Osmanlı Donanması
Osmanlı zamanında, Bizans donanması ile Osmanlı donanması savaşacaklar. Bizans 10 gemilik muhteşem bir donanma hazırlar ve denize acılır. Donanmanın başında Andropolos vardır. Andropolos en ondeki geminin burcunda elleri goğsunde heybetli bir heykel gibi durmaktadır ve hemen arkasında yaverleri vardır. Hep birlikte Osmanlı donanmasını beklemektedirler. Yukarıdan gozcu bağırır:
"Komutanım, Osmanlı donanması 3 gemiyle gorundu".
Komutan yaverine doner ve:
"Bana kırmızı gomleğimi getirin eğer savaşta yaralanırsam kanım belli olup da askerlerin morali bozulmasın."der.
Hemen kırmızı gomleği giyer ve aynı ihtişamıyle yerinde durur. Gozcu yine bağırır:
"Komutanım, o 3 geminin ardından 30 gemi daha gorundu."
Andropolos tekrar yaverine doner ve hafifce mirildanir :
"Bana kahverengi pantolonumu getirin."
Nereye?
Kadının birinin gorduğu her ruya gerceğe donuşuyormuş. Kadının oğlu ise hava kuvvetlerindeymiş. Kadın olmeden bir hafta once ruyasında oğlunun ucaktan atladıktan sonra paraşutunun acılmadığını goruyor. Bunu oğluna olmeden once anlatıyor ve kadın oluyor. Kadının oğlu haftalar sonra tatpikata gidiyor havada butun askerler atlıyor bizim asker korkudan atlayamıyor. Komutan askere neden atlamıyorsun diye sorduğunda ise durumu anlatıyor. Komutan ise gulerek oğlum bu paraşutler test edildi istersen gel benimkiyle değiştirelim. Tamam dedi asker ve asker komutanın paraşutuyle atladı. Askerin paraşutu acıldı asker yavaş yavaş yere suzulurken paraşutu acılmayan komutan onunde hızla aşağı doğru duşerken asker bağırır:
- Komutanım nereye? Komutan yanıt verir:
- Ananın yanına...
Firar
Kore de Turk Tugayından iki Anadolulu asker biraz gezmek icin firar ederler. Sehirde bir aşağı bir yukarı dolaşırken, inzibat subayı bunları yakalar ve sorar :
- Hani sizin izin kağıtlarınız? Erler subayı atlatırız umuduyla :
- Biz Amerikalıyız, diye cevap verirler. Subay durumu anlar, ama hic bozuntuya vermez :
- Amerikanın neresindensiniz? diye sorunca :
- İcindenik kumandanım!...diye yanıt verirler...
Askerler Olmez!
Albay askerlerin icki icmelerine engel olmak icin kantinin duvarına bir yazı asmıştır.Yazıda : -İcki oldurur, diye yazıyordur. Ertesi gun oradan gecen albay ne gorsun? Biri yazının altına şunları ilave etmemiş mi :
- Askerler olmez!
Tokat
2. dunya savaşı sırasında, bir tren kompartımanında bir nazi subayı, bir yaşlı kadın bir delikanlı ve birde genc kız bir arada yolculuk etmektedirler. Tren bir sure sonra tunele girer. Bir opucuk sesi ve ardından da bir tokat sesi yukselir. Yaşlı kadın şoyle duşunur : -Zamane gencleri işte. Kızı oğlan optu ama tokadı da yedi. Genc kız şoyle duşunur : -Salak oğlan, benim yerime yaşlı kadını optu ama tokadı da yedi. Nazi subayı şoyle duşunur : -İşe bak yahu, oğlan kızı optu, tokadı ben yedim. Delikanlı ise şoyle duşunur. -Oh bee, elimin tersini opup şu nazi bozuntusuna ne guzel tokat attım.
Emir Erim
İki komutan aralarında konuşmaktadırlar, senin emir erin mi akıllı benim emirerim mi akıllı. Sonunda test etmeye karar verirler. 1. Komutan : -Oğlum Memet gel buraya. Mehmet : -Emret Komutanım. 1. Komutan : -Oğlum al şu 100.000 TL. yi pazardan 3 kilo elma, 4 kilo portakal, 2 kilo domates, 4 ekmek al ve eve yenğene teslim et, paranın ustunude bana getir. Mehmet : -Emredersin Komutanım, der ve cıkar. 2. Komutan : -Oğlum Hasan gel buraya. Hasan : -Emret Komutanım. 2. Komutan : -Oğlum git bak bakayım ben askeri gazinodamıyım değilmiyim, orada isem kumar oynuyormuyum oynamıyormuyum, oynuyorsan kardamıyım zarardamıyım oğren de gel evladım. Hasan : -Emredersin Komutanım, der ve o da dışarı cıkar bakar Mehmet dışarda sinirli sinirli volta atmaktadır. Hasan : -Hayrola Mehmet? Mehmet : -Bizim komutan bana 100.000 TL verdi, pazardan 3 kilo elma, 4 kilo portakal, 2 kilo domates, 4 ekmek al ve eve yengene teslim et, paranın ustunu de bana getir, dedi. Yahu bu adam taş devrindemi yaşıyor yahu bu devirde 100.000 lirayı dilenciye versen sana kufur ediyor yahu. Hasan : -Yahu oda birşeymi ya bizim komutana ne demeli, bak bana ne emir verdi "Oğlum git bak bakayım ben askeri gazinodamıyım değilmiyim, orada isem kumar oynuyormuyum oynamıyormuyum, oynuyorsan kardamıyım zarardamıyım oğrende gel" yahu bu adamın her tarafı komutan olsa ne olur, sen artık komutansın yahu insan biraz duşunur, o kadar yıl okumuşsun insan biraz kafasıı kullanır bana neden boyle bir emir veriyorsun, elinin altında telefon var ac gazinoya sor beni neden boşu boşuna oraya kadar yoruyorsun değilmi ya...
Boy Olcusu
Askerin biri bir bakışta herkesin boyunun olcusunu tam olarak doğru soyluyormuş ve arkadaslari buna cok şaşırıyorlarmış.
Bir gun bunu komutana goturmusler ve olan biteni anlatmislar. Komutan inanmamış ve :
- Soyle bakalım benim boyumun olcusu kac?
Asker aşagıdan yukariya komutani suzmuş ve :
- 1.75 efendim, demiş.
- Doğru hayret nasıl bildin?
Asker :
- Bilirim tabi efendim ben kereste uzmanıyım...
Cesur
Kimin askeri daha cesur yarismasi varmis.
Karacinin komutani :
- Oglum su tankin altina atla!, demis. Asker atlamis olmus.
Havacinin komutani :
- Oglum su ucaktan betona parasutsuz atla!, demis. Asker olmus.
Denizcinin komutani :
- Oglum su geminin altina atla!, demis.
Asker :
- Naah atlarim, demis.
Denizci komutani diger komutanlara donup :
- Bakin, benim askerim daha cesur, komutanina nah cekiyor!
Arslan Oğlu Arslan
Temel askerdeyken yeni bascavus gelir ve tum boluge soyle der :
- Sakin benim adimi unutmayin, benim adim Arslan Oglu Arslan...Eger adimi unutursaniz geldigimde caniniza okurum...
Aradan haftalar gecer ve Bascavus gelir herkeze adini sorarve hepsi bilir.
Sira Temel e gelir... Temel :
- Bi hayvan oglu hayvandi ama hacen ismini bilemiyrum...
Babam Kavga Ediyo...
Karakolun kapisindan iceri bir kucuk oglan girmis;
- Polis amca, lutfen yardim edin babam sokakta 3 kisiyle kavga ediyo...
Ve birlikte sokaga inmisler gercekten de cocugun babasi 3 tane adamla tekme tokat dovusuyo, polis sormus :
- Peki hangisi senin baban?..
Cocuk cevap vermis :
- Bilmiyorum, zaten bu yuzden kavga ediyolar...
Bahse Girerim...
51. piyade alayinda yuzbasi jack diye bir subay varmis. bu alayda butun herkes bu yzb'dan illallah demis. cunku her girdigi iddiayi kazaniyormus. alay komutani sonunda dayanamayip yzb. jackin tayini ni cikarmayi basarmis. ve bizim yzb. 61. piyade alayina tayini cikmis. 51. piyade alay komutani, 61. piyade alay komutanina telefon ederek yuzbasi icin 'aman bu adama dikkat edin sakin kimseyle iddiaya girmesin. aka kara der iddiayi yinede kazanir' diye uyarida bulunmus. 61. piyade alay komutani olurmu canim oyle sey diyip telefonu kapatmis. neyse bizim yzb. 61. piyade alayina gelmis ve alay komutanin karsina gecerek komutanim ben geldim' demis. alay komutani: - senmisin şu meşhur yzb. jack derken, yzb. alay komutanina - a a komutanim beni hatirladiniz mi, demis - hayir hatirlamadim - olurmu komutanim vietnam savasinda beraber mevzide idik siz ozaman yarbaydiniz bende daha tegmendim. - yok canim ben o savasa katilmadim - aa komutanim ben adim gibi hatirliyorum sizin poponuza şaraplen parcasi gelmisti. kesin onun yara izide kalmistir. - olurmu canim sen manyakmisin ben ne o savasa katildim nede popomda şaraplen yarasi var. - komutanim 100$ iddiasina girerim ki sizin poponuza şaraplen yarasi var.demis ve 100$ iddiasina girilmis. alay komutani indirmis pantalonu ve yaranin olmadigini gostermis. yzb: - ah komutanim cok ozur dilerim. yanilmisim buyurun 100$ inizi demis ve 100$ i vermis. 61. piyade alay komutani sevine sevine 51. piyade alay komutanini telefonla arayarak - he he bumuydu her iddiayi kazanan adam. - ne oldu ki - iddiaya girdim ve kazandim - sakin ona popomu gosterdim deme! - nereden anladin popomu gosterdigimi - ulan senin allah belani versin allah seni kahretsin o adam senin poponu gormek icin butun alayla iddiaya girmisti.
alıntıdır......
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- AsKeR FıKRaLaRı...