Merhaba anneciğim...
Oluşumuma, gelişimime ve gidişime karar veren Cenab-ı Allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahcelerinde yaşatıyor.
Ben de arkadaşlarım da en guzel cennet elbiselerini giyiyor en guzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sutunun tadını bilmiyoruz.
Burada huriler var beni ve arkadaşlarımı cok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi, sizleri bekliyoruz. Sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu soyluyorlar.
Ben seni; senin karnında varlığımı oğrendiğin andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden cok ama cok seviyorum.
Sadece ozlemiyorum cunku huzne ya da acıya sebep olacak hicbir şeyi hissettirmiyor Rabbimiz.
Hem dunyada nefes alıp veren hemde dunyaya gelemeden anne rahminin icinde ruhu buraya alınan hicbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor. Nasıl rahminize duşerken acı cekmediysek buralara cağrılırken de acı cekmedik, aksine buralara gelmek icin hepimiz cok istekliydik. Bu isteği yine Allah vermişti.
Hem acı; ya gunahlara kefaret olsun diye yada kişinin makamı yukselsin diye cektirilirmiş ama anneciğim bizim hic gunahımız olmadı ki, hani vildan deniyor ya bize yani cennet cocukları, bizim makama da ihtiyacımız yok ki.
Hz.İbrahim sizi anlatıyor bize; dunyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bir şey bu ve ekliyor ''Size oğreteceklerimi kıyamet
koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi almadan hic biriniz cennete girmeyin. Cunku onlar sizler yanlarından alınınca cok uzulduler onları o kutlu gunde sevindirin..''.
Anneciğim uzuntunun ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize gore iyi bir şey olmamalı, ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin cunku milyonlarca beden varken ben sana sen bana secilmiştin. Ve şimdi herkesin gelmeye calıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği gunde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiğini hissetmeyeceksin bile.
Yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak gunde cennetten buz gibi sular getiricem ve Rabbime ayrılığımla uzulen anne ve
babamı musaade et bugun sevindireyim diyeceğim.
Ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen Allah, bizi en buyuk sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en kucuk zerresini veren Allah tebessum ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ellerinden tutup cennete getiricem.
Sizin icin burada hazırlıklar yapıyor Hz. Ibrahim'in her soylediğini aklıma kazıyorum.
Biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana cok ozenecek cunku ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hic
buyumeyecek olan bir yavrun var ben varım...
Sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma ozenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene
daha sevimli olacaklar, sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak yada başka problemler. Daha da buyuduklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geciremeyecek anneleri.
Belki annelerini cok uzecek onlar, kotu şeyler yapacaklar yada başkalarının kotuluklerinden etkilenecekler.
Ama ben hic buyumeyeceğim ve seni hiiic uzmeyeceğim.
Anneciğim benim olduğum yer cok guzel lutfen benim icin uzulme, hem kendini sucluyormuşsun bana olanlar icin halbuki benim
varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var. O bizim icin her zaman iyi olanı secer.
Ama bazı şeyler gorunurde o an icin iyidir, bazı şeyler ise o an icin kotu.
Ancak sonrası icin o an goremediğimiz; akıbeti icin iyidir.
Anneciğim bizim ayrılığımızda boyle, inan sonradan anlayacaksın ikimizinde secilmiş olduğunu.
Anne benim icin sahip olduğun her şeyi duşunmeden feda edebileceğini biliyorum, bana olanlar senin sucun değildi. Hem sen benim annemsin, Allah'ın kulusun, senin de benim de asıl sahibimiz o, sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana.
İnan ki o ikimize de zulmetmedi.
Sadece sabret lutfen isyan etme ve lutfen gucunu aşan şeyler icin kendini suclama.
Ben seni tanıyor, biliyorum mahşer gunu milyonlarca insan icinde seni bulucam ve seni kendimle cennete
getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.
Senden isteğim; işimi zorlaştırmaman, buyuk gunahlardan uzak durman ve farz olanları yerine getirmen.
Cunku şefaat hakkımı aşan gunahlara sahip olursanız ben de uzulucem ...
Yanında olsaydım bana her şeyi sen oğretecektin anneciğim lutfen bana uzuntunun ne olduğunu oğretme, şefaatimi aşan gunahlardan uzak dur olur mu?
Hastaneden eli boş donduğunuz gunu hatırlıyorsun değil mi ?
Aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim, cennetteki evime sizsiz donmek istemiyorum...
Şefaatimi aşmasından korktuğum gunahlardan biri de; kaderimden kendini sorumlu tutmak.
Oysaki gidişim hem senin hemde benim kaderimdi ve lutfen kadere isyan etme cunku ikimiz icinde en hayırlısı en iyisi buydu.
Allah sana ve bana zulmetmedi anneciğim...