Erler sabah yoklamasındayken cavuş iclerinden birine sorar;
- Soyle bakalım nerdensin ?
- Maraş'lıyım komutanım..
Cavuş sinirlenir ve askere okkalı bir tokat atar.
Ardından tekrar sorar;
- Bir daha soyle bakalım nerdensin ?
- Maraş'lıyım komutanım..
Cavuş bu sefer iyice hiddetlenir ve askere okkalı bir tokat daha atar.
Ardından tekrar sorar;
- Sona son defa soruyorum nerelisin ?
- Kahramanmaraş'lıyım komutanım..
- Hah şimdi oldu, der cavuş ve yanındakine sorar,
- Oğlum sen nerelisin ?
- Kahramansinop'luyum komutanım !
Temelin İneği
Temel'in ineği hastalanmış.. Hangi veterinere goturmusşe bir turlu iyileşmemiş. Temel bicare bir şekilde duşunurken ellerini acıp ALLAH'a yalvarmış..
-''Yarabbi sen ineğimi iyi et, iyi edersen 15 gun oruc tutarım... ".
Bu hayvan iki gunden fazla yaşamaz diyen veterinerlere rağmen inek iyileşmiş.. Bizim Temel 15 gun oruc tutmuş. 16.gun inek olmuş. Temel ne yapacağını şaşırmış. İnek olu, havadan 15 gun tutulan oruc.. Ellerini acmış;
-"Yarabbi sen sanıyorsun ki Temel aptaldır, hic itiraz kabul etmem, ineği kurbana sayar, tuttuğum orucları da Ramazan'dan duşerim hic kusura bakma..'
CorumLuLar LebLebi tozu yiynce neden su icerler??(os.runca tozmasın die)

Lazlar AyrAnı NasıL icERLer?(once yogurt yerler,sonra su icerler,sonra da horon teperler ..mide de olur ayran)

Temel duş almaya girer, şampuanı saclarına boşaltıp ovalamaya başlar. Sırtını keselemeye gelen annesi sorar :
- Oğlum kafanı ıslatmayacak mısın ?..
- Temel cevap verir : “ Yok anne bu şampuan kuru saclar icinmiş...!! “
Hidayet olunce cennetin kapısında kuyruğa girer. Hemen onunde bekleyen adam Peder dir. Kapıda bir melek beklemektedir. Melek Peder e sorar:
- Hic gunahın var mı Peder ?
- Aziz melek ben rahiptim. Tum hayatım boyunca hep tanrıma dua ettim. Karıma ve cocuklarıma sadık kaldım. İnsanlara ve hayvanlara hep yardım ettim.
- Melek : Cok iyi bunları biliyorduk zaten al sana cennetin gumuş anahtarı der ve sonra Hidayet'e doner. Senin hic gunahın var mı Hidayet?
- Hidayet : Ben de her zaman hayvanlara ve insanlara iyilik yapardım. Tanrıya dua etmedim acıkcası, inancım da zayıftı ve bir gunahım vardı. Cok sert ve hızlı otobus kullanırdım.
- Melek Hidayet'e doner ve bunu da biliyoruz. Cok iyi al sana cennetin altın anahtarı...
- Peder bu olaya sinirlenir. Ben hayatımı tanrıya adadım siz de gidip bu adamı cennette benden ustun tutuyorsunuz haksızlık değil mi ?
- Melek gulerek.. "Oğlum sen vaaz verirken herkes uyuyordu, ama Hidayet otobus kullanırken herkes dua ediyordu...
MuTLaKa okUyUN

Adamın biri motosiklet almış. Satıcı adama bir kutu vazelin hediye ederek "yağmurlu havalarda bunu metallere sur, pas yapmaz" demiş. Adam motorunu gostermek uzere kız arkadaşına gitmiş. Akşama doğru kız "gel seni bize goturup ailem ile tanıştırayım, hem de akşam yemeği yeriz." demiş. Hemen arkasındanda bir hatırlatmada bulunmuş. "Yalnız dikkat et bizim evde yemek yerken kimse konuşmaz. Konuşan olursa o butun bulaşıkları yıkar..." Adam 4 kişinin bulaşığından ne olacak diye duşunurken eve girdiklerinde bir de ne gorsun dağ taş her yer bulaşık... Uulan bir konuşursak yandık demiş... Yemek yerken aklına "Ben şimdi bu kızın elini tutsam kimse bir şey diyemez." fikri gelmiş. Kızın elini tutmuş, kimseden cıt yok. Bir de opeyim demiş, Opmuş gene cıt yok.. Ulan ben bununla bu işi burada pişireyim demiş. Herkesin gozu onunde kızla yatmış ama gene cıt yok.. Adam iyice pişkinliğe vurup yahu bunun anası da guzelmiş deyip onunla da yatmış. Gene cıt yok. Tam bu sırada dışarıda gok gurleyip yağmur yağmaya başlamış. Bizimki motoru paslanmasın diye aldığı vazelini cebinden cıkardığı anda kızın babası bağırarak ayağa fırlamış.
- "Tamam tamam koy onu yerine bulaşıkları ben yıkarım"