Merhaba...
Gebelik hakkında hic bir şey bilmediğimi gebe kaldığım sure de anladım.. Anne olmayı istiyorsanız , bunu planladıysanız işe cok iyi bir doktor bulmakla başlayın.. Ben doktor secimini yanlış yaptım.. Herneyse bebeğini kaybetmiş bir anne olarak bu riski ilk oğrendiğimde sizlerinde yaptığı gibi deli gibi sitelerde yorum arayan biri olarak yaşadıklarımı, deneyimlediklerimi ve en onemlisi insanlara yanlış umit veren, hayalleri ile oynayacak insanların yorumlarını kendilerine saklamaları icin paylaşmak istedim... cok uzattım konuya gireyim..
Yaşı genc bir anne adayı icin 2 li 4 lu test uygunmuş başlangıc icin bu testler tanı koymuyor senin yaşında, senin kilonda, senin boyunda olan anne adaylarını hesaplayıp bir risk hesaplaması yapıyor ve diyor ki şu kadar anne adayı icinde bir tane bebek down diyor, senin bebeğin downlu demiyor.. Yaşı ileri bir anne adayı iseniz size bu testler yapılmıyor doktorunuz işinin ehli ise şayet size diyor ki fetal DNA testi yapalım 10. 11. Hafta gibi yaptırıyor bu test de %99 doğru bir risk hesaplaması yapıyor ancak yine teşhis koymuyor cunku bu test yasal işlem icin yeterli olmuyor, bu test bebeğe dokunmadan anneden kan alınarak yapılıyor ve genelde %99 doğru sonuc veriyor olumlu ya da olumsuz..
Bizim fetal DNA testimiz pozitif cıktı yuksek risk hesaplaması yapıldı.. Bu testin sonucunu beklemek zaten olum gibiydi sıra amniyosentez sıvısı alınarak yapılan kesin tanı koyan teste gelmişti.. Hamileliğin başından beri koruduğunuz, yukseklere uzanmadığınız, bebeğinizin cok guvenli bir yerde oldugunu bildiğiniz o kendine ozel alanına mudehale edilecekti.. cok ağrılı bir işlem değil hatta canınız yanmıyor ama bebeginizin ozel alanına mudehale edileceğini bilmek sizi cok uzuyorelinizde olmadan canınız yanmıyor ama kalbiniz acıyor..
Amniyosentez sıvımızı da verdik ve fish yontemi ile 5 gun icinde acil olan en onemli risklere bakılan o sureci beklemeye başladık bu surede ben 19 haftalıktım..
Sunucumuz 4 gun de cıktı ama biz test sonucunu duymaya korktuğumuz icin doktorumuzu aramaya korkuyorduk ama yuzleşmek zorundaydık.. Doktorumuz aradı ve sonucların kotu olduğunu ve hemen goruşmemiz gerektiğini soyledi.. once genetik profesoru ile goruştuk bebeğimiz down sendromlu doğacaktı bunu kabul etsek bile hastalıklarla savaşacaktı.. Kalbi delik olacaktı, bağırsakları sıkıntılı olacaktı, ve kesinlikle losemi olma ihtimali cok yuksek dedi profesor... o an yaşadığımız acı ilerde kat kat artacaktı daha buyuk acılar bekliyordu bizi.. bunu ben 1 hafta once yaşadım yazması ne kadar kolay geliyor ama oyle değil Rabbim duşmanıma bile yaşatmasın..
Gebeliğin sonlandırılması normal doğum şeklinde oldu 2 gunum hastanede gecti ağrılarından acılarından cok kalbin acıyor.. cok zor bir surecti.. merak eden olursa bu kısmi yazarım henuz acım taze yazarken boğazım duğumleniyor...
Bu surecte internetten o kadar şey okudum ki risk hesaplaması yapan testi yaptırmış bir anne adayı sonra diğer testleri yapmamış tani koyan testleri hic denememiş Allah ta yuzune bakmış bebeği sağlıklı ama kalkmış yazmış ki benim de bebeğimin testleri yuksek riskli cıktı ama doğdu sapasağlam demiş insanlarda umitlenip yaptırmıyor. onun yaptırdığı test tanı koymuyor 2 li yada 3 lu ya da 4 lu test yaptırmıştır o da sadece risk hesaplaması yapıyor bence genetik test (Fetal DNA testi) ve eğer gerekiyorsa amniyosentez testi mutlaka yapılmalı sorsan zaten bu anne adayı bu testi yaptırmamış ama kalkıp bize de riskli dediler ama cocuk sağlıklı doğdu diye yazıyor..
Demek istediğim şu ki varsa boyle bir risk o anne adayı gibi şanslı değilseniz bebek bir ihtimal sağlıklı doğmazsa hayatınız boyunca buyuk acılar cekebilir siniz...
Fetal DNA testi, Amniyosentez sıvısı, Gebelik sonlandırma, gebelikte yapılan testler
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Fetal DNA testi, Amniyosentez sıvısı, Gebelik sonlandırma, gebelikte yapılan testler