goruşmenin metni ve hemen metin altında, gercek sesini dinlemek isteyenler icin download linki.
GORUŞME-1
Arıza ekibi: Merhaba, siz arabanızı satıyor muşsunuz?
Araba satıcısı.: Kırmızı Polo. Yolda gorduğunuzu zannediyorum. Arabam 153 binde...
A.E.: Kilometreyi sıfırlamadınız di mi?
A.S.: Orijinal kilometre. Arkadaşımın eşinden aldığım da 138 bin kilometreydi.
A.E.: Temiz mi ? Kazası, belası var mı?
A.S.: 1998 model. Arabanın uc hasarı var, onden carptım, arkadan da biri carptı...
A.E.: Taklası falan var mı?
A.S.: Kaskosu var...
A.E.: Beyefendi takla takla...
A.S.: Hııı taklası yok. Bir arka bir on camurluğu değişti. Camlarda siyah film var.
A.E.: Camların koyu olması sorun yaratmıyor mu? Sorun yaşamadınız mı?
A.S.: Kolay kolay yaşamıyorsunuz, hele İstanbul'da kullanacaksınız, sorun cıkmaz.
A.E.: Polisi gorunce camları acmak mı lazım?
A.S.: İc lambaları yakarsınız ... 9000 YTL istiyorum, satıp yeni bir araba alacağım. Memnunum ama sadece frenlerde sorun var, o da cok pahalı değil. Servise goturdugunuzde yapacaklardır.
A.E.: Ne gibi sorun var frenlerde?
A.S.: Bastığınızda tutmuyor bazen. Servise goturdum ama satacağım icin uzerine duşmedim.
A.E.: Kendim calışıp oderim. 9000 YTL cok değil mi ?
A.S.: 8500 YTL yaparım, bu konuda guvenin bana! Bir cilalatıyım, boyayayım siz bir de oyle gorun.
A.E.: Servise gidebiliriz di mi?
A.S.: Gideriz istediğiniz servise, ama bizim servise gidersek daha iyi olur gibi...
A.E.: Bir şey daha rica edeceğim. 4000 YTL peşin vereyim. Herkes arıyordur sizi, soz almış olayım. Arayan olursa sattık der misiniz? Ustunu de sonra tamamlarım...
A.S.: Tamam bu işlerden anlamıyorum ama cok ilgilendiniz arabamla, o yuzden...
GORUŞME-2-
30 dakika sonra aynı satıcı ile otomobilden hic anlamayan bir bayanı 'oynayan' ekip uyesinin diyalogları...
A.E.: İyi gunler. Dun akşam arabanızı gordum satılıkmış, bilgi alabilir miyim?
A.S.: Gordukleriniz haricinde 1600 motor, klima yok, bakımı falan yapılmıştır.
A.E.: Benim butcem 13.000 YTL, inşallah ustunde fiyat istemezsiniz.
A.S.: Biz bu arac icin 12.500 istiyoruz ama şey 13.000 istiyoruz ama şey size 12.500 vereyim!
A.E.: Ayy, cok teşekkur ederim, cok naziksiniz. Kilit kumandası var di mi? Vik vik yapıyor mu?
A.S.: Tabii yapıyor... Bu mahallede karizmamız olsun diye oyle aldım. Araca bastığım da otsun de millet de bize baksın diye...
A.E.: Gecenlerde arkadaşım kandırıldı 2001 model diye araba almış, 2003 cıkmış! Oyle olmasın.
A.S.: Yok yok, kesinlikle olmaz. İsterseniz servisine, tanıdık tamirci arkadaşlarıma gotureyim. Sorarsınız "Hasarı var mı?" Onlar da "Yok der" size!
A.S.: Bu araba 120 beygir...
A.E.: Aaaa 120 beygir cok di mi?
A.S.: 120 beygir bir arabaya 12.500 YTL denmez. Neden size boyle bir indirim yaptım bilmiyorum!
A.E.: Cok iyisiniz yaa cok iyi.
A.S.: Birisi aradı, ona da 13.000 dedim. Parayı getireyim, araba bende kalsın dedi. Kabul etmedim.
A.E.: Vazgecmezsiniz di mi? 12.500 YTL'den...
A.S.: Kesinlikle vazgecmem.
A.E.: Otomatik vites mi araba?
A.S.: Evet, hem de benden once bayan kullanıyordu. İlk gunku temizliğinde duruyor.... Ben şu anda işyerindeyim dilerseniz akşam sizi alayım akşam neredeyseniz, aracı da kullanırsınız!
A.E.: Hııı test suruşu yani...
A.S.:Evli misiniz bilmiyorum ama... Kimseye bir şey soylemiyorum, yarına kadar haber bekliyorum.
GORUŞME-3-
Goruşmenin ardından "satıcı" gercekle yuzleşince bu kez bakın neler soyluyor?
(ilk konuştuğu erkek alıcı)
A.E.: Abi nasılsın? Bugun aramıştım seni. Ayarladım. 4. 000 YTL şimdi geliyorum.
A.S.: Ya ben senden once bir bayan arkadaşa soz vermiştim. Soylemeyi unuttum...
A.E.: 8.000 YTL'ye vermedin inşallah...
A.S.: Yok yok kıramayacağımız biriydi zor durumdaydı, yardımcı olduk. İlerleyen gunlerde bir arabamız daha satılık olur, onu haber veririz merak etme sen!
A.E.: Kaca gitti araba?
A.S.:Fazla şey yapmadık duşuğe verdik.
Alıcı bayan telefonu alıyor...
A.E.: Alooo merhaba, biz bugun konuşmuştuk hatırladınız mı?
A.S.: Hatırladım da sen şey şey...
A.E.: Bana fiyat vermiştiniz arabayla ilgili, ama tesaduf bu ya arkadaşım da sizi aramış, 12.500 YTL'ye anlaşmamışmıydık ama arkadaşıma da 8.500 YTL demişsiniz.
A.S.: Hanımefendi siz benimle oyun mu oynuyorsunuz? Kac muşteri geri cevirdim.
Olay anlaşılıyor.Ardından itiraflar şoyle.
A.S.: Siz dalga mı geciyorsunuz? Başınız goğe erdi mi? Hanımefendinin sesinden etkilendim! Gelince parayı iade edecektim!
A.E.: Araba mı satıyorsunuz arkadaş mı arıyorsunuz?
A.S.: Uğur Dundar'cılık mı oynuyorsunuz? Parayı almadım ki... Sadece, belki yemeğe giderdik. 12.500 YTL almazdım da 8.500 alırdım. Ne var bunda? (Bir şey yok!)
EGER CANLI DİNLEMEK İSTERSENİZ
BURADAN
BURADAN
ALINTIDIR....
NOT:repleri unutmayalım