Liste
Adamın birini kuduz kopek ısırmış. Ama adam cok vurdumduymaz olduğu icin, bugun iğne olurum, yarın iğne olurum derken iş işten gecmiş. Doktora başvurup da kuduz olduğu gerceğini anlayınca hemen bir kağıt kalem isteyip uzun uzun bir şeyler karalamaya başlamış.
Doktor uzun sure beklemiş hayretle sormuş:
-Vasiyetnameniz bu kadar uzun mu?
-Vasiyetname hazırladığımı soyleyen kim doktor? Ben ısıracağım siyasilerin listesinİ yapıyorum! demiş.
Doktorlar
Bir İngiliz doktor diyor ki:
-Tıp bilimi bizde oyle ilerledi ki, biz bir adamın beynini alırız ve başkasına koyarız ve onu altı haftada iş arayacak hale getiririz.
Alman doktor diyor ki:
-Bu hicbir şey değil; biz bir adamın beynini cıkarırız ve başkasına koyarız ve onu dort haftada savaşa hazır hale getiririz.
Amerikalı doktor da diyor ki:
-Beyler siz cok geridesiniz. Biz Teksas’tan bir beyinsizi aldık ve beyaz saraya koyduk. Şimdi ulkenin yarısı iş arıyor, yarısı da savaşa hazırlanıyor.
Şişeyi Evde Bıraktım
Doktor muayenede hastasına sordu:
-Sigara iciyor musunuz? Hasta:
-Elbette, dedi. Ve cebinden sigara paketini cıkararak ikram etti. Doktor reddetmedi, ikisi de sigaralarını yaktı. Doktor muayeneye devam etti:
-İcki iciyor musunuz?
-Aahh be doktorcuğum! İcerim, ama ne yazık ki şişeyi evde bıraktım.
Artık Takmıyorum
Adamın biri şidddetli ishal şikayetiyle Capa Hastanesine başvurur. İşlemleri devam ederken karışan kağıtlar sonucunda adamı psikiyatri servisine havale ederler. Aradan 15 gun gecip taburcu olma gunu gelince arkadaşı bizim adamı karşılamaya gelir.
-Nasıl oldu gecti mi ishal? der arkadaşı.
Bizimki ise :
-Hayır gecmedi ama artık takmıyorum
Beslenme
Anteplinin biri doktora gider. Kalbi ve kilolarıyla ilgili şikayetlerini iletir. Doktoru tavsiyelerde bulunur :
- Bundan sonra beyaz et salata turu yiyeceklere ağırlıklı beslen.
Hasta sorar :
- Doktora dediklerinizi yemekten once mi sonra mı yiyeceğim.