Din Hocası: Cooolar yarın sizi habersiz guiz yapacam ona gore
Sınıf: (hem icten guler hemde hocayı kafaya alır) Ya olurmu hocam ayıp valla
Tarih hocamız tam hababam sınıfındaki body ekrem gibiydi.Sanki onu canlandırmışlar
tarihci yine sınav yapacak sınıf olayı kapatmaya calışıyor.Sınıf: Hocam siz zamanında basket oynadınız mı? ( Bu arada tarihci 1.60 boylarında gobekli ve kel)
Tarihci: Oooo olum ben her sporu yaptım onlar leblebi
Sınıf: Başarılarınız varmı peki??
Tarihci: (Hafiften gerinerek) Bakın size ilk basketle nasıl tanıştığımı anlatayım.
Ben lisedeyken bir gun okul muduru yanıma geldi oğlum sen butun spor dallarında uzmansın bizimde bir basket takımımız yok yakında turnuva başlıyacak gel sen kaptan ol bir takım kur bize dedi. Bende yakın arkadaşlarımdan 4 kişi daha toplayıp bir takım kurdum. O zamanlar topumuz da olmadığından sahilde sadece koşarak antreman yapıyorduk. Şimdiki hiltonun oradan koşmaya başlardık sabahları kendimizi Erdemlide bulurduk (Bahsettiği mesafe yaklaşık 40 KM) sonra oradan yukarıya koşmaya devam ederdik.
Sınıf: Nereye hocam
Tarihci: Gozneye ( Gozne dediği yerde toros dağlarında bir yayla yaklaşık olarak 50 KM ve dağın zirvesine cıkıyosunuz
)Sınıf: Oooo hocam ii koşuyomuşssunuz yav
Tarihci: Sus be sus lafımı kesme en heyecanlı yerinde. Neyse gecen senenin turkiye şampiyonu olan okulla ilk macımıza cıkacaz daha elimize basket topu almadık ilk topla tanıştığımız yer saha oldu. Ama biz doğuştan sporcu olduğumuz icin lahana ettik hepsini. (sınıf sıraların altında)
Sınıf: Hocam atarmıydınız!!!!
Tarihci: Ne atması lan ne atmasından bahsediyosun sen?
Sınıf: Gulle hocam gulle hic gulle attınızmı spor olarak yani

Tarihci: Oooo hepsi olm hepsi vardı bizde.
Yine tarihcinin atmaya başladığı gunlerden bi gun!!
Tarihci: O zamanlar sırıkla atlamaya merak sarmışım. Antremandayım ve 11 metre atladım rekor kırdım. Ama bunu onaylayacak kimse yoktu yani kimse gormedi malesef. (Araştırmalara gore o zamanki dunya rekoru 9 m civarı idi
)Sınıf: Hocam dunyayı donduren kuvvet nedir?
Fizikci : İlahi kuvvet oğlum!! nerden buluyosun bole sacma soruları anlamıyorum ki.
aklıma gelirse daha devam edicem şimdilik bu kadar !!!