Vergi
Bizim Temel uluslararasi ekonomi toplantisina katilir...
Devletin topladigi vergi dagilimini tartisirlar...
Konusmacilardan biri Amerikali, biri Avrupali, biri de Temel..
Ortaya bir fikir atilir... Halktan toplanan vergiler nasil dagilim yapilacak.
Amerikan vatandasi soz alir:
-"Bizim Amerika’da once yere bir cizgi cizeriz ve sonra topladigimiz vergileri havaya atariz... Cizginin soluna dusen paralari halka hizmet olarak geri veririz, sag tarafta kalan devlete kalir, yatirim yapariz..."
Derken Avrupali soz alir ve:
-"Bizim Avrupa’da baska ama ona benzer bir uygulama yapariz... Once yere bir daire cizeriz... Halktan toplanan vergileri havaya atariz. Dairenin disinda kalan halka hizmet olarak geri doner, dairenin icine dusenleri devlet harcamalarina kullaniriz... "
Sira bizim Temel’e gelir ve baslar anlatmaya:
-"Ula usaklar ne guzel anlattunuz. Keske bizda sizun cirkefluklerunuzi degil da habu caliskanlugunuzi alsak... İnanun bizum oyle bir uygulamamiz yok... Bizde daha kisa oluyi... Bi kere oyle yere cizgi cizmezuk... Bizde hukumet halktan toplar vergileri... Atar havaya. Yere dusenleri kendilerine harcama yaparlar... Havaya kalanlar halka hizmet olarak geri doner..."
Yalan
Bir otobus dolusu politikacı secim kampanyası icin Teksas'ta dolaşıyorlardı. Otobus buyuk bir ciftliğin yanından gecerken, otobus şoforunun dalgınlığı yuzunden derin bir şarampole uctu.
Ciftci kosarak geldi. Gece kurda kuşa yem olmasınlar diye cesetleri gommeye başladı.
Ertesi sabah, şerif soruşturma icin ciftliğe geldi. Ciftciye Sordu:
-"Otobusdeki butun polikitacıları gomdun demek... Hepside oluydu, eminsin değil mi?"
Ciftci cevap verdi:
-"Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler ama politikacıları bilirsiniz.. Nasıl yalan soylerler."
Temel Millet Vekili
birgun bizim temel millet vekilleri ile ucağa biner başlarlar birşey sallamaya birinci millet vekili şurdan on milyon atsam biri bulur ve bir kişiyi sevindiririm ikinci millet vekili ben yirmi milyon atsam iki kişi bulur ve ikikişiyi sevindirimiş olurum ucuncu dorduncu derken hepsi birşey sallar sıra temele gelir temel duşunur ve ULAN BEN BURDAN HEPİNİZİ ATSAM YETMİŞ MİLYON SEVİNİR NEDİYORSUNUZ LAN
Kullanılmıyan Kalp
Kati yurekliligiyle unlu sadrazam pasadan soz ediliyordu. Pasa hastalanmis,
o sirada yanlarinda bulunan unlu bir doktor kendisini tedavi etmisti.
Iclerinden biri doktora sordu :
- Simdi nasil?
- Iyilesiyor. Masallah, kalbi, yirmi yasinda bir gencin kalbi gibi.
Konusmalari dinleyen Tevfik Fikret kis kis guldu :
- Elbette oyle olacak. O kadar az kullanildi ki...
Komunist Bayrağı
Rus devlet başkanı Brejnev Amerika'yı ziyaret ettiğinde Ford'un davetlisi olarak Beyaz sarayda davet edilmişti. Ziyaretin ertesi sabahı Ford Brejnev'e geceyi nasıl gecirdiğini sordu: Cok iyi uyudum ve ilginc bir ruya gordum.
- Yaa ne gordunuz?
- Beyaz sarayda komunist bayrağının dalgalandığını gordum.
Brejnev'in bu cevabına Ford karşılık vermedi. Bir yıl sonra Ford'da Rusya'ya ziyarete gitti. Sabah olunca Brejnev ona nasıl uyuduğunu sordu. Ford: İyi uyudum ve ilginc bir ruya gordum.
- Ne gordunuz?
- Kremlin'de komunist bayrağı dalgalanıyordu.
Brejnev pek memnun olmuştu. Ford devam etti:
- Ama bayrakta acaip yazılar vardı.
- Ne yazıyordu ne yazıyordu?
- Vallahi okuyamadım zira yazılar Cince idi
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Vergi :) +bonus