Torunlarımıza Anlatacağımız Ama Onların İnanmayacağı Efsaneler

1980, 1990 ve 2000 li yılları gormuş bizlerin 2030 ya da 2040 larda doğacak torunlarına anlatacağı efsaneler))

- torunlarım gelin gelin, toplaşın hele
- (fısır fısır) yine başlıcak yaaa
- torunlarım bilir misiniz, biz milyona para demezdik.
- biliyoruz dede 250 bine ekmek alırdın. yine sallamaya başlayacaksın,
sen ilacını aldın m?
- siz inanmayın, insanlar milyonlarla hatta milyarlarla maaş alırdı.
- dede, olmaz oole şey ya, milyar dedin mi bi tır para, nasıl maaş olur.

- bizim zamanımızda da bilgisayar vardı, masanın ustune koyardık,
- (torun topluluğu) puhaaaaaa
- niye guluyorsunuz yahu ?
- dede bilgisayar niye hacim kaplıyordu, biz onu anlamadık? şu anda bu odada yuzyirmi beş tane bilgisayar var, bak cağırıyorum geliyor
(torun tavana bağırır)sektor a yazılım dosyasını indir zınnnn
(tavandaki bilgisayar seslenir) yazılım dosyası indi efendim, konuştuklarınız yazılacak, derhal bin kopyası cıkarılacaktır
- (akıllı torun yazarımıza doner) bak ortada kasa ekran edevat alet hicbirşey yok, eskidenmiş oooooooooooooo....

- peki evladım. nasıl calışıyor bu alet? (tavana donerek) bilgisayar bana su getir
- (torun ve arkadaşları topluluğu) puhaaaa

oğlum, bak zamanında suleyman demirel diye bir adam varmış, biz gencken bu adamla ilgili mısır mumyalarından biriymiş diye yarı şaka yarı ciddi fıkralar anlatılırdı, bu adama coban sulu derlermiş ama hic aldanma, yuzyıllarca yonetmiş turkiyeyi, kendisi gittiğinde de golgesi yonetmiş... gitmiş diyorum, cunku işitiyorum ki olmemiş, uzun estetik ameliyatlardan gecmiş, şimdi gizli bir adada saklanarak gununu gun ediyormuş, isminin ve tarzının tamamen unutulmasını bekliyormuş, doğru zaman geldiğinde geri gelip tekrar turkiye yi yonetecekmiş... ha bir de rakibi varmış bulent ecevit diye, onu ve karısını da donmuş halde başka bir adada saklıyorlarmış, suleyman demirel geri donduğunde uyandıracaklarmış...

televizyonu izliyordum, baktım kuleye carptı bir tane sonra bir tane daha,
an ve an yaşadım o sahneleri.
- ucak ne? zeplin gibi bişi mi?
- ucak boyle uzun bir yolcu salonuna sahip, kanatları olan aractı. kalktığı zaman bile bizim ulkemizde otobus daha yaygındı.

hey gidi hey. bi zamanlar millet avrupa da 40€ya 256/128 adsl baglanti alirken biz 56k modemle saati 1.5 milyon turk lirasindan baglanti yapardik.
- iyi de dede biz halen 56k kullanmaktayiz
- ekiehe

evladim su bak bakalim su yurt di$i cikislari acilmis mi?
- yok dede, haftaya diyorlar.
- *** bu zubukler 2003 ten beri haftaya diyorlar minibus girsin bunlarin kıcına be.
- minibus ne dede?
- su ucan seylerin dort tekerlikli olan hedesi.

- dede, sen 2000 e girişi de gormuşsundur, nasıldı?
- eh eh evet evladım, iyi yakaladınız, unutmuştum ben...nasıl olsun, insanlar yılbaşı denen kavramı anlayamamışlardı, hobaaa bir dakika ben size cem yılmaz izlettim mi?

evladım bir aralar voltron diye bir cizgifilm vardı.
-cizgifilm ne dede?
-gorsel bir iki boyutlu animasyondu. japonlar cok iyi yapardı bunları.
-tabii ki plazma yansıtıcılarınızın cozunurlukeri de duşuktu değil mi?
-heh heh... o zamanlar biz televizyon kullanırdık. boole koskoca bir kutu duşun. icinde bir tup, hoperlorler ve ara devreler. uzaktan kumandamız vardı. infrared hesabına calışırdı.
-yaaa... o insanlığın %80 ini yok eden şeyi evinizde mi kullanıyordunuz?
-evet evet, hic sorma orasını zaten.

torunlar toplaşın hele vakti zamanında buzdolabı ile pentium 4 1.8 ghz işlemciyi soğutup 3 ghz calıştırmıştım ya pehey ne gunlerdi.

-dede sacmalama ya 1.8 ghz işlemci mi olur mikrodalga fırının işlemcisi bile 12 thz?

-lamercik evaldım yoktu o zamanlar o kadar hızlısı bizde uğraşıyoduk hızlandırmak icin.

-lamercik ne demek dede?

-bi ***tirin dağılın deyyuslar sayıylamı verdiler sizi bana sielelelele.

-o zamanlar bitler vardı evladım. boyle 1 ve 0. yani ya 0 ya 1 oluolardı..
-puhahaha dede amma malmışsınız ha! kimbilir kac saniye bekliyorsunuzdur bi işlem icin... puhahaa kuantumsuz bit dio ya.. puhaha ya offf dobi dobi [2050 turkce sinde amma komik *** anlamına gelen ikileme]
-terbiyesize bak hele.. normali olmayaydı kuantumlusu nasıl olacaktı bacaksız? dobi dobiymiş.. sieeee

- şoyle bi duşun, yıl 2003, o zamanlar... şşş eşek mi osuruyo burada?
- bey bırak torunu matrixe bağlandı cocuk yav...
- peh zamane genclik dejenere canım...

cocuklar inanmazsınız ben cok kadınları ***tim.
- iğrencsin dede
- hem o zaman şimdiki gibi aşk similatoru gibi aletlerde yoktu direkt catır cutur
- manyakmısın dede aids var ebola var sars var rips var nası olmedin ya sen.
- muskalıyım evladım ben. puahahah buna koptum :==)

- cıvırlarım şu ttnet in fiber optik kablosu var ya?
- evet dede?
- ha onlar zamanında bize girmişti, şimdi de size girsin ehuheh
- giremez dede o kablolar turk telekom dalgıclarına girdi, dalgıclar su ustune cıktıklarında artan kabloları da turk telekom yetkililerine sokt.. ee paylaştılar yani. biz de bardaklara ip cekme yontemi ile bağlanıyoruz. adını da dial ip koyduk.
- aferim

-teey tey, bizim zamanımızda bi asmalı konak vardı. ebemizi belledi be toplum olarak
--ama dede, şimdi de basmalı konak var, bundan once tasmalı, ondan once de yosmalı konak vardı.
-teey tey. ebeni skyim abdullah bey.

hep aynı hikayedir aslında:
- torun ya...
- yaa.. ne var dede ya??? kafamızı ***me şimdi akşam akşam. zaten bin kere anlattın yuzyirmiyıldırolanbitenihepsisendenyana!!! bi sus da git bi cay demle sen?
- evet evladım, ben de tam bunu diyecektim. *

valla bi keresinde fenerbahce deki evimden karsiya tam 10 dakkada gectim!
- ohaaaa
- yaa
- yapma dede be. o kadar da olmaz.
- cidden.
- o kadar yavasti demek arabalar! 10 dakka ne demek ya!
- iste hic trafik yoktu, sonra... ha? ne dedin?!
- dede, trafik ne demek?

-yavrum o zamanlarajda pekkangencti,40 senelik falan sanatcıydı...zamanla ters orantılı olarak ilerliyordu
-iyi de dede hala genc ki...kadının sesi de giderek daha guzlleşiyor...
-ama yavrum o zamanlar superstardı sonradan diva olmuştu...
-hadi yaaa...vay be dede neler gormuşsunuz

taksime ***urulur:
- bakın cocuklar burası booole bostandı. almadım zamanında *****lık ettim. puahahaha

evladım 2005 de yeni rakıdan bir araba insan olmuştu.
iyide dede 2005 de dunya cok gelişmiş bir yerdi.

dunya gelişmişti de evladım, 3 kuruş para kazanmak icin ********lik yapan insanların vicdanları, haysiyetleri gelişmemişti.