Merhaba arkadaşlar;

30 yaşındayım, 3 sene once normal doğumla bir kızım oldu.

2017 aralık ayında evde yaptığım testle tekrar hamile olduğumu oğrendim. Hemen sağlık ocağına giderek durumu idrar testi ile tasdikledik. (Yurtdışında yaşıyorum ve burada acil durumlar dışında kan testi ya da ultrason muayene yapılmıyor).

İlk hamileliğimin aksine kasıklarımda surekli bir ağrı oluyordu. 5. haftada rutin ebe kontrolune gittiğimde ebemiz dış gebelik olabileceğini belirterek bizi acile yonlendirdi. Ultrasonla vajinal muayene yapıldı ve herşey yolunda dendi fakat ağrılarım azalsa da komple gecmedi.

Hamileliğimin 10. haftasına girerken kırmızı renkli kanamam oldu ve bunu sumuğumsu kıvamda kahverenkli akıntılar takip etti. Yeniden acile gittik ve bebeğimin 6. hafta civarında kalbinin durduğunu oğrendim. 10. haftaya gore gelişimi cok kucukmuş. 1 aydır malesef bu şekilde devam etmişim!

Sizlere sorum şu; bir akşam aşırı kabızlık ve gaz problemi yaşıyordum ve taze maydanoz kaynatıp 1 bardak ictim. Gercekten de rahatlıkla tuvalete gittim ama kasıklarımda da ağrı oldu (hamileliğimin başından beri ağrı olduğu icin endişelenmedim).

Şu anda neden bebeğimin kalbi durdu diye bir sebep ararken maydanoz suyunun zararları diye bir şeyler okudum. Bilmiyorum, belki cok sacma ama ister istemez kendimi de suclamaya başladım. Buna ben sebep olmuş olabilir miyim?

Lutfen bu konuyla ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Not: Vucudumun bebeği kendi kendine atmasını bekliyoruz; 2 hafta icinde atamazsa mudahale edicekler. Malesef burada işler Tr ’deki gibi ilerlemiyor.