New York'ta bir bankanın onunde duran son model ROLLS ROYCE otomobilden inen adam, hızlı adımlarla bankaya girdi ve onune cıkan ilk gorevliye, bireysel kredi icin başvuruda bulunmak istediğini soyledi. Gorevli onu, muşteri temsilcisine goturdu. Adam, cok acele bir iş icin Avrupa'ya gitmek zorunda olduğunu ve bu nedenle bir hafta vadeli beş bin dolar krediye gereksinim duyduğunu soyledi. Muşteri temsilcisi kısa bir araştırma yaptıktan sonra dondu. "Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almanız icin bir engeliniz yok" dedi ve ekledi:
Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim bankamızla daha once hic calışmamışsınız. Banka olarak sizi resmen tanımıyoruz. Bu nedenle, soz konusu krediyi verebilmemiz icin karşılığında sizden bir teminat almak zorundayız. " Adam cebinden ROLLS ROYCE'un anahtarını cıkardı, bankanın muşteri temsilcisine uzattı:
"Cok acelem var, ucağa yetişeceğim" dedi. "Kapıdaki ROLLS ROYCE'umu teminat olarak alabilirsiniz." Kredi işlemleri cok hızlı bir bicimde tamamlandı. Banka gorevlileri ROLLS ROYCE otomobili bankanın garajına cektiler, adama da beş bin dolar krediyi verdiler. Muşteri temsilcisi, kişisel merakını gidermek icin bir hafta boyunca ozel bir araştırma yaptı ve bankalarının bu yeni muşterisinin cok buyuk bir iş adamı ve cok buyuk bir servet sahibi olduğunu oğrendi.
Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun ana parası beş bin dolarla, bir haftalık faizi dokuz bucuk doları odedikten sonra, muşteri temsilcisi bir turlu yenemediği merakının durtusuyle sordu :
"Sizin, cok buyuk bir iş adamı ve cok buyuk bir servetin sahibi olduğunuzu oğrendim" dedi. "Yalnızca kişisel merakımdan soruyorum. Lutfen soyler misiniz, sizin icin cok kucuk bir miktar olan beş bin dolarlık krediye neden gereksinim duydunuz.?"
Adam hafifce gulumsedi: "Siz de bana lutfen soyler misiniz " dedi." Boyle luks bir ROLLS ROYCE otomobili, New York'ta hangi kapalı garaja, bir hafta boyunca dokuz bucuk dolara bırakabilirsiniz.
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Nasıl Zengin olunur ?