Şube : Ama ama bunları fakslarsam bende ne kalacak kii..
Merkez : Şube sizin faks makinesi yutuyor mu lan bu kağıdı...!!!
Yıl 2005 : Muşteri : Ben kendi aracımla gidicem ama sizin otobusleri mi takip etmem gerekiyor.
Yıl 2005 : Muşteri : Ozel plajdan denize giriliyormu...?
Merkez : Ey guzel Allahim Yarattın niye takip etmiyorsun...
Yıl 2005, Yer Fethiye : Otelimi değiştirin sabahları şezlong bulamıyorum...
Tarih 20 Temmuz, Yer Alanya , Arayan muşteri : Otelimi değiştirin burası cok kalabalık..
Tarih 22 Temmuz, Yer Alanya, Arayan muşteri : Otelimi değiştirin yoksa Ruslar yuzunden karim beni boşayacak...
Merkez : Siz once davranın karinizi boşayın..
Yıl 1999 Yer Club Salima : 3 gun once otele giriş yapan muşterilerin oğle saatlerinde surekli bagajları ile lobi de beklemeleri rehberin dikkatini ceker ve hayırdır bir sorun mu var diye sorar.
Muşteri: Yok yok her şey cok guzel de bu odalara 12 de terk edip 2 de girme
hadisesi olmasa cok daha iyi olacak...!!!
Yıl 1999 Yer Kapadokya, Goreme Acık hava Muzesi : Rehber Kiliseler hakkında bilgi verirken yolcu sorar, Bu kiliseler İsa'dan once mi sonra mi yapıldı... ( Rehber isi bırakır )
Yıl 2000 Yer Sumela Manastırı : Grup Kıbrıs'tan gelmiştir. Rehber Meryem Ana hakkında bilgi verir Yolcu Bağırır Yav kardeşim Meryem ana Musluman degimliydi ne ariyo kilisedekine.. Rehber otobusten iner... Kaptan Yolcuyu dover..
Balayına gidecek bir Adam otobus kalkış saatlerini sorar, Satış elemanı cevaplar efendim 23:30, Yolcu Atılır olmaz olmaz gerdeğe giricim yetişemem...
Adam Ankara'da tatil ayarlamak icin Acenteye gider, Uzun sure eve donmeyince karisi İstanbul merkezi arar kocam orda mi diye..
Yer Bodrum Club M : Acikhavada bulunan kul tablalarına sigara kulu ucmasın diye buz koyarlar bu muşterinin dikkatini ceker ve soylenir... Aaa kul tablası ucmasın diye icine buz koymuşlar.
Son gun Ucakla gitmekten vazgecip parasının iadesini isteyen muşteriye bunun olamayacağını anlatmaya calışan gorevli : Efendim olmaz No Show Yersiniz,Muşteri Atılır :Ya kardeşim şov mov istemiyom ben Paramı verin yav..
Muşteri İstanbul'dan Fethiye'ye gidecek. Yoldan arkadaşlarımı alabilir miyiz diye soruyor. Tabi diyor gorevli Arkadaşlarınız nerde oturuyor ?
Muşteri :Gaziantep'te
Yıl 1999 Yer Rize Dedeman : Muşteriler eğlence sonrası kahve icmek icin garsonu agirir. Masanın Basindaki beş kişi kahveleri soyler : 2 orta 1 Sade
2 de sekerli diye. Garson doner hesabi hangi odaya yazayım der.
Muşterilerden biri; Kahvelerden biri 317 ye yazılsın der, Garson doner :
Hangi kahveyi yazayım...
Yıl 1999: Yer Karadeniz. Ayni Tur : Yayla turu oncesi rehber muşterilerin yanlarına yedek corap alması konusunda uyarmasına rağmen Yayla donuşu ayaklarını ıslanarak uşumesinden şikayet eden muşteriler dikkatini ceker.Yanlarina giderek ben size ozellikle yedek corap alin dedim neden almadınız diye sorar. Yolcu cevaplar aldık ama biz onları ust uste giydik...
Rehber : Havasından mi suyundan mi anlamadım diye soylene soylene
uzaklaşır..
Yıl 2003 Merkez ofis- Antalya Ofisi ile goruşuyor : Ağabey Side de bulunan otele İstanbul'dan ulaşım satmışsınız .
Antalya ofisi : Evet muşteri istedi...
Merkez : Ağabey adam zaten Side'de oturuyor.
Antalya Ofisi : Yapma Yaaa...
Yıl 2005 : Muşteri Kemer de bulunan otele rezervasyon yaptıktan bir hafta sonra iptal etmek istemektedir. Sebebi ise Oraya giden arkadaşını balıkların ısırmasıdır....
Tamam der gorevli değiştirelim nereyi istiyorsunuz. Kadının istediği tesis Bir oncekinin 50 m ilerisidir.
Yıl 2005 : Pariste'ki metroda taksimdeki kadar hızlımı..?
Yıl 2004 : Bir gun kapıdan bi zenci satısı ofisine girer : gorevli Harika İngilizcesi ile atılır, Adam Amerika'ya bilet istemektedir. Yaklaşık 15-20 dk İngilizce konuşma sonunda, Adam " Mine hanim cok teşekkur ederim, cok yordum sizi der" ama mukemmel bir Turkce ile...
Yıl 2005 : Muşteri Adana'ya gidecektir. : Ataturk havalimanından biletim var eğer oraya yetişemezsem beni Sabiha Gokcenden alir misiniz...???
Yer Cafe Tur satış ofisi : Ağustos ayı adam kapıdan girer. Soğuk bi şey alirmisiniz diye sorulur. Su verir gorevli. Adam meşrubat yok mu diye sorar,
Tang verilir adam buz ister En son gorevli ozur dilerim burası kafe değil der. Adam Cafe Tur u hem tur alınan hemde oturulup bi şeyler icilebilen bir yer sanmaktadır..
Yıl 2003: Muşteri Gokovada bir otele rezervasyon yapar. Eylul'un sonudur Muşteri otele gider. Otelin muduru merkezi arar : "Ağabey burada bi kadın var otelde kalicakmis,
Merkez : Garip olan ne ki...
Otel : Ağabey biz oteli kapadık,
Merkez : Yapma yaaa,
Yıl 2003 : Operasyon Marmaris'e gonderdiği muşteriyi donus otobusune alicaktir Ama muşteriyi bir turlu bulunamaz. Operasyon harıl harıl muşteriyi aramaktadır. Bu sırada Turgut reis rehberi ısrarla telefon acmakta.Operasyon Marmaris teki muşterinin derdine duşmuş sonra arasın diyor. Operasyon Marmaris te calıştığı hicbir otelde muşteriyi bulamıyor. Ama kadın bir onceki hafta Marmaris'teki bir otele gonderilmiştir. Marmaris'te olmalıdır.Turgut reis Aramaya operasyon sallamaya devam eder yarim saat gecmiştir. En
son Operasyon mudurunun cep telefonuna Turgut reis Rehberi mesaj atmıştır."Burada bi kadın var, Nerden cıktı anlamadık, İstanbul'a donecekmiş, Ama once Marmaris'e gitmesi gerekiyormuş, Ağabey arayın beni ne olur yaaaaaaaa"
Operasyon otelden musaitlik durumu alacaktır. santrale rezervasyonu bağlar misin diyor, bir sure sonra biri cıkıyor 21/29 tarihleri musait mi diyor,yine bekletiyor,daha sonra bi adam cıkıyor, adama ben diyor ..... turdan arıyorum 21/29 tarihinin musaitliğini alacam ama siz bağlandığım 3.kişisiniz diyor karsı taraf "hanımefendi anlayamadım biz zaten turla geldik,
Şu an odamız musait değil biz kalıyoruz diyor." ..............Cunku Santral 2129 nolu odaya bağlamıştır.
Yıl 2000 yolcu cep telefonundan rezervasyon yaptığı acenteyi arar "Su an sidedeyim fakat kalacağım oteli bir turlu bulamadım tarif edermisiniz" der.Merkez bunun uzerine hangi oteldi efendim diye sorar ve gelen cevapla da bir anda kahkahalar patlar "hillside"