PİNOKYO'NUN GUNLUĞU 1
1.gun
Sevgili gunluk, bugun ormanda kendi kendime konuşurken eli baltalı bir insan kişiliği sesimi duymuş
yanıma geldi. ‘’Adın ne’’ diyor bana, soyler miyim ki hic, sustum hemen! Ben susunca o da sustu ve
sessizlik oldu bir an. Sonra en can alıcı hareketi yaptı! En huylandığım yere dokundu aptal adam!
Ben kıkırdayınca kendi kendimi ele verdim ama ismimi yine de soylemedim adama. Buna rağmen beni alıp
evine goturdu ve ben şimdi sana ormandan değil de bu herifin evinde soba yanından yazıyorum!
2.gun
Bu adam ha bire ‘’benim adım Kiraz, ya senin ki’’ diye sorup duruyor! Hasta ruhlu musun sen
kardeşim? Sana ne benim adımdan! Bir de surekli robot gibi tekrarlaması yok mu deli etti beni! Bir
de bize derler odun diye ama bu adam bizden daha odun be!
3.gun
Bu gun az kaldı sana yazamıyordum cunku adam beni sobaya atacaktı! Sebebi neymiş? Neden ona adımı
soylemiyormuşum diye kızmış bana! Gercekten hasta bu adam yahu! Neyse başka carem olmadığı icin
korkudan hemen soyledim valla. Sonradan ismimle dalga gecmeye başladı! Niye boyle birinin eline
duştum ki?
4.gun
Bu adama şaka yapmaya da gelmiyor! İki gunden beri benim ismimle dalga geciyordu, dur bu sefer ben
onun ismiyle dalga geceyim dedim hay gecmez olaydım! ‘’Pinokyo, Pinokyo’’ derken ‘’sen kendi ismine
bak, ne o kız ismi gibi’’ dedim, beni baltayla koşturmaya başladı. Ayaklarımda olmadığı icin hızlıca
yuvarlanıp zar zor kurtuldum bu katilin elinden!
5.gun
Bu gun Kiraz’ la kanka olduk. Sebebini bilmediğim bir şekilde cok yakındı bana. Hatta bileğini kesip
kan akıttı ve geldi sonra da benim bi tarafımı kesip kıymığımla kolunu birleştirdi. Neymiş kan
kardeşi olmuşuz! Ben boyle kanka istemiyorum kardeşim cunku bunun kafada tahta eksik!
6.gun
Sevgili gunluk, bu gun bu adamın niye benimle kanka olmak istediğini anladım. Sebebi beni ha bire
konuşturup ustumden para kazanmakmış. ‘’Beni satamazsın cunku sattığın kişinin yanında konuşmam’’
dedim ama nafile! Adam ses kayıt cihazıyla sesimi kayıt etmiş! Nasıl bir adam bu be! Gozunu para
burumuş bu delinin! Galiba yarın sana yeni sahibimden yazacağım.
7.gun
Merhaba gunluk,sana artık bundan boyle yeni evimden yazacağım. Bu gun beni arkadaşı olan Gapetto
Usta diye birine sattı. Gapetto, Kiraz’ dan odun istemiş bu eleman da hemen ben de odun var deyip
beni ona sattı. Aslında bu Kiraz, benden daha odun biri, benim yerime kendini verse daha iyi olurdu!
Neyse masalın asıl hikayesi şimdi başlayacakmış, demek ki ben kac gundur boşuna artistlik yapmışım!
8.gun
Gapetto bu gun beni inceleyip durdu. Bu işin arkasında bir iş var ama hadi hayırlısı bakalım.
9.gun
Gapetto’ dan korkmaya başladım. Cunku marangozmuş bu adam! Tam da Kiraz’dan kurtuldum derken şimdi
bir bu eksikti!
10.gun
Bu gun bu adamdan başka bir sebepten korkmaya başladım. Gozlerini, Coşkun gibi uzerime dikmiş
saatlerce beni seyretti butun gun. Mesai saati bitince ‘’hadi artık yatmaya’’ dedi, odum koptu
vallahi! Sonra da ışığı sondurdu ve gitti yanımdan psikolojik manyak. Korkutucu bir sapık bu! Allah’
ım nasıl birinin eline duştum ki ben
11.gun
Gunluk bu adam tam bir psikolojik deli. Sanki onun oyuncağıymışım gibi surekli benle sohpet etmek
istiyor ama hep laf sokuyor. Radyodan mac dinlerken bir taraftan benimle yaptığı sohpete bak. Neymiş
onun zamanındaki kadar bugunun futbolcuları kaliteli değilmiş de,bu donemdekilerin hepsi kazmaymış
da, odunmuş bunların hepsi de! Lan psikolojik manyak, hadi onlara kızgınsın da bana niye laf
sokuyorsun?
12.gun
Bu Gapetto’ ya minnettar kaldım bu gun. O harika bir insan cunku beni kukla yaptı. Ham odun değilim
artık ve ondan boşu boşuna korkmuşum. Hatta Gapaetto’ ya bundan boyle baba diyorum. Yalnız
anlamadığım bir şey var, baba buyuksun dediğimde Heredot gibi hikaye anlatmaya başlıyor bana. Neyse
ama..o benim babam yine de!
13.gun
Bana bu gun ‘’gercekten beni seviyor musun’’ diye sordu. Ben de ‘’tabi ki babacığım’’ dedim ve
birden burnum uzadı! Sonra da ‘’bak nasıl yakaladım yalanını’’ demeye başladı. Meğerse icime bir şey
koymuş!Ben yalan soyleyince bundan dolayı burnum uzuyor surekli. Bugun saydım tam 2084 kere burnum
uzadı. Yandık şimdi valla!
14.gun
Artık kızmaya başladım bu burnumun uzamasına. İyi, hoş, guzel burnum uzuyor ve bu adam yalan
soylediğimi anlıyor ama burnumu kucultmuyor ki bir daha. Nerdeyse yeni bir İstanbul Koprusu
kuracağız burnumla. Yoksa bu adam da benim uzerimden bu şekilde mi para kazanmak istiyor?
15.gun
Neyse ki bana bu gun burnum uzadığında nasıl kuculteceğimin formulunu soyledi. Doğru soyleyince
geciyormuş. Hemen bir kağıda yazdım bu formulu. Yoksa Allah gostermesin yarın obur gun dışarıda bir
yerde burnum uzar ve ben de unutursam formulu milletin alay konusu olurum vallahi.
16.gun
Bugun Mavi Peri diye biriyle tanıştım. O da garip biri, uzaylı mıdır nedir? Bir bakıyorum yanımda,
bir bakıyorum kaybolmuş. Buna da iki dakika kafayı başka bir yone cevirmeye gelmiyor.
17.gun
Mavi peri yine ansızın geldi bu gun. Zamanlamam harikaydı, tuvaletimi yapamadığım halde tuvalete
girmiştim ve o da az kalsın beni tuvalette yakalıyordu! Neyse, Gapetto’ nun beni odundan kukla
yaptığını ama tam bir insan olmak istediğimi soyledim ona. Bu da paragoz cıktı, bilmem kac bin YTL’
ye olurmuş. ‘’Bir miktar peşin para ve gerisini kredi kartına 12 ay taksit yaparım o da senin icin’’
dedi bana!
18.gun
Sevgili gunluk artık şu Mavi Peri’ den kurtulmak istiyorum cunku bugun zırt pırt yanıma gelip
‘’teklifimi duşundun mu’’ deyip durdu bana! Sanki param varmış gibi bir de kredi kartı diyor hala!
Ben de ‘’param olunca versem peşinatı’’ dedim, ‘’paran yoksa bu da yok, parayı veren duduğu calar,
ileri de yine uğrayacağım ve umarım o zaman paran olur’’ deyip gitti! Kumbaramda şimdiden para
biriktireyim diyeceğim ama bu Gapetto da 10 kuruş vermiyor ki canım!
19.gun
Sevgili Gunluk,
Bu Gepetto Usta var ya, bugun iyice cığırından cıktı, iyice kayışı koparttı! Bunadı mı nedir? Taktı
"Senin sunnet zamanın geldi" diye. Bu sabah az daha kıl testeresiyle benim aletin ucundan azıcık
talaş cıkartıyordu. Son anda fark ettim. Yaşına başına bakmadan kafayı koydum bunun suratına...
Sunnet olacak olsam, cağırırım unlulerin sunnetcisi Kemal Ozkan'ı, olur da biter maşallah, sana ne
oluyor? Koskoca Pinokyo'yum ben be! Sen sunneti duşuneceğine bunyeye dadanan tahta kurularına care
bul.
20.gun
Bu gun benimle pek konuşmadı babam olacak o Gattuso mudur Garperetto mudur nedir işte o adam!
Sinirden bak onun ismini bile soyleyemedim. Neyse yarın bir zeytin dalı uzatayım da ona barışalım
olmuyor boyle kus kus durmak.
21.gun
İyi ki barışalım dedim haa! Yuz verelim dedik astarını istedi hemen! Ben yumuşayınca hemen
‘’sunnet’’ dedi. Az kalsın yine Rocky Balbao vs Ivan Dragon olacaktık. Baktı ben kızmaya başlıyorum
hemen muhabbeti değiştirip havanın soğukluğundan actı konuyu!
22.gun
Bugun, yan komşu dedikoducu Sebahat Yenge beni dışarıda gorunce ‘’Pinokyo, okula gitcen mi sen?’’
diye sordu. Gitmeyeceğimi soyledim ona ama kadın bu konuda ısrarlı! ‘’hic bişi oğrenmeyecen yani?’’
diye sorunca ‘’hayır oğrenmicem, oldu mu!’’ dedim.. Ben oyle deyince ‘’odun geldin odun gitcen
yani’’ dedi ama nasıl sinir oldum az kalsın elimden bir kaza cıkacaktı. Allah’ tan bizim Gapetto,
kadına el kalkmaz diye oğretmişti de ince davrandım o kadına,yoksa gorurdu gununu o!
23.gun
Bugun babam, tutturdu illa okula gidecekmişim. Neyse babamız dedik, kırmayalım onu dedik ve gittik
okula. Daha ilk dersten kafama vura vura okumayı yazmayı oğretti oğretmen! Bir de ‘’sana boşuna
odun kafalı diyorlar, bak nasıl da hemen oğrendin ‘’ diyor! Bu kadın da gıcık valla!
24.gun
Fark ettim ki daha ilk iki gun olmasına rağmen okuldaki herkes bana tip tip bakıyor. Ben tam birini
pataklamak icin ayaklandıkca oğretmen denilen kişilik de ha bire bana kızdı. Bu bana tip tip
bakanlar yuzunden aldığım ceza nedeniyle defterime 100 defa ‘’ Ali ata bak yazdım! ‘’ Sevmedim bu
okulu ben kardeşim!
25.gun
Bu gun bir oğrenci yanıma gelip ‘’Pinokyo abi, sen sunnet oldun mu?’’ deyince ‘’ hayır, bu konuyu
fazla karıştırma ‘’ dedim dinletemedim. Aptal cocuk, kendi aklınca ‘’istersen bu konuda sana
yardımcı olabilirim, dayım marangoz da ‘’ esprisini patlatınca ben de onun kafayı, gozu patlattım!
26.gun
Sevgili gunluk, bugun herkes başıma esprici kesildi. Biri yanıma geldi ve ‘’Pinokyo, sen yalan
soyleyince burnun uzuyor değil mi?’’ diye sordu! Bu nerden oğrendiyse! Evet deyince,
’’peki doğruyu soyleyince neren uzuyo?’’ diyor bana! Dua etsin ki sakin gunumdeyim bu gun, bunlar
bela arıyor başlarına!
27.gun
Bugun ku dersimizden birine eli maşalı bir hoca geldi ve sınıfta fırtına estirdi vallahi. Tipim de
musait hemen ilgi cekiyor, direk bana ‘’şşştt, baksana odun!’’ dedi. Utancımdan bari anlamamazlığa
vereyim dedim, işin icine ettim yani! ‘’kim ben mi?’’ deyince
’’yok ben! Odun diyom etrafa bakıyo yaa, sanki ormandayız anasını satayım!oğlum senin kafada bir
tahta eksik galiba!’’ dedi. Keşke daha ilk başta ‘’buyurun oğretmenim’’ deseydim!
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Bebeğin Gunluğu