Uc adam cennetin kapısında sorgu meleğinin
karşısında duruyormuş (doğal olarak yeni
olmuş adamlar bunlar) İlk adama nasıl olduğunu
sormuş melek
Adam anlatmış: "Uzun suredir karımın beni
aldattığından şupheleniyordum.İş seyahatine
gitme bahanesiyle evden cıktım ve 2 saat sonra
haber vermeden dondum Karım cıplaktı ve banyodan
yeni cıktığını soyledi ama ben ona inanmadım cunku
sacları kuruydu Hırsla evi aramaya başladım kimse
yoktu fakat yatak odasının penceresinde iki el
gordum Yarı cıplak ter icinde bir adamdı bu
Ellerine vurarak onu aşağı duşurdum ama cok
şanslıymış cicek tezgahının uzerine duştu ve olmedi
Ben de buzdolabını uzerine attım Adam oldu ama bende kalp krizi gecirdim"
Sıra ikinci adamdaymış:
"Şortumu giymiş evimde gunluk sporumu yapıyordum
Koşu bandını fazla hızlandırmış olmalıyım birden şerit
koptu ve beni uzerinden fırlattı pencereden dışarı
uctum Neyse ki alt katın penceresine tutunabildim
Ama manyağın biri beni ellerime vurarak aşağı duşurdu
Neyse ki ciceklerin uzerine duşup kurtuldum ama sapık
herif bu sefer de uzerime buzdolabını attı ve burdayım işte"
Sıra ucuncu adamdaymış:
"Ben buzdolabının icinde cıplak bir şekilde
bekliyordum kendimi burada buldum"
Bektaşi Hazretleri bir gun Cuma’ya gitmiş..Camide İmam cemaate Vaaz veriyor..Vaazın konusu icki icenler..Bektaşi oturup dinlemeye başlamış..
Hoca:
- İcki icmeyenler obur dunyada her turlu mukafatla odullendirilecek..Hatta ve hatta emirlerine 72 tane Huri verilecek..Ama icki icenler obur tarafta ictikleri her şişe icki Sırat koprusunde boyunlarına asılcak..demiş..
Bektaşi Hocanın bu tasvirlerine dayanamamış ve :
- İmam Efendi..O şişeler boş mu olacak dolu mu ? demiş..
İmam :
- Bre Mel’un..!Sen obur tarafı Meyhane mi Zannedersuun?
Bektaşi :
- İmam Efendi..! Sen 72 tane Huriyle Obur Tarafı Kerhane mi Zannedersuun? demiş..
Gumruk kapısından bir İngiliz, bir Fransız, bir Turk gecmek icin bekliyorlarmış. Gumruk gorevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış. Once İngiliz'in valizine bakmışlar. İcinden 7 adet don cıkmış.
"Niye 7 tane?" diye İngiliz'e sormuşlar.
O da "Haftanın yedi gun var. Hepsi icin bir tane. Pazartesi, Salı, Carşamba..." demiş.
"Vay be! Helal olsun medeniyete, temizliğe bak adamlardaki."
"Sıra Fransız'ın valizine gelmiş. Acmışlar bakmışlar 8 tane don.
"7'yi anladık da niye 8?" diye sormuşlar. Fransız "Pazartesi, Salı, Carşamba... Hergun icin bir tane, bir tane de ne olur ne olmaz diye yedek aldım" demiş.
"Vay be! Adamlardaki temizliğe medeniyete bak!" demiş gorevliler.
Sıra Temel'e gelince acmışlar bakmışlar tam 12 adet don.
"Vay be! Ne varsa bizim insanımızda var. Şu medeniyete, şu temizliğe bak!" Sormuşlar "Neden 12 adet?"
Bizimki cevap vermiş "Ocak, Şubat, Mart,......"
Bir kasabanın kilisesinde papaz vaaz vermektedir. Konu kasaba nufusunun azlığına gelir ve papaz halkı cocuk yapmak icin
"Eşiyle cinsel ilişkide bulunan her kimse bir tabur duşman askeri oldurmuş kadar sevap kazanır" der.
Vaazdan sonra evine donen ciftlerden birinde kadın kocasına yaklaşır ve
"Hadi kocacım bir tabur asker oldurelim" der. Kocası kabul eder ve birlikte olurlar. Aradan yarım saat gecer, kadın yeniden gelir,
"Hadi kocacım bir tabur duşman askeri daha oldurelim" der. Adam yine kabul eder ve yeniden birleşirler. Aradan bir saat gecer, kadın yeniden gelir
"Hadi kocacım bir tabur daha oldurelim" der, adam oflaya puflaya kabul eder ve yeniden birlikte olurlar. Bunun uzerinden bir saat gecer kadın yine ister adam bir nevi caresiz yine "hadi" der, bu sırada cıkarttıkları seslerden rahatsız olan oğulları gelir odaya:
"Ya cok gurultu yapıyorsunuz uyuyamıyorum"
Babası yakınır:
"Ne yapayım oğlum, duşman askerleri ananın ***** karargah kurmuş, oldur oldur bitmiyor.
Uc Amerikan askeri ıraklı bir amcanın bakkal dukkanına girerler.alış veriş yaparken 'kahrolsun amerika'diye bir ses duyarlar.Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini gorurler.Bunun Uzerine ıraklı bakkal amcaya 'bu papağanı buradan yok et yarın geldiğimizde gorursek seni mahvederiz'derler.
Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara duşunmeye başlar cunku papağan kuşunu cok sevmektedir.Derken aklına cami imamlarının papağanı gelir.Hemen imamın yanına koşar başından gecenleri anlatır ve'Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değiştirelim'der.Hoca kobul eder ve değişim gercekleşir.
Ertesi gun işgalci amerikan askerleri gelir, papağanı gorurler ve kızarak
-biz sana bunu yok edeceksin demedikmi?deyince
Bakkal amca bu papağan o değil desede inandıramaz.Sivri zekalı askerin biri ben şimdi anlarım bunun dunku papağan olup olmadığını der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır:kahrosun amerika!!
ses cıkmyınca bakkal amca dahil hep birlikte bağırmalarını soyler:
-Kahrolsun amerika!
(ses yok)
-Kahrolsun amerika!
(ses yok)
-Kahrolsun amerika!
papağan dile gelir
-Amin evlatlarım
Temel'in eczanesine genc ve guzel bir kadın girmiş.
Tartının uzerine cıkıp parayı atmış. Beğenmemiş, manto ve ceketini cıkarmış ve para atıp tekrar tartılmış.
Yine sıkılmış eteğini cıkarınca, Temel atılmış ve parayı atmış
- Devam edin bundan sonrası muesseseden…
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Hepsi Birbirinden Guzel Fıkralar Gir İceri //