[h=2]Lamborghini Aventador’a veda[/h] 2011 yılında V12 motoru ve carpıcı gorunumu ile gonullerde taht kuran Aventador, başarılı gecen uretim omrunun artık sonuna geldi. İtalyan super otomobil ureticisi son Aventador’u uretim bandından indirdiğini acıkladı. Lamborghini bir suredir Aventador uzerinde geliştirilen sınırlı sayıda uretilen otomobiller ile ikonik modeline veda etmişti.
[h=4]Apple, Lamborghini yoneticisi ile anlaştı[/h] Aslında Lamborghini tarafından yapılan bu acıklama ile ikinci kez karşılaşıyoruz. Şirket bundan birkac ay once yine aynı şekilde son Lamborghini Aventador modelini urettiğini duyurmuştu. Ancak 500 adet Aventador modelinin Felicity Ace gemisi ile birlikte yanması sonucunda ikonik modelin uretimine tekrar başlandı.

Aventador uzun suren uretim donemi boyunca oldukca iyi bir performans sergiledi İkonik model, Lamborghini’nin şimdiye kadar urettiği tum V12 motorlu araclardan daha fazla satmayı başardı. Lamborghini, son 10 yılda sekiz farklı versiyon ile toplamda 11 bin 465 Aventador sevkiyatı gercekleştirdi. Buna ek olarak, SC20 gibi bircok fazla tek seferlik ve sınırlı sayıda versiyon da uretildi.

Lamborghini’nin Aventador’un yerini alacak amiral gemisi modelini merakla bekliyoruz. Elektrik destekli bir super otomobil ile karşılaşmamız oldukca olası gorunuyor. Peki siz Lamborghini Aventador hakkında ne duşunuyorsunuz? Goruşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.