arkadaşlar ben romatoid artrit hastasıyım. 22 nisan son adet tarihim ve şu an 6 haftalık gebeyim. romatoloji de daha once gittiğim soktor kullandığım ilacı( REMİCADE) HAMİLEYKEN kullanamayacağımı ama dahaonceden de kesmeme gerek olmadığını soylemişti.ben de 25 nisanda son dozu aldıktan sonra korunmamıştım ve hamile kaldım.cuma gunu romatolojideki başka bir hocaya durumumu anlattım o da gebeliği sonlandıralım dedi. koşa koşa kadın doğuma gittim tabi. Kadın doğum doktorum ise bu kadar panik yapmaya gerek olmadığını ilacın gebelik kategorisinin b olduğunu ciddi bir sorunla karşılaşma ihtimalinin olmadığını ve icimin rahat etmesi icin GETAM ( genetik tanı merkesi _ cerrahpaşada) gitmemin doğru olacağını soyledi.eşimle beraber ikna olduk ve yarın icin randevu aldık gidiyoruz.sizden ricam aranızda boyle bir durumla karşılasan var mı oğrenmek istiyorum yani REMİCADE kullanırken hamile kalan? ve asıl kafamı kurcalayan sorun şu ki diyelim GETAM dan olumsuz bir yanıt almadım siz benim yerimde olsanız yine de sonlandırma konusunda ne duşunurdunuz. bu bebeği cok istiyorum ve cok alıştırdım kendimi ama sağlıksız bir cocuk dunyaya getirmekten de korktum acıkcası romatolog cok kafamı karıştırdı.