Bunun üzerine Saðlýk Bakanlýðý Teftiþ Kurulu Baþkanlýðý, soruþturma baþlattý. Ezgi Pekþen, teftiþ kurulu müfettiþlerine 5 saat ifade verdi. Avukat Pekþen, Bodrum'daki hastanede yaþanan süreci tüm ayrýntýlarýylaanlattý, uygulanan tedavilere iliþkin ellerindeki tüm belgeleri de teslim etti. Teftiþ kurulu þimdi hastane yönetimi ve tedaviyi yürüten doktorlarýn da ifadesine baþvuracak. Ardýndan bilirkiþi raporu hazýrlanarak soruþturma yürütülecek.
'AÐRI KESÝCÝ VERÝP GÖNDERDÝLER'
DHA'ya konuþan Ezgi Pekþen, 15 Aðustos günü Bodrum'da tatildeyken babasýnýn yemek yediði sýrada rahatsýzlandýðýný söyleyerek, "Hemen hastaneye gittik. Babamyaþadýðý durumu en ince ayrýntýlarý ile anlattý; göðsünde bir yanma olduðunu, yemek esnasýnda baþladýðýný ve bu yanmanýn etrafa doðru yayýldýðýný, yatarken arttýðýný ve otururken azaldýðýný söyledi. Akabinde doktorlar tetkikler aldýlar, EKG çekildi. Kalp rahatsýzlýðý olabileceðinden korktular; ancak kalple ilgili her þey çok saðlýklý ve normal çýktý. Kan testinin sonuçlarýnýn çýkmasýný beklediler ve bütün kan deðerleri de saðlýklý çýktý. Akabinde aðrýkesici verip bizi eve gönderdiler" dedi.

'BÝR TÜRLÜ TEÞHÝS KONULAMADI'
Ezgi Pekþen, babasýnýn rahatsýzlýðýnýn gece boyunca sürdüðünü anlatarak, "Sabah erkenden yine hastaneye gittik. Hastanede bu sefer anjiyo yapmayý teklif ettiler;ama kabul etmedik çünkü babam, kalple ilgili bir sýkýntýsý olmadýðýný yine tekrar etti. Gastroenteroloji bölümüne babamý servise aldýlar. Süreç giderek kötüleþmeye baþladý. Babam, hastanede onu ziyarete gelen tüm doktorlara tek tek tüm hikayesini en ince ayrýntýsýnakadar anlattý, 'biri belki doðru bir teþhis koyar' diye; ancak bir türlü teþhis konulamadý. Cumartesi günü babam yoðun bakýma kaldýrýldý, fenalaþmasý sebebi ile. O gece babama Perikardit (kalbi çevreleyen fibroseröz kesenin iltihaplanmasý) teþhisi konuldu. Halbuki hastaneye biz Pazartesi gitmiþtik. Sonradan sürecin devamýnda anlýyoruz ki, oradaki balýk sebebi ile oluþan týkanýklýk tam 32'inci santimetrede kalp hizasýnda olduðu için alýnmadýðý için zamanýnda kalbe doðru yol yapýyor ve orada bir enfeksiyon meydana geliyor. Süreç içinde sürekli farklý teþhis koydular. Asýl sebebi bir türlü çözemedikleri için türlü tahminlerle süreci yönettiler ve giderek daha da kötüleþen bir duruma sebebiyet vermiþ oldular" diye konuþtu.

Ezgi Pekþen, babasýný uçak ambulansla Ankara'ya getirdiklerini anlatarak, "Bu süreçte Saðlýk Bakanýmýz Fahrettin Koca bize çok yardýmcý oldu.Babama burada hemen endoskopi yapýldý ve yemek borusundaki delikler tespit edildi. Amçok geç kalýnmýþtý. Maalesef babamý kaybettik. Þu anda babam burada deðil ve yapýlacak hiçbir þey onu geri getirmeyecek; ama en azýndan kendimi þöyle avutmak istiyorum ki; o olsaydý böyle davranýrdý. Gerçekten ona layýk bir þekilde bu sürecin tüm sorumlularýnýn bu yaþattýklarýnýn sorumluluðunu almalarýný diliyorum" dedi.

'ELÝMDEKÝ DELÝLLERLE BÝRLÝKTE ÝFADE VERDÝM'
Ezgi Pekþen, bakanlýðýn soruþturma baþlattýðýna deðinerek, "Aþý ile ilgili spekülasyonlarýn olmamasý adýna sosyal medyada yaptýðým açýklama çok fazla kiþi tarafýndan duyulmuþ. Bu ayný zamanda Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan da duyuldu. Sayýn Fahrettin Koca da süreci yakýndan takip edeceði konusunda bizi bilgilendirdi. Akabinde ben Saðlýk Bakanlýðý Teftiþ Kurulu Baþ Müfettiþi tarafýndan arandým ve bu konu ile ilgili resen inceleme baþlattýklarýný, benim de bilgilerime baþvurmak istediklerini söylediler. Ben de elimdeki delillerle birlikte gidip ifade verdim. Þimdi bundan sonra muhtemelen sorumlu hastanededoktorlarýn da ifadesi alýnacaktýr ve akabinde elde edilen bilgi ve belgeler doðrultusunda gerekli idari ve cezai incelemeler sonuca baðlanacak þekilde devam ettirilecektir" dedi.
'KORONA ÇOK YÖNLÜ DÜÞÜNMEYE ENGEL OLMAMALI'
Ezgi Pekþen, busüreçte devlet ile iþbirliði içerisinde çalýþma yürüteceklerini kaydederek, "Biz bir hukuki yola baþvurmak istersek dahi bununla ilgili þahsi hiçbir talebimiz ve beklentimiz asla söz konusu olamaz. Öyle bir þey olsa bile bu konu ile ilgili her ne kurum kuruluþ varsa kazanýmlar ona baðýþlanýr.Benim tek isteðim gerçekten sisteme yönelik bir deðiþiklik olmasý. Korona hayatýmýzýn gerçeði; ama bu diðer hastalýklarýn ya da rahatsýzlýklarýn var olduðu gerçeðini ortadan kaldýrmýyor. Çok yönlü düþünmeye engel olmamalý. Buna dair bir aydýnlanma yaratsýn insanlarda. Çünkü babam hep insanlarý aydýnlatmaya çalýþýrdý" dedi. (DHA)