Osmanli donanmasiyla Venedik donanmasi arasinda savas cikmis. Venedik donanmasinin komutani Andrea Doria imis. Gozcu Osmanli donanmasinin yaklastigini fark edince hemen Andrea Doria'ya haber vermis:
- Osmanli yaklasiyoor. Andrea Doria sormus:
- Kac gemi var? Gozcu:
- 10-20 kadar. Komutan hemen emir erini cagirmis: Oglum bana hemen kirmizi gomlegimi getir. Emir eri sasirmis:
- Nicin komutanim? Andrea Doria:
- Savasirken yaralanacagiz. Kan izi belli olmasin ve de askerlerin cesareti kirilmasin diye... Bu arada gozcuden yine ses gelmis:
- Efendim 50 kadar oldular. Andrea Doria heyecanlanmis ve emir erine tekrar seslenmis:
- Gomlegi bosver. Sen bana kahverengi pantolonumu getir..

Jinekolog

Jinekologun biri lanet olsun der ve doktorlugu birakir. Niyeti araba tamircisi olmaktir. Gider ve sendikanin sinavina girer. Sonucta 100 uzerinden 150 alip gecer. Bunun uzerine bir sorusturma acilir. Mufettisler hocaya sorarlar bu is nasil oldu diye.
Hoca :
- "Valla, yagi degistir dedim degistirdi. Filtreyi degistir dedim degistirdi. Bujileri temizle dedim temizledi."
Mufettis :
- "Iyi de neden 100 degil de 150"
Hoca :
- "Bunlarin hepsini egzozdan yapti."

Asik imam

İmamın birinin tayini koyun birine cıkar ve lk gorevi olmasından dolayı bunun daha iyi bir yere cıkabileceğini duşunerekten feryat figan (mecburen)gider.koye geldiği anda Allahım keske hic gelmeseydim der ama taki koyun en guzel kızıyla karşıaşana kadar il goruşte aşık olur.Kızla munasebetini arttırır ve ilerde kızda buna ilgi duyar derken kızı istemeye ider ancak ailesi kızı vermez.Buna cok uzulen genc imam son ezanımı okuyayıp gideyim der.Son ezanını okur ve sonuna şunu ekler bu ezanı sevipte kavusamayanlara gonderiyorum

GAZİ

Satış muduru, iş isteyen satıcı adayına sorar:
- Askeri tatbikat gazisi misiniz?
- Evet, efendim.
- Gecmiş olsun. Nerenizden?
- Bir şarapnel parcası erkeklik organımı parcaladı.
Satış muduru, anlayışla başını sallayarak:
- Bu kadar yeter, işe alındınız. Burada mesai saat dokuzda başlar. Siz ise saat onda işbaşı yapabilirsiniz.
Kendisinine ayrıcalık tanınmasından rahatsız olan satıcı adayı, sıkılarak sorar:
- Neden ben de diğer satıcı arkadaşlar gibi, saat dokuzda işe başlamıyorum?
Satış muduru, sakin bir şekilde cevap verir:
- Bunu hic kafana takma, saat dokuzda burada olan diğer satıcılar, saat ona kadar olan zamanlarını senin kaybettiğin organı karıştırmakla geciriyorlar.

Guney Amerikalı bir subayla bir er konuşuyorlar.

Savaşta bir duşmana rastlarsan ne yaparsın?
Vururum.
Doğru, peki bir duşman boluğune rastlarsan ne yaparsın?
Vururum.
Olmadı. Koşup karargaha haber verirsin. Peki savaş meydanında bir inek gorursen ne yaparsın?
Vururum.
Olmadı.
Koşup karargaha haber veririm.
Yine olmadı. Boynuzlarından tutup karargaha suruklersin. Şimdi beni gorursen ne yapacağını soyle.
Vururum.
Olur mu canım. Ben senin komutanınım.
Doner karargaha haber veririm.
Yahu ben duşman boluğu değilim ki.
Hah tamam. Boynuzlarından tutup karargaha suruklerim...