Bakan
Bir ulkede bir bakan, kendisini gazetecilere hic sevdirememişti.Ne yapsa makbule gecmiyor,
basın hergun kendisiyle uğraşıyordu.Nihayet :
-Oyle bir şey yapayım ki,gazeteciler mat olsun, diye duşundu ve ilan etti :
-Pazar gunu saat 10`da bakan denizin uzerinden yuruyerek gececeğim.
Pazar sabahı saat 10`da tum basın mensupları toplandılar orada.Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin uzerinde yurumeye başladı.Karşı kıyıya kadar da yurudu gecti.Herkesin gozleri dehşetle acılmıştı.
Fakat ertesi gunu tum gazetelerde şu başlık okundu :
-Bakan yuzme bilmiyor!
Toplu Sozleşme
Toplu sozlesme pazarligindan yeni cikmis sendika baskani, salonda toplanmis iscilere atesli bir soylev cekmektedir:
- "Yoldaslar! Yonetimle yeni bir sozlesme yaptik. Bundan boyle
haftanin dort gunu daha calismayacagiz!" Kalabalik,
- "Yasasiiinn!" diye bagirir.
- "Calisma saatimiz beste degil, dortte bitecektiiir!"
- "Yathaaaaaa!!"
- "Calismaya dokuzda degil, onbirde baslayacagiiizz!"
- "Helaaallll!!"
- "Maaslarimiz yuzde 150 artacaktiiirrr!"
- "Vaaaaaauuuuuvvvv!!"
- "Yalnizca Carsambalari calisacagiiiiz!"
Bu sozun ardindan derin bir sessizlik olur. Derken arkalardan bir ses duyulur:
- "Her carsamba mi !"
Dolar Sevdası
- Yarin dunyaya dev bir meteor carpacak. Okyanuslar tasacak, dunya nufusunun yarisi o anda olecek. Havaya yukselen tozlar dunyayi karanliga gomecek. Buzul cagi baslayacak. Kalanlar da bu cagda ortadan kalkacaklar. Insanligin sonu gelecek. Boyle bir felaketi onceden haber alsan ne yaparsin???
Turk hic dusunmeden yanitlamis:
- Butun paramla dolar alirim!!!!
Başım Belada
Siyasal gerginliğin dışında iki toplumun insanlarının arasındaki sosyo-kulturel farklılığın da buyuk boyutlara ulastığı bir donem de, bir Turk gurbetcisinin evi: Kucuk oğlan, akşam ustu okuldan gelmiş... Kapıdan girer girmez:
'Anne!' diye seslenmiş, 'ben Alman oldum!'
Annesi:'O nasil soz? Sakın bir daha tekrarlama...'
'Anne ben Alman oldum. Bugun sınıfta karar verdik. Ben Almanım artık...
'Annesi 'sus' bakayım diye perdeden bağırırken,babası da icerden duyup kosmuş. Bir tokat, bir tokat daha... Cocuk bir yandan yediği dayaktan korunmaya calışırken, bir yandan da konuşmasını surduruyormuş:
'Şu dunyanin işine bakın! Alman oldum. Yarım saat sonra Turklerle başım derde girdi!...'
Texsaslı Bush
Bir İngiliz doktor diyor ki :
-"Tıp bilimi bizde oyle ilerledi ki, biz bir adamın beynini alırız ve başkasına koyarız ve onu altı haftada iş arayacak hale getiririz."
Alman doktor diyor ki :
-"Bu hic birşey değil; biz bir adamın beynini cıkarırız ve başkasına koyarız ve onu dort haftada şavaşa hazır hale getiririz."
Amerikalı doktor da diyor ki ;
-"Beyler siz cok geridesiniz. Biz Teksastan bir beyinsizi aldık ve beyazsaraya koyduk. Şimdi ulkenin yarısı iş arıyor, yarısı da savaşa hazırlanıyor."
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- ..::Politik FıkraLar::..