ABD'de Covid-19 aşılarına yonelik zorunluluk sebebiyle gecen sezon mart ayına kadar Brooklyn Nets'in ic saha maclarına cıkamayan ve eyaletlerde değişen sağlık kanunlarının ardından bazı deplasman maclarını da kacırmak zorunda kalan Irving, aşı olmayı reddetmesi nedeniyle mali yonden buyuk kayıplar yaşadığını belirtti. ABD basınına konuşan 30 yaşındaki oyuncu, aşı olmaması sebebiyle kulubun dort yıllık sozleşme uzatma teklifi yapmadığını belirterek, "Dort yılı kaybettim, aşısız olduğum icin 100 milyon dolarlık bir kontrattan oldum. Aldığım kararın sonucu bu oldu." dedi. 2016'da NBA şampiyonluğu yaşayan ve 7 kez all-star secilen Irving, aşı olmama kararının kariyerini tehdit ettiğini de kaydederek, "Aşılı veya aşısız olmak, yeni bir sozleşme almak icin onemli rol teşkil ediyor. Geleceğime ilişkin buyuk bir belirsizlik var. Bu ligde veya bu takımda kalıp kalmayacağımı bilmiyorum. Bu kararım nedeniyle, hayatım boyunca işimi kaybedebileceğim gerceğiyle yuzleşmek zorundayım." değerlendirmesinde bulundu. Brooklyn Nets ile Irving arasındaki sozleşmeye gore, Nets, gecen sezon 100 milyon dolar karşılığında anlaşmayı dort yıl daha uzatma opsiyonunu kullanmadı. Kulubuyle kontratını, ozel bir madde sayesinde, sadece kendi isteğiyle 18 Ekim'de başlayacak bu sezon icin uzatabilen Irving, sezon sonuna kadar 36.5 milyon dolar kazanacak ve ardından serbest oyuncu statusune gececek.