Merhaba arkadaşlar,
Biraz uzun olacak kusura bakmayın, okumak istemeyen sadece anketi oylarsa cok sevinirim

Eşimle isim konusunda bir anlaşmaya varamadık ve maalesef ben cift isim de istemeyerek konuyu kilitliyorum. Actığım cift isimle ilgili anketten de gorduğum coğunluk memnun değil iki isimli olmaktan veya cocuğuna iki isim vermekten. İki isim koyunca bana ucuncu uzun bir isim verilmiş, ikisi de koyulmamış gibi geliyor, sanki eşimle aynı isimde anlaşmayı cocuğa borcluyuz gibi hissediyorum

İlk seceneğimiz Beren TDK ’ye gore “guclu, kuvvetli, akıllı, tanınmış, kadife kumaş” anlamları olan bir isim. Anlamı guzel ve garanti, kokeni Turkce. Dezavantajları uniseks olarak gecmesi, Deren ve Ceren ismiyle karışma ihtimali, cocukların “atkın, beren, eldivenin” diye dalga gececek olma ihtimali. Beren Saat cağrışımı.

İkinci seceneğimiz Lidya icin internette “soylu, guzel kimse” anlamı cıkıyor ama bunun sozlukten teyit edilmesi gerekiyor, henuz edemedim. Kulağa guzel geliyor ve farklı bir isim. Dezavantajları ise isim olarak cok tercih edilmeyen karizma antik eski bir isim olsa da “Liya, Leya, Lina” gibi benzer zamane isimler ve Libya kelimesi benzerliği. Okulda “Lidyalılar” konusunda dalga gecilecektir, parayı bulsa fena da olmaz gerci. Bir de kulağa fazla yabancı belki bazılarına gore ozenti geliyor. Hece sonunda “d” olması da Turkceyle uyumsuz.

Lidya Beren ’e gelince kulağıma guzel gelse, iki ismin anlamı birleşince cok guzel olsa, hem eşimi hem beni mutlu edecek sonucsa da actığım “cift isimliler memnun musunuz?” anketinin sonucunu da gordukten sonra cift isim fikri hic işime sinmiyor. Benim anladığım coğunluk cift isim sevmese de koyuyor, bunun iki onemli nedeninden biri buyuklerin ismini koyma ya da onlara isim koydurma zorunluluklu aile yapısı, diğeri hemfikir olamayan anne baba. Cocuğun iki seceneklilikten memnun kalma ihtimaliyse yaşanan karmaşadan sıkıntı duyması ihtimalinden zayıf gibi. Eğer koyarsak isimlerden teki kullanılır, cocuk isterse ilerde tercihini değiştirir, uzun uzun cağırmayı hic sevmiyorum.

Kendi sectiğimi koyup sonra cocuğun diğerini daha cok beğenmesinden de korkuyorum. İlk cocuğa ben isim koyduğum icin eşimi kırmak da istemiyorum. Ote yandan isim annenin hakkı, soyadını o veriyor diye duşunuyorum ve benim istediğim isim benim ismime de benzerliğinden yıllardır hayalim olan bir isimdi. Doğrusu eşim piyangodan cıkardı tercihini. İlk cocuk tek isimli zaten. İyice karmaşık bir hal aldık yani

Artılarıyla eksileriyle yazdım, yorumlarınızı bekliyorum, anket sonucuna gore ya eşime baskı yaparım ya fikrimden cayarım.