1)kadın yaz tatilini kocasından ayrı olarak gecirmeye karar verir kocasından izin alır ve deniz kenarında bir yere gider. orada bir doktorla tanışır ve onunla arkadaşlık ederler. kocasınada her akşam tatilde gun boyu ne yaptığını anlatan bir mektup yazar ve yollar. mektuplarında hep kocacığım bir beyefendiyle taniştim doktormuş onunla sahile yuzmeye gittik, onunla bu akşam yemeğe cıktık gibi. adam cok sinirlenir ve karısına cevap olarak şunu yazar. karıcığım sabah guneşin doğuşuda sahile in mayonun altını cıkar ve bacaklarını ayırıp guneşe doğru uzan._kadın hicbirşey anlamamıştır kocasına tekrar mektup yazar kocacığım mektubundan hic birşey anlamadım nedemek istiyorsu derkocasıda nedemek isteyeceğim boşuna dememişler guneş girmeyen yere doltor girermiş diye
2)Uzun ve yorucu bir ask ve sevisme seansindan sonra doktor az otesinde uyuklayan hastasina bakarken birden cok fena halde sucluluk duygusuna kapilmis. Panikler gibi olunca icini rahatlatmak icin kendi kendine soylenmeye baslamis "sakin ol Howard sakin ol... O kadar da dert etme kendine.. Bu dunyada hastasiyla sevisen ilk ve tek doktor sen degilsin.. Pek cok doktor yapmistir bunu.. Tam o sirada kalbinin derinliklerinden gelen vicdaninin sesini duymus. "Ama Howard sen veterinersin..."
3)Kasabanın birisinde capkınlıklarıyla unlu imam ve bekci varmış. O kadar zampara imişler ki, ucan dişi sineği bile goturuyorlarmış. Bir gun kasabaya, mesleğinin baharında genc, idealist bir dostor bey atanmış. Genc doktor, hem yakışıklı hem de cok parlak kız gibi bir şeymiş.Doktoru goren bekci ile imam, birbirleriyle iddiaya girmişler. Doktoru once kim gotururse iddiayı o kazanacakmış. Gunlerden bir gun, akşam uzeri kasabanın bekcisi doktorun muayenehanesine gitmiş. Doktora rahatsızlığını soylemiş. Doktor, bekcinin uzerini cıkartıp, sedyeye uzanmasını soylemiş. Bekciyi muyene etmeye başlamış. Elini bekcinin kırtına ve goğsune surerken bekci doktorun elini nazikce tutmuş; BEKCİ:"Doktor bey sana birsey soylemek istiyorum"DOKTOR:"Soyle bakalım"BEKCİ:"Ben senden hoşlanıyorum. Mumkunse seni birkere yapmak istiyorum"DOKTOR:"Hay hay neden olmasın. Biz hastalarımızın her turluihtiyacını karşılamak icin gorev yapıyoruz."DOKTOR:"Yalnız, şimdi akşam uzeridir, insanlar işten cıkmıstır, muayenehaneme uğrayabilirler, sen şu pencereden bir bak bakayim sokak sakin mi, yakalanmayalım." der. Pencereler yukarıya doğru acılıp altan mandallanan pencerelerdenmış. Bekci pencereyi yukarıya doğru kaldırıp başını dişarı cıkartıp sokağa bakmaya başlamış. Tam bu sırada doktor pencerenin mandalını cevirerek pencereyi kapatmiş ve bekcinin başı dışarıda kalacak şekilde bekci sıkışmış. Doktor bekcinin arkasına gecip pantolonunu indirmiş ve başlamış gidip gelmeye. Doktor gidip geldikce bekcinin ağzındaki duduk "duuurt duuurt" diye otuyormuş. Tam bu sırada sokaktan gecmekte olan imam efendi;İMAM:"Hayırdır bekci efendi, o pencerede ne işin var"BEKCİ:"Bakıyorum asayiş berkemal mi?"İMAM:"Sen onu benim kulahıma anlat. Ben dun gece sabaha kadar o pencerede ezan okudum" demiş.
4)Herifin biri doktora gitmis, doktor demis, benim seyim acayip uzun, 25 inch kadar. Yani naapsam olmuyo, derdime bir care demis.Doktor: -Valla kardes, ben buna bisey yapamam ama bizim mahallenin bi buyucusu var, istersen seni oraya gonderiim demis. Herif naapsin,-Tamam abi, buyuksun, oyle olsun filan demis, buyucuye gitmis. Buyucu herifin durumuna bakmis bakmis, olm demis sen en iyisi git ormanda bi cesmenin basinda oturan sihirli kurbagayi bul, ona evlenme teklif et, kurbaga teklifini her reddedisinde 5 inc kisalirsin.Herif hemen hoplaya ziplaya girmis ormana, bakmis bi cesme bi de soz konusu kurbaga.. Hemen kurbaganin yanina seyirtmis.-Ooo kurbaga, cillop gibiymisin yavrum filan demis ama kurbagada tik yok.Yaw senin baska arkadasin yok mu, getir grup takilalim fian gibi laf atmis,Kurbagada yine ses yok. Kurbaga kardes selam demis herif, benimle evlenir misin?Kurbaga soyle bir suzmus bizimkini bastan asagi, HAYIR demis.Allaaaahhh, herif bi bakmis, seyi 5 inc kisalmis. Abi super olay yaaa!! filan gibi geyik yapmis kendi kendine. Dur lam demis, sunu bi daha yapiim. Kurbaga kardes demis, benimle evlenir misin? Kurbaga hic tinmamis,yine HAYIR demis. Anam, bi 5 inc daha gitmis. Adam havalara zipliyor. Valla isi bulduk demis adam kendi kendine. Yaw iyi hos da 15 inc yine de fazla, halbuki 10 inc olsa hem ben hosnut kalirim hem de tum hanimlara uyar demis. Kurbagaya tekrar sormus: Kurbaga kardes, benimle evlenir misin?? Kurbaga gozlerini soyle bir belertip adama bakmis. -"Yaw kardesim demis, sen laftan anlamaz misin? HAYIR HAYIR HAYIR!!
5)Koyun birinde bi ağa varmış.. Bigun ağa yumurtalıklardan rahatsızlanmış, doktora gitmiş. doktor ameliyat etmiş ağayı cıkarmış yumurtalığı kenara koymuş temizlemiş iltihabı neyse kenarda duran yumurtayı kedi kapmış,doktor tırsmış tabi hemen gitmiş bi soğan almış cucuğu cıkarım yumurtanın,yerine koymuş kapatmış ertesi gun kacmışAradan on yıl gecmiş doktorun yolu duşmuş koye arabası arıza yapınca koye gitmek zorunda kalmış. Demişki kendi kendine nasıl olsa ağa olmuştur..Girmiş kahveye ordan biri " OOooO doktorum gel hele gel ya beni iyi guzel ameliyat ettin eline koluna sağlık,yanlız anlamadığım bişey var,k imin ağzına versem gozunden yaş geliyor.."
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Komik Fıkralar Part I