Futbol da nihayet bir klişeler silsilesi değil midir, nasıl başlayacağını, nasıl biteceğini bilirsiniz ancak yine de seversiniz, bıkmaz usanmaz izlersiniz. Cunku her mac birbirine şekil olarak benzese de sahada her macta değişen bir olasılıklar hesabı vardır. Hicbir gol birbirinin aynısı değildir. Her mac hem aynı gibidir, hem de değişiktir.
Futbolu cok sevmeme ve bir film, bir tiyatro oyunu, bir bale gosterisiymiş gibi seyretmeme rağmen, bazen sıkılırım ben.
İşte o vakit futbol milletini tıpkı Amerikan dizi ve filmlerindeki gibi konuştururum kafamda ve cok gulerim buna kendimle kedim, deli gibi. Takımım mağlup olsa da ben gulerim ve cevremden acayip fırca yerim, dışlanırım, bir başka iklimde uşurum... Neyse... Bir duşunsenize sahada Hakan Şukur ile Necati Ateş hem top oynuyorlar hem de aralarında şoyle diyaloglar geciyor:
- Kahretsin Necati, yine golu atamadın, oh dostum, kahretsin!
- Yapma Hakan, bilirsin bu işler nasıldır ahbap, bilirsin işte. Bazen kahrolası meşin yuvarlak, ne yapsan bir turlu kaleye girmez!
- Yapma dostum, lanet olsun, cok şahane bir pas vermiştim sana, annen bile atardı o golu layn!
- Unut gitsin dostum ha, unut gitsin, kÂbusum olma, annemi karıştırma dostum!
- Hadi dostum, bu yaptığın hic de adil değil, o golu atsaydın uc puan bizim olacaktı, belki de akşama Meksika sınırındaydık!
- Sanırım yağmur yağıyor ahbap, lanet olsun yağmur yağıyor!
- Seni duydum kahrolası, konuyu değiştirme!
- Bir dakika dostum, bakalım seni doğru anlamış mıyım, şimdi sen takımın yenilmesinden beni mi sorumlu tutuyorsun!
- Senin neyin var Tanrı aşkına, istersen gidip sana bir icki getireyim ha, ne dersin!
- Canın cehenneme dostum, bir gol kacırdık diye, bunu unutamaz mısın, hadi dostum git kendine iyi bir hayat kur!
- Tanrı kahretsin, bu işi cok seviyorum ve kahrolası sen ve kahrolası ayakların gol atamıyor, butun sorun bu, anlıyor musun ha!
- Bak dostum, bazen hayatta bazı şeyler olur ve sen tamam dersin oldu işte, bazen de sahada başka şeyler olur ve ah Tanrım neyin var, kacırdığım sadece bir gol ahbap, sadece zavallı zenci bir gol!
- Aman Tanrım, işte buna inanamıyorum, kacırdığın sadece zavallı zenci bir gol ha, kahretsin dostum, kahretsin, git kendini becer tamam mı, git kendini becer!
- Yapma dostum, tamam uzgunum!
- Lanet olsun, seni seviyorum dostum, sen benim en şişko patates yarım kilo domates, at kuyruğu saclı dostumsun ha, tamam mı, umarım aynı hatayı tekrarlamazsın!
- Lanet olsun, işte bu sensin dostum, evet sanırım bu sensin!
- PekÂl dostum, şu topa bir vur da kahrolası meşin yuvarlak gol olsun ha, pilicler bizi bekliyor Meksika sınırında!
- Kahretsin, ayağım kaydı, galiba kırdım kÂseyi dostum, galiba kırdım kÂseyi!
- Hey man, hey man Necati, ulan cillop gibi golu kacırdın yine be, durruk, oha len oha, cuş be!
- Kendine gel dostum, canım cok acıyor, aman Tanrım, butun bu insanların nesi var Tanrı aşkına, kÂseyi kırdım diyorum dostum ha, kÂ-se-yi kır-dım, biri doktor cağırsın ha!
- Doktor mu istiyorsun dostum, al sana doktor, al sana hemşire!
- Hey dostum, sakin ol ha, bırak boğazımı!
- N'oluyo burada bakiym, hemen uzanın sahaya, elleriniz başınız uzerine koyun, haklarınızı sayıyorum, konuşmayabilirsiniz...
- Bak dostum yaptığını beğendin mi, aynasızlar geldi, kıskıvrak yakalandık, Meksika, pilicler bir hayal artık, ah dostum cok kafasızsın!
- O aynasız değil durruk, orta hakem Cem Papila!
- Tamam memur bey, biz temiziz, temiziz
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- H.ŞUkUr Ve N.ateŞ Amerİkan Olsaydi...