erkek oğrenciler icin yasak bolge. Erkek yurtları kız oğrenciler icin. Yasak bolgede yakalanan kişiye ilk seferinde 200 milyon ceza kesilecek. İkinci yakalanışında 300 milyon, ucuncu yakalanışında da 500 milyon ceza kesilecek. Sorusu olan var mı?
Arka taraftan bir erkek oğrenci sesi :
- Sezonluk bilet ne kadar?

Meslek

Birinci sınıfa başlayan cocuklara oğretmen, babalarının mesleklerini soruyordu :
- Soyle bakalım Tuna, baban ne iş yapıyor? Tuna :
- Otobusleri kaldırıyor efendim, dedi. Bir sıra onde oturan bir cocuk yanındaki arkadaşına yavaşca sordu :
- Pekiyi anlayamadım, neymiş babası? Arkadaşı buyuk bir saflıkla cevap verdi :
- Vincmiş, vinc!

Toplama

Oğretmen matematik dersinde toplama işleminde toplananlardan bahsediyordu."Orneğin elma ile armut toplanmaz"dedi. Mustafa atıldı. "Hayır oğretmenim hepsi bizim manavda toplanır."

Akrabalar

İlkokul birinci sınıfa giden biri kız, diğeri erkek iki cocuk, kendi aralarında konuşuyorlardı: - Buyuyunce benimle evlenirmisin ?
- Hayır evlenmem ! Bizim ailede akrabalar hep kendi aralarında evleniyorlar. Baksana, annem babamla evli, buyukannem, buyukbabamla, Teyzem eniştemle...

Ciddiyeti Anladım

Musevi ailesinin en buyuk derdi 10 yaşlarındaki cocuklarının matematikten surekli sıfır getirmesiymiş. Sıkıştırmışlar olmamış, ders aldırmışlar olmamış. Son care, bir Katolik okuluna kaydettirmişler. Cocuk bir sure sonra matematik notunu duzeltmiş, surekli 10 getirmeye başlamış. Peki ne oldu da bu cocuk boyle birden değişti diye sormuşlar ? Cocuk ısrarlı sorulara once yanıt vermek istememiş. Sonunda bir gun gerceği itiraf etmiş:
- Okula girdiğim ilk gun adamın birini "artı" işareti uzerine civilediklerini gordum. O zaman bu işin ciddiyetini anladım.

İkinci Soru

Oğretmen, oğrencilere:
- Sizlere sorular soracağım. Birinci soruyu bilene ikinci soru sorulmayacak. Şimdi soyle bakalım Ahmet, bir hindinin kac tane tuyu vardır ?
- 9567 tane tuyu vardır oğretmenim !
- Nereden oğrendin bunu ?
- Oğretmenim, hani birinciyi bilene ikinci soruyu sormayacaktınız ?

Harfi Tanıyorum Ama...

Birinci sınıf oğretmeni oğrencilerden birine sordu:
- Bu harfin adı ne ?
Uzulerek karşılık verdi cocuk :
- Harfi tanıyorum ama, adı bir turlu aklıma gelmiyor.

Tura

Bir ana okulunda oğretmen cocuklara paraları oğretmek istiyordu. Cebinden bir 25 kuruş cıkarıp gosterdi:
- Bilin bakalım bu ne ?
On sırada oturan kucuk bir cocuk cabucak cevap verdi:
- Tura !

İstifa

Ders yılı sonunda sınıfta kalan oğrencilerden biriyle oğretmen arasında şu konuşma gecti. Oğretmen:
- Bir daha sınıfta kaldığını gormeyeceğim, anladın mı ?
Oğrenci:
- İstifa mı ediyorsunuz, oğretmenim ?

Oğlunuzla Efendim

Oğretmen:
- Soyle bakalım, dun okula geleceğin yerde, hangi eşeksıpası ile sokaklarda dolaştın ?
Cocuk :
- Oğlunuzla efendim.

Hepimiz Birden

Oymakbeyi, izci adaylarını karşısına toplamış, onlara izciliğin ilkelerini anlatmaya calışıyordu:
- Bakın cocuklar, dedi. Bir izci, her gun, hic olmazsa bir kez birine yardımcı olmalıdır.
Hastalara...Yaşlılara...Muhtaclara...Her sabah okula geldiğiniz zaman size birgun once nasıl bir iyilik yaptığınızı soracağım.Tamam mı ?
Ertesi sabah Oymakbeyi cocukları toplayıp sordu:
- Soyleyin bakalım...Dun ne gibi bir iyilik yaptınız ?
Butun cocuklar, hep bir ağızdan:
- Yaşlı bir kadının karşıdan karşıya gecmesine yardım ettik efendim.
Adamcağız şaşırdı:
- Hepiniz mi ?
- Evet efendim, hepimiz birden.
- Neden ?
Cocuklardan biri cevap verdi:
- Kadın karşıdan karşıya gecmek istemiyordu, ondan efendim !

Birinci Oldum

Cocuk okuldan eve sevinc icinde koşarak gelmiş:
- Baba, bugun sınıfta birinci oldum !
- Aferin oğlum, neydi bakalım soru ?
- Oğretmen ineğin kac ayağını olduğunu sordu, bende 3 dedim, birinci oldum.
- Nasıl olur oğlum, ineğin dort ayağı vardır.
- Evet oyleymiş, fakat sınıftaki diğer cocuklar iki deyince ben birinci oldum.

Belki bazıları verilmiş olabilir ama sadece bazıları...