Ciftciler ekinlerini ozenle yetiştirdikten sonra hasat ederek, calışmalarının sonuna geliyor ve hasat sonrası urunleri satışa cıkartarak kazanclarını elde etmiş oluyor. Merkeze bağlı Bağlar Mahallesi ’nde gecimlerini ciftcilikle sağlayan vatandaşlar, lahana hasadına başladı. Gunun ilk ışıklarıyla tarlalara girerek hasadına başlanan lahanalar pikaplarla Erzurum, Ağrı, Bitlis, Van ve Batman ’a gonderiliyor. Muş ’ta şimdi lahana hasadı telaşı yaşanıyor İHA'nın haberine gore, ciftci Recep Cicek, 8 donum alanda lahana ekimi yaptığını ifade ederek, koylerinin genel olarak gecim kaynağının lahanadan sağlandığını soyledi. Lahana ekiminin Bağlar Mahallesi haricinde cok verimli olmadığını ifade eden Cicek, “Cocukluktan beri lahana ekimiyle uğraşıyoruz. Koyumuzun gecim kaynağı lahanadır. Lahananın bu yıl ilk hasadına başladık.
Kasım ayının sonuna kadar hasadımız devam ediyor. Biz lahanaları tuccarlara veriyoruz. Onlar da civar illere goturuyorlar.
Ağırlıklı olarak lahanalarımızı Batman ’a gonderiyoruz. Kalite ve tat bakımından Muş ’un lahanası cok iyi. Civar koylerde de lahana ekimi yapılıyor yalnız fazla kaliteli urun elde edilmiyor.
Bir lahana ortalama 14 kilogram civarında geliyor. Lahanadan turşu, corti, sarma, salamura ve 4-5 ceşit yemek yapılıyor.” dedi.